Σαμοθράκη: Τα πιο νόστιμα τραπέζια της

Οργιώδης βλάστηση, καταρράκτες, βουνά, βοτσαλωτές παραλίες και καταπληκτικό φαγητό. Λίγες μόνο λέξεις για να περιγράψουμε το βορειοανατολικότερο νησί της Ελλάδας. Ναι, το φαγητό αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στη Σαμοθράκη. Μετά τις βουτιές στις βάθρες, πιάνουμε τραπέζι σε καταπράσινες γωνιές για να γευτούμε ντόπιο αγριοκάτσικο στη λαδόκολλα που λιώνει στο στόμα, τσιγαριστή φασολάδα και παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού πραούστι.


Καρυδιές
Αυθεντική κουζίνα και φαγητό που θυμίζει κυριακάτικα τραπέζια στο χωριό σε μια ταβέρνα με φανατικούς επισκέπτες που επιστρέφουν ξανά και ξανά. Το κατσικάκι μαγειρεύεται εξαιρετικά σε διάφορες εκδοχές- με κυδώνι, μελιτζάνα, πλιγούρι ή κριθαράκι-, ενώ θα γευτείτε και λαχταριστά γλυκά του κουταλιού. Στα οπωσδήποτε και η τσιγαριστή φασολάδα. Άνω Μεριά, τηλ.: 25510 98266, από €12 το άτομο.Γεφύρι
Τη μεγάλη σκιερή αυλή του θα την ανακαλύψετε πάνω στο γεφύρι, στο δρόμο για τις βάθρες. Ο κύριος Δημήτρης ψήνει με μαεστρία όλα τα κρεατικά της ώρας, ενώ η κυρία Κική βγάζει κόκορα κρασάτο, μουσακά και παστίτσιο και στο τέλος σε γλυκαίνει με πραούστι, το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού της Σαμοθράκης (τηλ.: 25510 98338, από €12 το άτομο).
Tags:Σαμοθράκη εστιατόρια ταβέρνες 

Προηγούμενο

Πόρτο Χέλι: Γεύμα στη ριβιέρα των VIP

Επόμενο

Πόρτο Χέλι: Γεύμα στη ριβιέρα των VIP