Παρίσι: οι καλύτερες ιστορικές brasseries του



Αν θέλετε να βιώσετε μία αυθεντική παριζιάνικη εμπειρία, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε κάποιες από τις ιστορικές brasseries του! Μπαίνοντας μέσα, θα αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε χρονομηχανή. Στη διακόσμηση κυριαρχούν οι επιχρυσωμένες αντίκες και το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από τον περασμένο αιώνα. Η κουζίνα τους απαρτίζεται από πιάτα διαχρονικά και κλασσικά που φτάνουν σε εσάς από τα χέρια σερβιτόρων ντυμένων με σμόκιν.

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες brasseries της γαλλικής πρωτεύουσας που περιμένουν να σας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή.

 

Brasserie Floderer

Μία σχεδόν κρυμμένη brasserie κοντά στην οδό Faubourg Saint-Denis που αξίζει να ανακαλύψετε. Στο Παρίσι είναι γνωστή με τη συντομογραφία Flo και πρωτοάνοιξε στις αρχές του 20ου αιώνα από δύο Αλσατικούς. Η μακρά ιστορία της παραμένει με έναν τρόπο ζωντανή και αυτό θα το διαπιστώσετε, μόλις μπείτε μέσα. Για χρόνια πρότεινε πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς γαλλικών και γερμανικών πιάτων, ενώ το νέο μενού της είναι πολύ μοντέρνο και περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία διεθνών πιάτων που όμως δε στερούνται της κλασσικής φινέτσας. Δοκιμάστε το Foie Gras de Canard με κονφί κρεμμυδιών και μηλόξυδο ή το ταρτάρ Charolais Beef Tartare με πατάτες και σαλάτα. 29 – 59 ευρώ www.floderer-paris.com 

 

Bouillon Julien

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια του Παρισιού με διάχυτη τη γοητεία της Art Nouveau. Από τις κομψές καμπύλες της εισόδου και τους μεγαλοπρεπείς σκαλιστούς καθρέπτες μέχρι τις εντυπωσιακές χρωματιστές ζωγραφιές των τοίχων και το λεπτοδουλεμένο μωσαϊκό, η Brasserie Julien είναι, θα λέγαμε, μία μελέτη στο κλασσικό παριζιάνικο design. Ένα γεύμα εδώ θα σας μεταφέρει στην εποχή της τζαζ μουσικής, του Hemingway, του Dali και του Picasso. Σας προτείνουμε το παραδοσιακό γαλλικό πιάτο tête de veau και για επιδόρπιο πουτίγκα με αλατισμένη καραμέλα. 20 – 40 ευρώ www.bouillon-julien.com

 

Bofinger

Ένα εστιατόριο του 1864 κοντά στην Place des Vosges και την      Place de la Bastille που πολλοί Γάλλοι επισκέπτονται για την αυθεντική Αrt Νouveau διακόσμησή του και την ατμόσφαιρα παλιάς brasserie που αποπνέει. Ξεκινήστε με μία γαλλική κρεμμυδόσουπα και συνεχίστε με το κλασσικό andouilelette de Troyes. Εναλλακτικά, επιλέξτε από το μενού των θαλασσινών πιάτα, όπως μπακαλιάρο με σος σαμπάνιας ή ραβιόλι με αστακό. 31 – 59 ευρώ www.bofingerparis.com

 

Chez Jenny

Μία εμβληματική brasserie στη Place de la République που διακρίνεται για την ξύλινη διακόσμησή της, τα αγάλματα και τις τοιχογραφίες της που αναπαριστούν σκηνές της γαλλικής υπαίθρου. Στο μενού της πέρα από τα φημισμένα Choucroutes και τις πιατέλες θαλασσινών, θα βρείτε πεντανόστιμες αλσατικές γεύσεις, όπως τη γνωστή σαλάτα Flammekueche, καραμελωμένο χοιρινό κότσι με μέλι και strudel με μήλο και σταφίδες, αλλά και κλασσικά γαλλικά πιάτα, όπως κρεμμυδόσουπα, foie gras, ταρτάρ σολομού, προφιτερόλ και κρέπες. 25 – 45 ευρώ www.chez-jenny.com

 

Terminus Nord

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον σταθμό Gare du Nord και είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ελκυστικά μαγαζιά της περιοχής. Μπαίνοντας στο εσωτερικό αυτής της τεράστιας brasserie με τους καλοντυμένους σερβιτόρους και τους κοσμοπολίτες θαμώνες, θα εισπνεύσετε αμέσως έναν αέρα Γαλλίας. Η διακόσμηση είναι Art Deco με ψηλά ταβάνια, πανύψηλους επιβλητικούς καθρέπτες και λεπτές κομψές γραμμές. Αν είστε μεγάλη παρέα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε κάποια από τις μεγάλες πιατέλες θαλασσινών, για τις οποίες φημίζεται το μαγαζί. 19 – 41 ευρώ www.terminusnord.com

 

Le Vaudeville

Στην καρδιά του Παρισιού θα βρείτε αυτήν την grand brasserie που έχει σχεδιαστεί από τους αδελφούς Solvet σε στυλ Art Deco της δεκαετίας του 1920. Κοσμείται με καθρέπτες, γυάλινες επιφάνειες με κομψά σχέδια, μωσαϊκό και μαρμάρινες λεπτομέρειες. Το μενού της περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, γαλλικά πιάτα, αλλά και κάποια αγαπημένα σνακ που σερβίρονται ως τις 3 το μεσημέρι, όπως croque monsieur και avocado toast. 25 – 55 ευρώ www.vaudevilleparis.com

 

Le Train Bleu

Μία brasserie με μεγαλοπρεπή dining αίθουσα με μπλε καθίσματα, vintage τοιχογραφίες και μεγάλους ξύλινους πάγκους από ξύλο βελανιδιάς. Όσον αφορά στην κουζίνα του, μην περιμένετε πρωτοποριακές σύγχρονες προτάσεις, αλλά κλασσικά γαλλικά πιάτα και δημιουργικές ανασυνθέσεις αυτών. Από ορεκτικά δοκιμάστε το escargot de Bourgogne με βούτυρο σκόρδου. Συνεχίστε με φιλέτο πάπιας με σος Roannaise και ολοκληρώστε γλυκά με Baba au rum ή Mille-feuille με κρέμα βανίλιας. 65 – 90 ευρώ www.le-train-bleu.com     

 

La Coupole

Είναι μία brasserie ορόσημο στη Montparnasse, ένα αριστούργημα της Art Deco με έκταση 1000 τετραγωνικά μέτρα και 33 εντυπωσιακές κολόνες να στηρίζουν την οροφή του. Την περίφημη dining αίθουσά της είχαν επισκεφτεί σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, όπως ο Picasso, ο Jean-Paul Sartre, η Simone de Beauvoir και πολλοί άλλοι. Τα εξωτερικά τραπέζια της είναι ιδανικά, αν θέλετε να απολαύσετε το γεύμα σας χαζεύοντας τον κόσμο που περνά. Στον κατάλογό της θα εντοπίσετε όλες τις τυπικές γεύσεις μίας brasserie· από γαλλικά πιάτα κρεατικών μέχρι θαλασσινά και οστρακοειδή και μάλιστα σε συγκριτικά πιο προσιτές τιμές. 30 – 50 ευρώ www.lacoupole-paris.com   

Tags:Παρίσι εστιατόρια φαγητό 

Προηγούμενο

Πράγα: Τα καλύτερα low budget τραπέζια της

Επόμενο

Αθηνα: Χριστούγεννα παραμονή στην Santa Lucia.