Βόλος: 7 κορυφαία τσιπουράδικα

Βόλος χωρίς επίσκεψη σε τσιπουράδικο δεν λέει. Τα παραδοσιακά αυτά στέκια, μέρη μιας ζωντανής παράδοσης από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αποτελούν αναμφίβολα το πιο "νόστιμο" αξιοθέατο της πόλης. Επιλέξαμε τα 7 αγαπημένα μας τσιπουράδικα και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.


Η Γιώτα

Λειτουργεί από το 2011 σε μια ζεστή και φιλόξενη γωνιά με φόντο τον πεζόδρομο της συνοικίας των Παλαιών κι έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα τσιπουράδικα της πόλης. Θα βρείτε φρέσκα ψάρια ψητά, γυαλιστερές, αχιβάδες, μύδια, γαρίδες, καραβίδες, θράψαλα, ολόκληρη σουπιά στα κάρβουνα, χταπόδι, παστά ψαράκια, αφράτους μαραθοκεφτέδες και σπιτική πατατοσαλάτα με μαϊντανό για να συνοδεύσετε το τσίπουρο. Κροκίου 15, Παλαιά Βόλου, τηλ. 6947074830, από €10 το άτομο, www.igiota.gr

 

Δεμίρης
Ένα γραφικό στέκι για τσιπουροκατανύξεις, σε νοσταλγικό σκηνικό που θυμίζει περισσότερο καφενείο, στη φημισμένη για τα τσιπουράδικά της Νέα Ιωνία. Εδώ ερχόμαστε για τη μεγάλη ποικιλία σε όστρακα. Θαλάσσιες ανεμώνες (κολιτσιάνοι), φούσκες, γυαλιστερές, φρέσκο τηγανητό ψαράκι ημέρας, καλαμαράκια τηγανητά, κρίταμα και τσιτσίραβλα είναι μερικά μόνο από τα μεζεδάκια. Εφραιμίδου 23, Νέα Ιωνία, τηλ.: 24210 65559, από €10 το άτομο.

Tags:Βόλος φαγητό Ποτό 

Προηγούμενο

Ελάτη-Περτούλι: Στην κατσαρόλα του Κόζιακα

Επόμενο

Μαδρίτη: 10 εστιατόρια με 100 χρόνια ιστορίας.