Κέρκυρα: 5 νοστιμιές που πρέπει να δοκιμάσουμε


Παστιτσάδα, σοφρίτο και άλλες σπεσιαλιτέ του νησιού, που κάθε Πάσχα γίνεται πιο ατμοσφαιρικό, πιο μουσικό, πιο θεατρικό από ποτέ. Γεμίζει χρώματα, αρώματα, μελωδίες, εικόνες.

Σοφρίτο
Ο όρος είναι ιταλικός, αλλά η μόνη σύνδεση με τη μαγειρική τεχνική της γειτονικής χώρας που περιγράφει είναι το τηγάνισμα σε λάδι. Κατά τα άλλα, το κερκυραϊκό σοφρίτο είναι μοσχάρι σε φέτες, αλευρωμένο και τηγανισμένο, που στη συνέχεια σιγομαγειρεύεται σε ένα μείγμα από ξίδι, σκόρδο, μαϊντανό και κάποιες φορές κρασί. Ιδανικό συνοδό βρίσκει σε πατάτες, τηγανιτές ή πουρέ. Δοκιμάστε το: Στην ταβέρνα της Ελισάβετ (τηλ. 2663 041728) στην πλατεία του χωριού Δουκάδες θα το απολαύσετε μαζί με άλλες παραδοσιακές γεύσεις όπως παστιτσάδα και θα το συνοδεύσετε με τοπικό κόκκινο κρασί-έκπληξη. 



Παστιτσάδα
Το κατεξοχήν κυριακάτικο φαγητό, κρέας -συνήθως κόκορας ή μοσχάρι- σιγομαγειρεύεται σε κόκκινη σάλτσα με κρασί και γλυκά μπαχαρικά και σερβίρεται μαζί με χοντρό μακαρόνι, που αφού βράσει κάνει μια τελευταία βουτιά στη σάλτσα και πασπαλίζεται με άφθονο τριμμένο τυρί. Δοκιμάστε τη: Στο Rex (rexrestaurant.gr), ιστορικό εστιατόριο στην πόλη της Κέρκυρας, πίσω από το Λίστον στο γραφικό πλακόστρωτο, θα την απολαύσετε μαζί με άλλα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως γιουβέτσι και κουνέλι στιφάδο.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο ART TABLE.

Tags:Κέρκυρα εστιατόριο φαγητό σπεσιαλιτέ 

Προηγούμενο

Πάσχα στα Χανιά: Ντάκος και τσικουδιά σε ενετικό λιμάνι

Επόμενο

Μύκονος: 7 value for money γεύματα