Πειραιάς: Τα value for money μαγαζιά που πρέπει να γνωρίζεις

Αποφασίζεις (αν δεν μένεις εκεί) να κατέβεις στον Πειραιά, να δεις θάλασσα, να ανοίξει το μάτι σου. Όμως η ώρα περνάει και εκτός από το μάτι, ανοίγει και η πείνα. Το value for money στα μαγαζιά μπορεί να καθορίζεται από τη φιλοσοφία τους και τη διαχείρισή της, τελικά όμως περνάει λίγο και από το χέρι μας. Βρες εδώ, που θα φας καλά χωρίς να πονέσει η τσέπη σου.

Μπαρ Μπεε Κιου

Μόλις δύο λεπτά περπάτημα από τη Μαρίνα Ζέας, αυτό το εστιατόριο είναι το ιδανικό μέρος για να καταλήξει κανείς μετά από μία βόλτα στο Πασαλιμάνι. Το Μπαρ Μπεε Κιου είναι χαλαρό και ζεστό με ξύλινα τραπέζια μέσα που παραπέμπουν σε αγγλική παμπ και αρκετά ακόμα στο πεζοδρόμιο. Δίνοντας μια ξεχωριστή, νόστιμη νότα στο χώρο της κρεατοφαγίας, το μαγαζί προσφέρει πιάτα απολαυστικά και φτιαγμένα με έμπνευση, ικανά να κάνουν ακόμη και τους…vegetarians να το ξανασκεφτούν. Και επειδή η ποιότητα των υλικών παίζει πρωταρχικό ρόλο εδώ όλα είναι χειροποίητα, από τα μπιφτέκια και το ψωμάκι μέχρι τις σάλτσες. Το ψωμάκι το προμηθεύονται καθημερινά φρέσκο από τον φούρνο, ενώ το μοσχαρίσιο κρέας είναι Black Agnus Ιρλανδίας.

Tip: Για τους πολύ τολμηρούς και... πεινασμένους το Μπαρ Μπε Κιου προτείνει τον «Γενναίο» ή και τον «Πατέρα του Γενναίου». Μπιφτεκόψωμα με δύο και τέσσερα μπιφτέκια, αντίστοιχα, έρχονται στο πιάτο σας χορταίνοντας πρωτίστως το μάτι σας και έπειτα την κοιλιά σας (αν καταφέρετε να τα φάτε). Ο «Γενναίος» με διπλό μπιφτέκι έχει μπει και στη λίστα με τα «25 θανάσιμα λαχταριστά μπέργκερς του κόσμου» του διάσημου site List25.
 (Λεωφόρος Φρεαττύδος 13 Πειραιάς, Τηλ: 210 4518129)


Ζωοδόχος Πηγή
Από την ιστορική μπακαλοταβέρνα του Πειραιά έχουν περάσει στρατιές καλοφαγάδων και όχι τυχαία. Παραμένει ανοιχτή από το 1944, σερβίροντας μεζέ και ρετσίνα, ενώ σήμερα η νέα γενιά ιδιοκτητών έχει πειράξει τις παραδοσιακές συνταγές που έμαθαν από την γιαγιά τους σεβόμενοι πάντα την ιστορία του μαγαζιού. Άλλωστε όποιον και να ρωτήσεις που τρώει εδώ, σε αυτή την μπακαλοταβέρνα θα σε οδηγήσει. Έχει κάτι το ιδιαίτερο αυτό το σπιτικό φαγητό που τόσο μας έχει λείψει και γνωρίζει την αποθέωση του σε αυτή την γωνιά του Πειραιά.

Τip: Δοκίμασε τους περιζήτητους λαχανοντολμάδες, τηγανιτές φρεσκοκομμένες πατάτες με αυγό μάτι από πάνω και συκωτάκι στα κάρβουνα. 
(Ιωάννου Κατσούλη 77 Πειραιάς, τηλ. 210 4814438)









Tags:φαγητό Πειραιάς εστιατόρια 

Προηγούμενο

Βερολίνο: Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε

Επόμενο

Βερολίνο: Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε