Κέα: Τα καλύτερα τραπέζια της

Εξήντα λεπτά. Τόσο χρειάζεται το καράβι μέχρι το νησί του weekend. Θα μας υποδεχτεί με τραπέζια δίπλα στο κύμα, θα μας κεράσει κόκκινο κρασί, θα μας χορτάσει με καλοφτιαγμένους θαλασσινούς μεζέδες και ολόφρεσκα ψάρια και θα μας αφήσει να ξεχάσουμε- έστω και για λίγο- τα πάντα στις χρυσές αμμουδιές της.


Η Στροφή του Μίμη

Τραπεζάκια και καρέκλες στο Βουρκάρι που βουλιάζουν στη άμμο και έχουν θέα το γραφικό λιμάνι και την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Εδώ μπορείτε να απολαύστε φρέσκο ψάρι και ντόπια κρεατικά. Το βράδυ ανάβουν φαναράκια και το σκηνικό γίνεται ρομαντικό και παραμυθένιο. Βουρκάρι, τηλ: 22880 21480, από €15 το άτομο, www.istrofitoumimi.com (κεντρική φωτο)Μαγαζές
Σε ιστορικό κτίριο στην περαντζάδα της Κορησσίας σερβίρει ελληνική και παραδοσιακή κουζίνα, που συχνά εμπλουτίζεται με δημιουργικές πινελιές. Δοκιμάστε φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη και κρασί, αρνάκι κατσαρόλας, κόκορα κρασάτο και πλούσια ψαρόσουπα. Πολύ καλό δικό τους λευκό και κόκκινο κρασί που εμφιαλώνεται στη βόρεια Ελλάδα. Κορησσία, τηλ.: 22880 21104, www.kearestaurant.gr, από €15 το άτομο.


Tags:κέα τζιά φαγητό 

Προηγούμενο

Παγωτό στο Λονδίνο; Πού το τρώνε οι ντόπιοι;

Επόμενο

Παγωτό στο Λονδίνο; Πού το τρώνε οι ντόπιοι;