Παρίσι: τα 10 καλύτερα γαλλικά εστιατόριά του



Μπορεί τα μοντέρνα food trucks και τα pop up εστιατόρια να έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια το Παρίσι, όπως και πολλές άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, αν όμως θέλετε να γευτείτε την αυθεντική γαλλική κουζίνα, τα κλασσικά γαλλικά εστιατόρια που προσφέρουν διαχρονικά μία κορυφαία εμπειρία dining, είναι μονόδρομος.

Εμείς σας έχουμε συγκεντρώσει τα 10 καλύτερα και σας καλούμε να τα επισκεφτείτε και να ταξιδέψετε με τις γεύσεις τους!

 

Bistrot Paul Bert

Αυτό το εστιατόριο προτείνεται ανεπιφύλακτα για μία κλασσική bistro εμπειρία. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης. Είναι ένα πολύ ζωντανό μέρος με φιλικό προσωπικό. Σερβίρει πεντανόστιμη μπριζόλα με πατάτες τηγανητές και λαχταριστή τάρτα μήλου. Αν μετά το γεύμα σας θέλετε να πιείτε τον καφέ σας σε ένα μοντέρνο café, το Le 6 Paul Bert του ίδιου ιδιοκτήτη, είναι ακριβώς απέναντι. 22 Rue Paul Bert, τηλ. +33 143722401

 

Verjus

Αποτελεί δημιούργημα ενός ζευγαριού Αμερικανών και είναι ένα ρομαντικό εστιατόριο πίσω από το Palais-Royal. Το μενού του είναι σύντομο, τα πιάτα του άψογα και στηρίζονται σε φρέσκα, εποχιακά υλικά. Στο wine bar του θα δοκιμάσετε ίσως το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο στην πόλη. www.verjusparis.com

 


Septime

Η καρδιά της δημιουργικής γαλλικής κουζίνας σήμερα χτυπά στο ανατολικό Παρίσι και το Septime έχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Διαθέτει μία πανέμορφη αίθουσα dining και ανοιχτή κουζίνα. Πιθανότατα θα δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι, ωστόσο αξίζει τον χρόνο και την υπομονή σας, μιας και θεωρείται ένα από τα καλύτερα της πόλης. Είναι βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin και οι ντόπιοι το ξεχωρίζουν για το πολύ φιλόξενο και ευγενικό service του. www.septime-charonne.fr

 

Relais dʼ Entrecôte

Εδώ θα απολαύσετε ένα λιτό γεύμα, χωρίς πολλές φανφάρες σε έναν πολύ κομψό χώρο. Δε δέχεται κρατήσεις, αλλά έχει μαγαζιά σε 3 σημεία μέσα στην πόλη, οπότε σίγουρα κάπου θα βρείτε διαθέσιμο τραπέζι. Φημίζεται για τη μπριζόλα του που συνοδεύεται από τραγανές τηγανητές πατάτες και μία δική του μυστική σος. Αν και είναι μία πιο τουριστική επιλογή συγκριτικά με τα υπόλοιπα εστιατόρια, το εσωτερικό του θυμίζει έντονα παραδοσιακή brasserie και οι σερβιτόροι του είναι πολύ εξυπηρετικοί. www.relaisentrecote.fr

 

Chez Casimir

Το αδερφάκι του διάσημου Chez Michel μπορεί να μοιράζεται την ίδια κουζίνα με αυτό, αλλά προσφέρει πολύ πιο προσιτά γεύματα. Βρίσκεται κοντά στο Gare du Nord και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ποιοτικά γαλλικά πιάτα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν μία περιουσία. Η πιατέλα του με τα τυριά είναι για πολλούς η καλύτερη της πόλης. 6 Rue de Belzunce, Gare du Nord, τηλ. +33 148782880

 

Le Chateaubriand

Έχει έτοιμο μενού που απαρτίζεται από πολύ δημιουργικά και πρωτότυπα πιάτα, τα οποία συνθέτουν οι σεφ με τα υλικά που βρίσκουν το ίδιο πρωί. Φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση από νωρίς, αλλιώς θα πρέπει μάλλον να περιμένετε σε μία μακρά ουρά. Μην προσδοκάτε μεγάλες, χορταστικές μερίδες, αλλά ένα γεύμα εξαιρετικής ποιότητας που θα το θυμάστε για χρόνια. Η ποικιλία του σε κρασιά και ποτά είναι, επίσης, εντυπωσιακή και οι σερβιτόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το φαγητό σας. www.lechateaubriand.net

 

Les Papilles

Είναι μία κάβα που λειτουργεί και ως εστιατόριο υπό την επίβλεψη του βραβευμένου με 3 αστέρια Michelin, Bertrand Bluy. Έχει ένα έτοιμο μενού που απαρτίζεται από 4 πιάτα, εκ των οποίων το κυρίως σερβίρεται πλουσιοπάροχα μέσα σε κατσαρόλα. Τα πιάτα του αλλάζουν τακτικά, ενώ το μαγαζί αποτελεί αγαπημένο στέκι γνωστών σεφ την ημέρα του ρεπό τους. www.lespapillesparis.fr

 


Semilla

Πρόκειται για μία σχετικά καινούργια άφιξη στους τουριστικούς δρόμους του St-Germain. Είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο με ανοιχτή κουζίνα και έναν διακεκριμένο M.O.F. σεφ. Προμηθεύεται κρασί από τη γειτονική κάβα Derniere Goutte, για να συνοδέψει τα πιάτα του καταλόγου του, τα οποία σερβίρονται σε μεγάλη ή μικρότερη μερίδα. www.semillaparis.com

 

Lʼ Atelier de Joel Robuchon

Το άνοιξε ο θρυλικός Γάλλος σεφ Joel Robuchon πριν τον θάνατό του το 2018 και σήμερα επικεφαλής σεφ του είναι ο Axel Manes. Στο μενού του εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια κλασσικά πιάτα, ο Manes όμως έχει προσθέσει και δικές του πινελιές με έμφαση στα εποχιακά προϊόντα. Δοκιμάστε τις γεμιστές αχιβάδες με σκόρδο, μανιτάρια, μοσχαρίσιο συκώτι και τραγανές λωρίδες κρεμμυδιού. www.atelier-robuchon-etoile.com

 

Breizh Café

Καμία γαλλική γαστρονομική εμπειρία δε θεωρείται πλήρης, αν δεν ολοκληρωθεί με μία κρέπα. Με διακριτικές ιαπωνικές πινελιές στη διακόσμηση και την παρουσίαση των πιάτων, το Breizh είναι αυθεντία σε ό, τι αφορά στις κρέπες. Οι πλούσια γεμισμένες galettes του που φτιάχνονται από φαγόπυρο και βούτυρο Bordier, είναι έτη φωτός μπροστά από αυτές που θα βρείτε στις street κρεπερί. Μία κράτηση όμως πριν την επίσκεψή σας κρίνεται απαραίτητη. www.breizhcafe.com

Tags:Παρίσι φαγητό εστιατόρια gourmet 

Προηγούμενο

Αθήνα: Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στα νότια

Επόμενο

Παρίσι: Σε ποια γειτονιά θα βρείτε τις καλύτερες σοκολάτες;