Κάρπαθος: Τα καλύτερα εστιατόρια

Σε τούτο το νησί ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη οι ντόπιοι έχουν βρει το μυστικό: για να ζήσουν καλά τηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις, στήνουν αυτοσχέδια γλέντια με λύρες, τσαμπούνες, λαούτα και βιολιά, μαγειρεύουν μακαρούνες και κατσικάκι από τα δικά τους.

Το Πέρασμα
Προσεγμένο εστιατόριο πάνω στο κεντρικό δρόμο στην παραλία Άφωτη, στα Πηγάδια. Εδώ τον πρώτο λόγο έχει η σπιτική κουζίνα σε γενναιόδωρες μερίδες: φρέσκο ψάρι πλακί στο φούρνο, ψητό χοιρινό στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες, λαχανοντολμάδες, γεμιστοί κολοκυθανθοί, παπουτσάκια και πλούσια μακαρονάδα θαλασσινών. Στο τέλος κέρασμα φρούτο ή γλυκό (Παραλία Άφωτη, Πηγάδια, τηλ.: 6978622904).



Poseidon
Στο εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου στην παραλία Δαμάτρια, στον Αφιάρτη, ετοιμάζονται με φροντίδα και δημιουργικότητα πιάτα με ντόπιες πρώτες ύλες. Κολοκυθοκεφτέδες, καρπάθικο γαριδάκι, χταπόδι με χούμους, κριθαρότο με γαρίδες και μπιφτέκι γεμιστό με κεφαλοτύρι και λιαστή ντομάτα. Στα συν το ψωμί που ψήνεται στον παραδοσιακό φούρνο (Παραλία Δαμάτρια, Αφιάρτης, τηλ.: 6978694482, http://poseidon-karpathos.com).

Tags:κάρπαθος φαγητό εστιατόρια 

Προηγούμενο

Σκύρος: Οι 10 πιο νόστιμες διευθύνσεις

Επόμενο

Ελαφόνησος: Οι νοστιμιές του Σίμου