O Κώστας Βαρώτσος μαγειρεύει αυθεντική Carbonara στη Santa Lucia


Τι σχέση μπορεί να έχει ένας διεθνώς αναγνωρισμένος γλύπτης με τη μαγειρική; Θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε το βράδυ της Τρίτης, 15 Ιανουαρίου, τη Santa Lucia.
Στην μοντέρνα τρατορία στο Παγκράτι θα βρεθεί ο Κώστας Βαρώτσος, ταξιδεύοντας μας στην Ιταλία-συγκεκριμένα στη Ρώμη, εκεί όπου πέρασε μια δεκαετία της ζωής του, κυρίως ως φοιτητής. 

Ανάμεσα στα μαθήματα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, στην αναζήτηση της καλλιτεχνικής του ταυτότητας και τις παθιασμένες συζητήσεις για την Arte Povera με τον Γιάννη Κουνέλη, ο γνωστός γλύπτης έμαθε όλα τα μυστικά της Ρωμανικής κουζίνας. Τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές-τις πλέον αγαπημένες του, έρχεται να μαγειρέψει λοιπόν για τους φίλους της Santa Lucia: Spaghetti Carbonara, Aglio e Olio και Cacio e Pepe.



Στόχος του, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα έργα του, είναι να προσφέρει μια αισθητική πρόκληση, αλλά και απόλαυση στον αποδέκτη. Το βράδυ της Τρίτης 15/1 θα μας δείξει πώς μπορεί να δώσει ποιητική διάσταση όχι μόνο στα γλυπτά του, αλλά και στα πιάτα του. Ένας γόνιμος διάλογος ανάμεσα στα εικαστικά και την μαγειρική. Άλλωστε, και τα δύο είναι τέχνη! 

Εκτός από τα τρία αυθεντικά πιάτα που θα ετοιμάσει ο Κώστας Βαρώτσος, μπορείτε επίσης ν’ απολαύσετε ποικιλία αλλαντικών και τυριών από τη Νότια Ιταλία καθώς και τυριών από την Κρήτη. 
Αυτή η θεματική βραδιά δεν θα είναι η μόνη. Έχουν προηγηθεί βράδια Τρίτη στη Santa Lucia όπου ξεχωριστές προσωπικότητες, όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης, μοιράστηκαν τις συνταγές και τις ιστορίες τους. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλα. Οι πληροφορίες μας θέλουν ένας από τους επόμενους καλεσμένους να είναι ο Σταύρος Ξαρχάκος. Μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα της τρατορίας στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, κάνοντας κλικ ΕΔΩ



Info: Santa Lucia, Αρχελάιου 30, Παγκράτι. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε 212 1053112.

Tags:εστιατόριο Αθήνα φαγητό 

Προηγούμενο

Ρώμη: 10 top εστιατόρια για να φας φθηνά

Επόμενο

Γιατί μιλάνε όλοι για το νέο εστιατόριο της Ευρώπης;