Tα 10 καλύτερα εστιατόρια στο Soho του Λονδίνου

Ο γαστρονομικός χάρτης του Λονδρέζικου Σόχο έχει δύο χαρακτηριστικά: 1)αλλάζει γρήγορα 2)καθορίζει τον κόσμο. Αποτελεί ένα γευστικό ψηφιδωτό που το συνθέτουν από μικρά πιάτα από το Ισραήλ μέχρι vegetarian λιχουδιές.

1)Lina Stores
Θεωρείται ως το καλύτερο μέρος για ζυμαρικά στο Λονδίνο. Διαθέτει menu antipasti από το οποίο διαλέγετε για παράδειγμα προσούτο από την Πάρμα, μελιτζανοκεφτέδες(το ζητάτε ‘fat little aubergine polpette’) με σάλτσα ντομάτας για να ισορροπήσετε την εισβολή υδατανθράκων που θα ξεκινήσει με τα ζυμαρικά. Τα αγαπημένα ιταλικά aperitivi και κοκτέηλ όλα μιξαρισμένα με το μοναδικό τρόπο του bar που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.
Διεύθυνση: Lina Stores, 51 Greek Street, London W1D 4EH
Site: linastores.co.uk

2)Yeni
Αποτελεί την πιο πετυχημένη εξαγωγή της Κωνσταντινούπολης στο Λονδίνο. Τα πιάτα του, μια κομψευόμενη γαστρονομική εκδοχή της ανατολίτικης κουζίνας κάνουν αυτό το στριμωγμένο ανάμεσα σε δύο υπέροχα καφέ και εστιατόρια Yeni να φαντάζει σαν το γευστικό άστρο που αναδύθηκε στον ουρανό του Λονδρέζικού Soho. Αν πάτε μεσημέρι διαλέξτε τα ψητά μοσχαρίσια πλευρά που είναι μαλακό σα βούτυρο. Για βράδυ, μια παραλλαγή από ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα γεμισμένα με ελαστικό αλμυρό χαλούμι, ρεβίθια και labneh.
Διεύθυνση: Yeni, 55 Beak Street, Soho, London W1F 9SH
Site: yeni.london

3) Kettner’s townhouse
Μιλάμε για το εστιατόριο-star του Λονδρέζικου fine dinning που υπήρξε πριν καν επινοηθεί ο όρος του fine dinning. Από τα Βικτωριανά χρόνια τότε που η πιο εξωτική κουζίνα για τους Λονδρέζους ήταν η Γαλλική υπήρχε το εστιατόριο που άλλαξε ιδιοκτησία αλλά όχι όνομα ούτε και μαγειρική παράδοση. Από εξόχως θεατρικά σερβιρισμένη μπουγιαμπέσα όπου δεν τσιγκουνεύονται την ποσότητα των μυδιών και τις καραβίδες μέχρι κρεμώδης πατάτες Aligot που κάνουν την καρδιά να πεταρίζει. Με χορταστικά κυρίως πιάτα των οποίων το κόστος δεν ξεπερνά τις είκοσι λίρες συνοδευόμενα με κρασί τύπου Picpoul de Pinet θα δικαιολογήσετε το γεγονός ότι η χώρα προέλευσης των πιάτων είναι και πατρίδα της υψηλής γαστρνομίας.
Διεύθυνση:  Kettner's Townhouse, 29 Romilly Street, London W1D 5HP
Site: kettnerstownhouse.com

4)Berenjak
Θα ξεχνούσαμε τον όρο «Turkish delight» για να του βάλουμε το πρώτο συνθετικό «Iranian». Σε αυτήν την «τρύπα», πρώην στάβλο του Σόχο θα νιώσετε σα να διακτινίζεστε από το Λονδίνο στην Τεχεράνη μέσα σε μια χρονική απόσταση λίγων δευτερολέπτων. Αυτή η αίσθηση του kebab shop της πρωτεύουσας του Ιράν εμπλουτίζεται από την Ιρανική μουσική των 70’ς μέχρι το kebab και τις παραλλαγές του στιφάδου, αυτό για τους αθεράπευτους meat lovers, αλλά και   kashk e bademjoon, που σημαίνει μελιτζάνες στα κάρβουνα με ορό γάλακτος και αποξηραμένη μέντα. Τα ποτά κάνουν περισσότερο Σόχο κοκτέηλς, αν και το σημαντικό είναι ότι η αίσθηση του ότι βρίσκεσαι στην Τεχεράνη του Λονδίνου δε διακόπτεται ούτε τη στιγμή που θα βάλετε το χέρι στο πορτοφόλι.
Διεύθυνση: Berenjak, 27 Romilly Street, Soho, London W1D 5AL
Website: berenjaklondon.com

 5)Pastaio
Το όνομα του αναφέρεται στα ιταλικά σε αυτόν που κατασκευάζει τα χειροποίητα ζυμαρικά. Το απλό- γαστρονομικά-όραμα του σεφ Stevie Parle σε σχέση με τα άλλα δύο μαγαζιά που έχει συνδέσει το όνομα του, το Palatino στο Clerkenwell και το Rotorino στο Dalston, ίσως συνδέεται με το γεγονός ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με το κέντρο της πόλης όπου τα πολλαπλασιασμένα ερεθίσματα ζητάνε απλούστερες γεύσεις. Ένα πιάτο ζυμαρικών είναι αρκετό για ένα άτομο ενώ το όλο πακέτο τιμής/ποιότητας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Διεύθυνση: Pastaio, 19 Ganton St, Carnaby, London W1F 7BN
Website: pastaio.london

