Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα μαγαζιά για ψάρι και θαλασσινά

Πού τρώμε καλό ψάρι στη Θεσσαλονίκη; Ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα σημεία για γεύσεις που...σπαρταράνε. Από απλές ταβέρνες και ουζερί μέχρι γκουρμέ εστιατόρια, αυτά είναι τα μαγαζιά που πρέπει να επισκεφτούν οι λάτρεις της ψαροφαγίας.


7 Θάλασσες

Μία από τις κορυφαίες επιλογές για ψάρι και θαλασσινά στην πόλη, σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Οι υψηλές γαστρονομικές δημιουργίες, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ανάδειξη των φρεσκάδας των πρώτων υλών με σεβασμό πάντα στη μαγειρική σοφία της Μεσογείου και το προσεγμένο σέρβις δένουν με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του χώρου. Οι  λάτρεις της ψαροφαγίας θα λατρέψουν τη μελωμένη βλαχοσφυρίδα, μαγειρεμένη με τον αγιορείτικο τρόπο, και το καρπάτσιο από λαβράκι με αυγά πέστροφας. Καλαποθάκη 10, τηλ.: 2310 233173, www.7thalasses.eu, από €30 το άτομο.



Μαύρη Θάλασσα
Ψαροταβέρνα με παράδοση από το 1926. Η ιστορία της ξεκίνησε στην Τούμπα αλλά πλέον τη βρίσκουμε στην Καλαμαριά, μπροστά στη θάλασσα και με υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο. Αξίζει να δοκιμάσετε όστρακα, λευκή ταραμοσαλάτα, πολίτικη λακέρδα, καβουροσαλάτα, αχνιστό ψάρι με λεμονάτη σος, γαριδομακαρονάδα και καρπάτσιο μπαρμπούνι. Στα συν η θαυμάσια λίστα κρασιών. Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, τηλ.: 2310 932542, από €25 το άτομο.









Tags:Θεσσαλονίκη φαγητό εστιατόρια 

Προηγούμενο

Ύδρα: Τα πιο hot τραπέζια της

Επόμενο

Γαλαξίδι: Τα καλύτερα τραπέζια του