Κύθηρα: 10 γευστικές στάσεις που πρέπει να κάνετε

Τα Κύθηρα μας προσφέρουν απλόχερα ιστορίες, μύθους, αλλά και μια κουζίνα που από μόνη της αποτελεί λόγο για να επιστρέψουμε. Εκεί που συναντιέται το Ιόνιο με το Αιγαίο και το Κρητικό, χορταίνουμε με θαλασσινά που μόλις έχουν ξεφορτώσει τα καΐκια, τσιριγώτικα λουκάνικα, πίτες και άφθονο ντόπιο κρασί.

Ψωμολαδέα ΟΕ
Κομψό εστιατόριο σε προνομιακή τοποθεσία στον Αβλέμονα, όπου θα γευτείτε παραδοσιακή κουζίνα. Θα απολαύσετε πλούσια κακαβιά που μοσχοβολά θάλασσα, γαύρο μαρινάτο, λαζάνια χειροποίητα με κολοκύθι και κρέμα γάλακτος ή κοτόπουλο με κουμκουάτ. Αβλέμονας, τηλ.: 6986520617, από €15 το άτομο (κεντρική φωτό).Φαμίλια
Η Φαμίλια μας υποδέχεται από το 2014 στην πλατεία των Φρατσίων, ενός μικρού οικισμού στο κέντρο του νησιού, σε ένα παλιό σχολείο, με αληθινά δημιουργική ελληνική κουζίνα. Θα βρείτε κλασικά πιάτα με κρεατικά, αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις όπως κόκορας με  ροδοπέταλα και πουρέ μελιτζάνας. Μη χάσετε την ταραμοσαλάτα με τη φάβα, τα τσιγαριστά βλήτα και τους κρεμμυδοντολμάδες. Φράτσια, τηλ. 27360 33908, από €17 το άτομο.
Tags:κύθηρα φαγητό ταβέρνες 

Προηγούμενο

Παρίσι: 8 γλυκά που πρέπει να δοκιμάσετε

Επόμενο

Θεσσαλονίκη: 7+1 προτάσεις για φαγητό με θέα θάλασσα