Αμοργός: Πού θα φάτε καλά

Στην Αμοργό ερχόμαστε για το περίφημο μυρωδάτο πατατάτο, για κακαβιές και για επιδόρπιο κέρασμα το παστέλι. Το κέφι αναλαμβάνει η ψημένη ρακή.

Βιτσέντσος
Δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τη σκιά που χαρίζει το τεράστιο αρμυρίκι, γευτήκαμε φρέσκα ψάρια αλλά και νόστιμα μαγειρευτά. Σας προτείνουμε πατατάτο κατσίκι κοκκινιστό, ιμάμ αλλά και το ζουμερό γεμιστό μπιφτέκι. Να δοκιμάσετε επίσης τη μακαρονάδα του ψαρά με μύδια και γαρίδες σε φρέσκια τομάτα. Κατάπολα, τηλ: 2285071518, από €12 το άτομο.

 
Το Λιοτρίβι

Βρίσκεται σε μια ταράτσα στολισμένη με μοσχοβολιστά γιασεμιά και νυχτολούλουδα ενός παλιού ελαιοτριβείου που βλέπει το Κάστρο και τους μύλους της Χώρας. Οι πιστοί θαμώνες τους έρχονται για τα καλομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά. Μαζί τους φάγαμε την σπεσιαλιτέ του, τον “καλόγηρο” (μελιτζάνα γεμιστή με μοσχάρι και τυρί), αλλά και μοσχαράκι λεμονάτο, αρνάκι στη σούβλα, κοντοσούβλι και γουρουνόπουλο που έλιωνε στο στόμα. Θα βρείτε και ψάρια από Καλύμνιους ψαράδες.  Χώρα, τηλ: 22850 71700, από €12 το άτομο.









Tags:αμοργός εστιατόρια ταβέρνες 

Προηγούμενο

Σαμοθράκη: Τα πιο νόστιμα τραπέζια της

Επόμενο

Κύθνος: Σφουγγάτο δίπλα στο κύμα