Σπέτσες: Γεύμα στα καπετανόσπιτα

Περιπλανιόμαστε ανάμεσα σε λευκά καπετανόσπιτα, τσεκάρουμε την κοσμική κίνηση, χορταίνουμε χρώματα και μεθυστικά αρώματα για να καταλήξουμε σε καλοστρωμένα τραπέζια φορτωμένα με θησαυρούς της θάλασσας.


On the Verandah

Στη θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel με θέα τον Αργοσαρωνικό, θα δοκιμάσετε γεύσεις που παντρεύουν την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις και τα ντόπια υλικά. Τα κομψά τραπέζια, οι αναπαυτικές καρέκλες, τα σφυρήλατα κάγκελα και η απέραντη θέα της βεράντας μοιάζουν βγαλμένα από άλλη εποχή. Ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός και ο σομελιέ του Ποσειδωνίου δημιούργησαν μοναδικούς συνδυασμούς φαγητού και κρασιού που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Ντάπια, τηλ.: 22980 74553, www.poseidonion.com, από €30 το άτομο.Ορλώφ
Από την Ντάπια, το καινούργιο λιμάνι, κατευθυνθείτε προς το Παλιό Λιμάνι και στην είσοδο του λιμανιού θα βρείτε το νεοκλασικό κτίριο που στέγαζε τις Λιμενικές Αρχές το 1802. Για πάνω από δύο δεκαετίες στεγάζει το φημισμένο εστιατόριο του που σερβίρει ραφινάτη ελληνική κουζίνα και πολλά θαλασσινά μεζεδάκια. Μη χάσετε κολοκυθοκεφτέδες με μους φέτας, χταπόδι στη σχάρα με μαυρομάτικα, αχνιστά μύδια και γαρίδες σαγανάκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, φέτα, μυρωδικά και άρωμα ούζου. Tηλ.: 22980 75255, από €20 το άτομο (κεντρική φωτο).


Tags:φαγητό εστιατόρια Σπέτσες 

Προηγούμενο

Σποράδες: Τα 10 καλύτερα τραπέζια

Επόμενο

Λευκάδα: Τα καλύτερα τραπέζια της