Φολέγανδρος: Τραπέζια σε λευκό και θαλασσί φόντο

Το νησί που μοιάζει με βράχο ριγμένο στο πέλαγος μας προσκαλεί στην πιο όμορφη Χώρα του Αιγαίου και στην ανεμοδαρμένη Άνω Μεριά για να μας χορτάσει με ματσάτα, κόκορα κρασάτο και κατσικάκι που λιώνει στο στόμα.

Blue Cuisine
Από το καλοκαίρι του 2015 αποτελεί άκρως ενδιαφέρουσα γκουρμέ πρόταση πρόταση στη Χώρα. Στη ρομαντική αυλή του με θέα την Παναγία, θα γευτείτε ευφάνταστα πιάτα όπως καλαμάρι με ρεβυθάδα, σασίμι ψαριού, ριζότο γαρίδας, κροκέτες μπακαλιάρου αλλά και "sardines bruschetta", δηλαδή σαρδέλες σε ζυμωτό ψωμί, με λιαστή ντομάτα, σάλτσα πορτοκάλι και καυτερή πιπεριά. Στα συν η μεγάλη και ψαγμένη λίστα κρασιών (Χώρα, τηλ. 6972325447, www.bluecuisine.gr, από €25 το άτομο).



Πούντα
Μικρός, πανέμορφος κήπος στη πλατεία της Πούντας με χαλίκι σε δύο επίπεδα με τραπεζάκια που γεμίζουν με υπέροχα μαγειρευτά. Στα πιάτα εναλλάσσονται από γεμιστά, κατσικάκι λεμονάτο, καλασούνα (τοπική τυρόπιτα) και θαλασσινές λιχουδιές που σερβίρονται μονάχα αν είναι φρέσκες (Πλατεία Πούντας, Χώρα, τηλ.: 22860 41063, www.pounta.gr, από €15 το άτομο).








Tags:φαγητό κυκλάδες φολέγανδρος 

Προηγούμενο

Κως: 10 + 1 τραπέζια για καλοφαγάδες

Επόμενο

Παρίσι: 8 γλυκά που πρέπει να δοκιμάσετε