10 κορυφαίοι φούρνοι στο Παρίσι

Οι αρτοποιοί του Παρισιού συνθέτουν τη δυτικοευρωπαϊκή εκδοχή της «Γλυκιάς Συμμορίας». Και αυτό γιατί οι φούρνοι της "πόλης του Φωτός" είναι το "γήπεδο" των κορυφαίων pastry chef της Γαλλίας. Ιδού και η απόδειξη.

Du Pain et des Idées
Το Du Pain et des Idées είναι γνωστό για τα ρουστίκ ψωμάκια (δοκιμάστε το pain des amis), mini-pavés ,μικρά, ζεστά ψωμιά σε σχήμα που θυμίζει τους λιθόστρωτους δρόμους του Παρισιού εξ'ου και το όνομα τους(paves) που συχνά έχουν γέμιση τυριού, λαχανικών ή άλλων αλμυρών συστατικών και τα σοκολατένια και με γέμιση φυστικιού γλυκά(σε σχήμα σαλιγκαριού). Τα πάντα κινούνται γρήγορα εδώ, οπότε μην εκπλαγείτε αν το προσωπικό σας είναι απότομο: θέλουν απλώς να διατηρήσουν την ομαλή ροή της λειτουργίας του καταστήματος. Μετά από όλα αυτά αν έχετε περιέργεια για ένα συστατικό, απλά ρωτήστε. Μπορεί να είναι λίγο 
Tηλέφωνο: +33 1 42 40 44 52

Fou de Pâtisserie
Είναι μικρό σε μέγεθος ωστόσο, μεγάλο σε ποικιλία αρτοσκευασμάτων. Ένας μακρύς πάγκος περιλαμβάνει αρτοσκευάσματα από μερικούς κορυφαίους σεφ ζαχαροπλαστικής - γνωστά ονόματα όπως ο Pierre Hermé και Cyril Lignac, καθώς και λιγότερα διεθνώς γνωστά ονόματα όπως ο Carl Marletti και ο Jonathan Blot. Υπάρχουν εκλέρ, Saint-Honorés, και όλα παραδίδονται καθημερινά φρέσκα.
Tηλέφωνο: +33 1 40 41 00 61


Boulangerie Utopie
Από έξω μοιάζει με ένα συνηθισμένο αρτοποιείο της γειτονιάς. Μέσα έχει απολαυστικά σάντουιτς και αρτοσκευάσματα που παρατάσσονται σαν κοσμήματα. Αλλά η ουρά αποδεικνύει το πόσο άψογες είναι οι μπαγκέτες,οι φραντζόλες και τα υπόλοιπα αρτοσκευάσματα που πολλοί πιστεύουν ότι είναι τα καλύτερα στη Γαλλία.
Tηλέφωνο: +33 9 82 50 74 48
Chambelland
Το Chambelland ειδικεύεται σε μια επιλογή από ψωμιά, μπισκότα, κέικ και μεμονωμένα αρτοσκευάσματα, όλα χωρίς γλουτένη. Για μεσημεριανό γεύμα, υπάρχουν επίσης σάντουιτς (σε σπιτικά ψωμιά χωρίς γλουτένη και focaccias), σούπες και σαλάτες. Και δεν χρειάζεται να έχετε δυσανεξία στη γλουτένη για να τα απολαύσετε - τα μπισκότα σοκολάτας είναι τόσο καλά που θα ξεχάσετε ακόμα και τα πιο νόστιμα cookies που έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας.
Τηλέφωνο: +33 1 43 55 07 30
Website: chambelland.com


Poilâne
Το ιστορικό αυτό κατάστημα άνοιξε το 1923 με παραδοσιακά ψωμιά της χώρας, και από τότε αυτή η παραγωγή έγινε και το trademark του μαγαζιού. Από το 2012, η Poilâne παράγει περίπου το 3% του συνόλου των ψωμιών που πωλούνται στο Παρίσι. Θα το βρείτε και στο κατάστημα, μαζί με όμορφα κρουασάν και πολλά άλλα αρτοσκευάσματα και φρέσκα φρούτα. Στο "βαρύ πυροβολικό" του φούρνου συμπεριλαμβάνονται και τα μπισκότα τύπου "Poilâne", που είναι θρυλικά.

