Γιατί μιλάνε όλοι για το νέο εστιατόριο της Ευρώπης;

Το πιο design εστιατόριο για το 2019 θα σερβίρει τα πιάτα του σε μια σάλα κάτω από το νερό. Την άνοιξη του 2019, λοιπόν το Under θα ανοίξει τις πύλες του για τους τυχερούς που θα μπορέσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.  Το εγχείρημα φέρνει την υπογραφή της αρχιτεκτονικής ομάδας Snohetta, η οποία είχε ως στόχο να φτιάξει το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόρια στον κόσμο και τα κατάφερε στην μικρή πόλη Baly στα βόρεια της Νορβηγίας.  

Στα τραπέζια του θα μπορούν να χορτάσουν όχι περισσότερα από 100 άτομα, τα οποία θα μοιράζονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι πάνω στην θάλασσα και ενώνεται με τη στεριά με μια γέφυρα, το δεύτερο είναι κατά το ήμισυ κάτω από την επιφάνεια του νερού. Εδώ, βρίσκεται το μπαρ του εστιατορίου, αλλά και η σάλα της αναμονής. Περνώντας στο τρίτο επίπεδο, όλα μεταφέρονται κάτω από την επιφάνεια.Η σάλα περιβάλλεται από μια τεράστια γυάλινη επιφάνεια που αφήνει όλες τις εικόνες του βυθού να γίνονται ένας τεράστιος, ζωντανός πίνακας ζωγραφικής. Για την ομάδα που υπογράφει ήταν πολύ σημαντικό όλο αυτό το εγχείρημα να είναι απόλυτα φιλικό για το περιβάλλον γι’ αυτό όχι μόνο δεν ενοχλεί το οικοσύστημα, αλλά μάλιστα η κατασκευή έχει γίνει έτσι ώστε τα ψάρια και τα άλλα πλάσματα του βυθού να μπορούν να φτιάξουν τις φωλιές τους γύρω της. 

Τώρα όσον αφορά το φαγητό, αυτό το υπογράφει ο Nicolai Ellitsgaard, ο οποίος μάς διαβεβαιώνει ότι κύριο μέλημα του είναι οι φρέσκιες πρώτες ύλες από τους ψαράδες, τους κυνηγούς και τους παραγωγούς της γύρω περιοχής.  


Tags:Νορβηγία αφιξη 2019 

Προηγούμενο

O Κώστας Βαρώτσος μαγειρεύει αυθεντική Carbonara στη Santa Lucia

Επόμενο

Πειραιάς: Τα value for money μαγαζιά που πρέπει να γνωρίζεις