Μονεμβασιά: Τραπέζια στην καστροπολιτεία

Σε ένα ασυναγώνιστα ερωτικό σκηνικό βγαλμένο από βράχο και ιστορία, απολαμβάνουμε τα καλύτερα πιάτα δίπλα στο κύμα με το αεράκι του Μυρτώου να μας ανακατεύει τα μαλλιά. Ακολουθούν τα πιο νόστιμα τραπέζια εντός και εκτός Κάστρου.


Χρυσόβουλο

Χώρος που αναδίδει πολυτέλεια αλλά και οικειότητα, το πληθωρικό «Χρυσόβουλο» αποτελεί από μόνο του λόγο για να «ανηφορίσετε» προς το Κάστρο. Ο βραβαυμένος σεφ Γιώργος Τσιμπίδης παντρεύει τη δημιουργικότητα με τις καλύτερες πρώτες ύλες της λακωνικής γης σε ένα πολύ προσεγμένο χώρο κρεμασμένο πάνω από τη θάλασσα. Αρχίστε με τάρτα µε σύγκλινο Μάνης, πράσο, κεφαλογραβιέρα και γιαούρτι  και συνεχίστε με κότσι από αρνάκι γάλακτος, µαγειρεµένο στη γάστρα µε εστραγκόν και µέλι, συνοδεία απά πουρέ πατάτας ή κριθαρότο  µε άριάρωµα θυµάρι . Φινάλε με τη λάβα µαύρης σοκολάτας µε αρµανιάκ και παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης. Στο ισόγειο, στον χώρο του μπαρ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ντόπια διαλεκτά κρασιά και γκουρμέ μεζεδάκια. Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ.: 27320 62122, www.chrisovoulo.gr, από €30 το άτομο (κεντρική φωτο)



Εστιατόριο Kinsterna
Υψηλού επιπέδου ελληνική-μεσογειακή κουζίνα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ομώνυμου πολυτελούς ξενοδοχείου. Στην κουζίνα του μπαίνουν μόνο τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά από το κτήμα τους ή τα κοντινά χωράφια, για να εμπλουτίσουν επιδέξια τα πιάτα και τα επιδόρπια. Τα φρέσκα ραβιόλια με ντόπιο κατσικίσιο τυρί και οι γαρίδες σαγανάκι με αρώματα από ούζο είναι δύο από τις καλύτερες επιλογές για ορεκτικό. Συνεχίστε με Black Angus rib eye με σάλτσα από ραγού μανιταριών και κρασί Μαλβάζια, αρνάκι καρέ με χούμους ή φρέσκα ψάρια ημέρας. Στο τέλος σας περιμένει ένα γλυκό-έκπληξη με στρώσεις σοκολάτας αλλά και μπακλαβάς με πλούσιο μέλι και καρύδια. Άγιος Στέφανος, τηλ.: 27320 66300, www.kinsternahotel.gr, από €40 το άτομο.










Tags:Μονεμβασιά Πελοπόννησος φαγητό 

Προηγούμενο

Ηράκλειο: 10+1 εστιατόρια που ξεχωρίζουν

Επόμενο

Ζάκυνθος: 8 αξέχαστα γεύματα