Ο Σταύρος Ξαρχάκος μαγειρεύει pasta alla Norma στη Santa Lucia


Ο κορυφαίος συνθέτης αναλαμβάνει αυτή την Τρίτη 29/1 τα ηνία της Santa Lucia και ετοιμάζει αποκλειστικά για τους φίλους της ένα πιάτο που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τη μουσική. 

Στην πιο αυθεντική τρατορία της πόλης στο Παγκράτι, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα ενορχηστρώσει ένα ολοκληρωμένο γευστικό έργο, σερβίροντας μας την απόλυτη ντίβα της σισιλιάνικης κουζίνας, την ξακουστή pasta alla Norma. Μια μακαρονάδα με φίνα γεύση και μια εξαιρετική ιστορία να τη συνοδεύει. 

Η συγκεκριμένη συνταγή γεννήθηκε στην Κατάνια της Σικελίας και συνδέθηκε με την διάσημη ηρωίδα Norma από την ομώνυμη όπερα του επίσης εκ Κατάνιας συνθέτη Vincenzo Bellini. Οι όπερες του Bellini ήταν ιδιαίτερα αγαπητές στην πατρίδα του και η φράση «Αυτό είναι μια Νόρμα» εξέφραζε τον θαυμασμό του κοινού για οτιδήποτε ήταν εξαιρετικό, όπως η δουλειά του συνθέτη. Ήταν το 1920 όταν κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, η οικοδέσποινα σέρβιρε στους συνδαιτυμόνες την παραδοσιακή μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, τηγανητές μελιτζάνες, αλμυρή ρικότα και μια υποψία βασιλικού. Ήταν τόσο καλομαγειρεμένη, που ένας εκ των καλεσμένων-ο Nino Martoglio κωμοδιογράφος και γνωστός καλοφαγάς, αναφώνησε: «Μα αυτή η μακαρονάδα είναι μια Νόρμα!». Κάπως έτσι η συγκεκριμένη μακαρονάδα πέρασε στην ιστορία της γαστρονομίας ως “pasta alla Norma”. Πρόκειται για ένα πιάτο απλό, μα όχι απλοϊκό. Η ουσία του κρύβεται στην αρμονία. Σωστός συνδυασμός των υλικών, άψογη διαχείριση, αλλά και σωστή παρουσίαση. Ο πάντα ανήσυχος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να το εκτελέσει. Άλλωστε, η αρμονία δεν είναι και η βάση της μουσικής;  

Όσοι επισκεφτούν την Santa Lucia αυτή την Τρίτη 29/1 θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και ένα ακόμη πιάτο από τα χέρια του μεγάλου συνθέτη: Μια εξαιρετική σαλάτα με ντοματάκια Λασιθίου και γλυκιά μυζήθρα. Φυσικά, δεν θα λείπουν και οι κλασικές νοστιμιές από το μενού της τρατορίας, όπως η ποικιλία αλλαντικών και τυριών από την Νότια Ιταλία. 

Οι θεματικές Τρίτες στην Santa Lucia τείνουν να γίνουν θεσμός. Κάθε εβδομάδα ξεχωριστές προσωπικότητες θ’ αναλαμβάνουν δράση, σερβίροντας πιάτα και ιστορίες που τα συνοδεύουν. Μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα της τρατορίας στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Info: Santa Lucia, Αρχελάου 30, Παγκράτι. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε 212 1053112.

Tags:φαγητό Αθήνα εστιατόριο 

Προηγούμενο

Dine Athens: Υψηλή γαστρονομία σε προσιτές τιμές

Επόμενο

Αθήνα: Το Santa Lucia σε ψηφοφορία για τα καλύτερα εστιατόρια