Karamel
Το πρώτο ζαχαροπλαστείο και "salon de the" του Nicolas Haelewyn, πρώην ζαχαροπλάστη του περιβόητου Ladurée, έχει ήδη αγαπηθεί για τα μοναδικά γλυκά και τις viennoiseries (ζαχαροπλαστεία για πρωινό) όπως το Kararoll, ένα τυλιχτό κρουασάν με κρεμώδη θαλασσινό αλάτι, πάστα καραμέλας, βρώμη και φουντούκια. Η "επανεξέταση"  από τον chef patissier  της τάρτας μαρένγκας λεμονιού (με γέμιση καραμέλας) είναι μια άλλη αξιόλογη πρόταση, όπως και οι γεμάτες σοκολάτες (μην χάσετε τη μαύρη σοκολάτα και το μέλι) και καραμέλες.
Τηλέφωνο: +33 1 71 93 02 94

La Pâtisserie Cyril Lignac
Με τα ψωμιά, τη σοκολάτα και τα γλυκά, η La Pâtisserie έχει όλες τις εμβληματικές δημιουργίες του σεφ του Cyril Lignac. Μπορείτε να πάρετε μπάρες σοκολάτας και μια φέτα κέικ επίσης σοκολάτας, εδώ. Διαφορετικά για αλμυρές τροφές μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας στο ψωμί-focaccia γεμισμένο με λιαστές ντομάτες, ξινόγαλα, μπαγκέτες,brioches και αρτοσκευάσματα, συμπεριλαμβανομένης της Equinoxe, μιας δημιουργίας φουτουριστικής εμφάνισης με κρούστα μιας ελαφριάς κρέμας βανίλιας και ενός αλατισμένου βουτύρου καραμέλας .
Τηλέφωνο: +33 1 55 87 21 40


Blé Sucré
Ο ιδιοκτήτης του Blé Sucré ήταν ο επικεφαλής του ζαχαροπλαστείου στο Le Bristol Paris, ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ιδιαίτερη αίγλη, το οποίο σας δίνει μια ιδέα για το μέγεθος της ποιότητας των προϊόντων που θα βρείτε εδώ. Υπάρχουν παγωμένα madeleines, millefeuilles, και ένα-to-die-for το kouign amann,ένα καραμελωμένο flaky γλυκό από τη Βρετάνη. Τα κρουασάν εδώ θεωρούνται επίσης εξαιρετικά και έχουν χαρακτηριστεί από τους αυστηρότερους γευσιγνώστες ως τα καλύτερα στο Παρίσι.
Τηλέφωνο: +33 1 43 40 77 73

Pierre Hermé
Ο Pierre Herme, γνωστός ως "Πικάσσο ζαχαροπλαστικής", υπερέχει σχεδόν σε όλα όσα παράγει. Υπάρχουν όμως τρία βασικά και μη διαπραγματεύσιμα είδη για να πάρουν όσοι επισκέπτονται αυτή τη συγκεκριμένη τοποθεσία: το κρουασάν Ispahan, αποτελούμενο από τριαντάφυλλο, βατόμουρο , και lyche. Η τάρτα Infiniment Vanille, που χρησιμοποιεί ένα συνδυάσμό από βανίλιες (Μεξικό, Ταϊτή και Μαδαγασκάρη). Και μακαρόν με το ουράνιο τόξο σε γεύσεις όπως το μαύρο λεμόνι του Ιράν, το χαβιάρι Petrossian, το φιστίκι-βατόμουρο, το τριαντάφυλλο και το παγωτό με σοκολάτα γάλακτος.
Τηλέφωνο: +33 1 43 54 47 77

Stohrer
Αυτή είναι η μοναδική boutique Stohrer, και λέγεται ότι είναι το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο στο Παρίσι. Θα βρείτε κλασικά γαλλικά αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται εκπληρώνοντας ένα επίπεδο τελειότητας: éclairs, baba au rhum, τάρτες λεμόνι και πλήθος άλλων.
Τηλέφωνο: +33 1 42 33 38 20

Tags:φαγητό best of Παρίσι 

Προηγούμενο

Γαστρονομική περιήγηση στη Φλωρεντία

Επόμενο

Η Νάξος με τα μάτια του διάσημου σεφ Anthony Bourdain