6)Temper
Σε αυτό το μέρος που μοιάζει με σπηλιά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στεγάζεται ο Λονδρέζικος ναός του barbecue. Το κρέας κόβεται μπροστά στον πελάτη και ετοιμάζεται με έναν τόσο δελεαστικό τρόπο που σε κάνει να ξεχνάς την πείνα. Το Aged Cheeseburger θα σας κάνει να καταλάβετε πόσο άξιζε η αναμονή, ενώ το μοσχάρι, αρνί, χοιρινό ή κατσικίσιο κρέας(το τελευταίο μαρινάρεται για εννιά ώρες και είναι σούπερ-μαλακό. Αν διαλέξετε κρασί που σερβίρεται με το ποτήρι πάρτε το Ottavio Rube Bianco, που εκτός από την υπέροχη γεύση έχει και το ασυνήθιστο πορτοκαλί χρώμα που προσδίδει στην όλη εμπειρία του barbecue μια νότα εξωτισμού.
Διεύθυνση: Temper, 25 Broadwick Street, Soho, London W1
Website: temperrestaurant.com

7)Kiln
Ακόμα και στο Λονδίνο είναι σπάνιο να βρεις ένα εστιατόριο που να έχει κουζίνα της Βόρειας Ταυλάνδης (εκεί που συναντιούνται οι κουζίνες της Ταυλάνδης με αυτές της Βιρμανίας και της Κίνας). Εδώ θα πρέπει να μοιραστείτε τα πιάτα τα οποία σερβίρονται παρολαυτά σε γενναιόδωρες μερίδες και με έναν τρόπο που δε θυμίζει τόσο τυπικό «ευγενικό» λονδρέζικο σερβίρισμα όσο μοίρασμα πιάτων σε ταυλανδέζικο σπίτι. Σιτεμένο αρνί με καπνιστό λουκάνικο και κουρκουμά είναι ένα πικάντικο ξεκίνημα της βραδιάς που μπορεί να συνεχιστεί με άγρια πιπερόριζα Βιρμανίας και βοδινό κρέας με curry. Συνοδέψτε το το με πορτοκαλί κρασί ή με το Scary Gully από την Αυστραλία.
Διεύθυνση: Kiln, 58 Brewer Street, Soho, London W1
Website: kilnsoho.com


8)Quo Vadis
Το Quo Vadis ανήκει στα εμβληματικά σημεία του Σόχο και η ύπαρξη του στη λίστα οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον chef του Jeremy Lee. Να σημειώσουμε εδώ πως ένας από τους ιδιοκτήτες του στα 90’ς ήταν ο εκκεντρικός Λονδρέζος καλλιτέχνης Damian Hirst. Εδώ στο διαρκώς ανανεωμένο μενού θα βρείτε ζυμαρικά με γέμιση άγριου κουνελιού. Το σάντουιτς με το καπνιστό χέλι είναι ένας ωραίος τρόπος για να ξεκινήσεις το φαγητό και ή τάρτα αχλαδιού και αμυγδάλου με παγωτό μελιού ένας εξίσου ωραίος τρόπος να το τελειώσεις. Πάρτε και ένα negroni που εδώ παίρνουν την παρασκευή του πολύ στα σοβαρά.
Διεύθυνση: Quo Vadis, 26-29 Dean Street, London W1,
Website: quovadissoho.co.uk 

9)Casita Andina
O chef Martin Morales που είχε ανοίξει το Ceviche σε άλλο σημείο του Soho το 2012, ενσαρκώνει το θρύλο της Περουβιανής κουζίνας. Το εμβληματικό πιάτο είναι το ceviche με ντομάτα, λαβράκι και πέστροφα(με χαβιάρι πέστροφας) το όλο σερβιρισμένο στο θρυλικό για τη λονδρέζικη pop κουλτούρα ‘tiger’s milk’ (Lime, chilli και αλάτι). Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουμε το Edith’s Corn Cake ή το φιλέτο μπριζόλας Panca. Επιδόρπιο, το λατινοαμερικάνικο brownie ‘Chocolate and Chia Brownie’. Για ποτό στο τέλος το Pisco sour είναι υποχρεωτικό.
Διεύθυνση: Casita Andina, 31 Great Windmill Street, Soho, London W1D 7LP
Website: andinalondon.com/casita

10)Sophie’s Soho
Μπαίνοντας καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι φαίνεται. Και έχει τον αέρα Νέας Υόρκης που είναι και η γενέτειρα του συγκεκριμένου εστιατορίου. Σερβίρει μεζέδες, δηλαδή αρκετά μικρά πιάτα όπως και σάντουιτς. Ξεχωρίζουν τα ψητά κρέατα, από βρετανικό μοσχάρι που προέρχεται από τα δυτικά της χώρας-που φιλοξενεί το εστιατόριο. Στον κάτω χώρο που ήταν παλιό γυμναστήριο για πυγμάχους λειτουργεί μπαρ και μουσική από djs.
Διεύθυνση: Sophie’s Soho, 42-44 Great Windmill Street, Soho, London, W1D 7NB
Website: sophiessteakhouse.com

 

 

 

Tags:φαγητό Λονδίνο Soho 

Προηγούμενο

Ευρώπη: Τα πολυαναμενόμενα εστιατόρια του 2019

Επόμενο

Gourmet απόδραση στη Σαντορίνη