Ηράκλειο: 10+1 εστιατόρια που ξεχωρίζουν

Στη γη του λαμπερού ελαιόλαδου και του μεθυστικού κρασιού γεννήθηκε η κουζίνα-ιεροτελεστία της παρέας και της καλής ζωής. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα στέκια για φαγητό στο Ηράκλειο. Ταβερνάκια για φαγητό όπως παλιά, αλλά και γκουρμέ εστιατόρια για να απολαύσετε κρητική κουζίνα με δημιουργικό χαρακτήρα.


Πεσκέσι

Στην καρδιά του Ηρακλείου, δυο βήματα από τους Λέοντες, στεγασμένο σε ένα ιστορικό αρχοντικό της πόλης, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια του νησιού. Ο διεθνής διαγωνισμός «Restaurant and Bar Design Awards» το έχει αναδείξει ως ένα από τα 10 ομορφότερα εστιατόρια της Ευρώπης. Το μενού είναι βασισμένο στην τοπική παράδοση και σε αρκετές παλιές κρητικές συνταγές, ενώ τα πιάτα διανθίζονται με δυσεύρετα προϊόντα. Μέσα στις επιλογές σας πρέπει να είναι η μυρωδάτη σαλάτα Πεσκέσι με 20 διαφορετικά είδη χόρτων και γαλοτύρι, ο «κρεοκάκκαβος»- ένα πιάτο της Μινωικής Κρήτης με χοιρινό ψημένο με μέλι και θυμάρι- και το «σύγκλινο πριν το κιούπι», όπου το μαριναρισμένο ψαρονέφρι έρχεται στο τραπέζι κρεμασμένο σε τσιγκέλι πάνω από φασκόμηλο και θυμάρι για το καπνίσετε κατά βούληση. Θα ολοκληρώσετε με υπέροχο cheesecake λεμόνι με τριμμένο ντάκο, ελαιόλαδο και αθόγαλο. Πολύ ενδιαφέροντα και τα cocktails που περιέχουν όλα τουλάχιστον ένα κρητικό συστατικό. Καπετάν Χαραλάμπη 6-8, Ηράκλειο, τηλ.: 2810288887, από €20 το άτομο, peskesicrete.grΕλιά και Δυόσμος
Στο χωριό Σκαλάνι, μόλις 11 χλμ από το Ηράκλειο θα γευτείτε αυθεντική κρητική κουζίνα σε ατμόσφαιρα που θυμίζει κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια. Η βραβευμένη σεφ Αργυρώ Βάρδα είναι μαστόρισσα στο κρητικό πιλάφι με στακοβούτυρο, στο φουριάρικο αρνί, στον ντόπιο πετεινό με κόκκινο κρασί και μακαρόνια σκιουφιχτά και τα αρνίσια φιλετάκια με δεντρολίβανο και μέλι. Το ψωμί είναι ζυμωτό και το κρασί από ντόπιους παραγωγούς. Σκαλάνι, τηλ.: 2810 731283, www.olivemint.gr , από €20 το άτομο.
Tags:Ηράκλειο κρήτη φαγητό 

Προηγούμενο

Σίφνος: 12 στάσεις για καλό φαγητό

Επόμενο

Μονεμβασιά: Τραπέζια στην καστροπολιτεία