10+1 ψαγμένα κρεοπωλεία της Αθήνας

Οι εποχές που τα ψώνια στον χασάπη ήταν μια απλή υπόθεση είναι πλέον παρελθόν. Όσο ο κόσμος στρέφεται συνεχώς σε έναν πιο υγιεινό και ιδανικό τρόπο διατροφής και ζωής γενικότερα, η ανεύρεση του καλύτερου κρέατος θέλει σίγουρα ψάξιμο αλλά και εμπιστοσύνη σ’αυτόν που μας το προμηθεύει. Με αμέτρητες πλέον επιλογές από κρεοπωλεία σε κάθε γωνιά της Αθήνας, βρήκαμε και σας προτείνουμε 10+1 μοντέρνα αλλά και παραδοσιακά κρεοπωλεία για την αγορά του καλύτερου κρέατος. 


Φάρμα Μπράλου 
Τι και αν βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, η Φάρμα Μπράλου σας παρέχει ακριβώς αυτό που λέει το όνομα της: εκλεκτά κρέατα απευθείας από την Φάρμα τους στον Μπράλο Φδιώτιδας. Οι μοναδικοί εγχώριοι εκτροφείς Black Angus Purebred 100% και οι πρώτοι που έφεραν το σιτεμένο κρέας στο τραπέζι μας.Στο κατάστημα της Νέας Ερυθραίας αλλά και στο Κολωνάκι( μέσα στον εστιατόριο Yoleni’s) θα βρείτε Charolais, Red Angus, μακεδονικούς νεροβούβαλους, ελληνικό μαύρο χοίρο, flap steaks δικής τους εκτροφής, πουλερικά ελευθέρας βοσκής και παρασκευάσματα με χοιρινό και κοτόπουλο έτοιμα για μαγείρεμα.
Τατοΐου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ. 2102713126 & Σόλωνος 9, Κολωνάκι, τηλ. 2122223629

Aggelis Meatworks
Η τρίτη γενιά πλέον της οικογένειας  Αγγελή , του κορυφαίου ονόματος στο ελληνικό ποιοτικό κρέας από το 1974, κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην γειτονιά των Νοτίων Προαστίων.Κρέατα από την ελληνική ύπαιθρο, άριστης ποιότητας θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο που αναζητά εξαιρετική γεύση, ποικιλία και μοναδική εξυπηρέτηση. Τα κρέατα έρχονται κυρίως από τη  Νάξο,τις Σέρρες και τη Δομοκό, ενώ στα μεγάλα plus του κρεοπωλείου είναι η εξειδικευμένη κοπή κρεάτων,η οποία πραγματοποιείται πάντα μπροστά στα μάτια του πελάτη. Μην φύγετε αν δεν πάρετε μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, λουκάνικα δικής τους παραγωγής και fitness μπιφτέκι κοτόπουλο για όσους προσέχουν . 
Βουλιαγμένης 170, Γλυφάδα, τηλ. 2108980082



Δρακούλης Meat 
Σίγουρα ο όρος «κρεοπωλείο» δεν είναι αρκετός για να περιγράψει αυτό που θα αντικρίσετε όταν περάσατε την πόρτα του Δρακούλης Μeat . Ιδιαίτερο design, απίστευτη ποικιλία κρεάτων μέσα σε ψηλές βιτρίνες-ψυγεία, ηλεκτρονική μουσική και ξύλα κοπής που θυμίζουν τραπέζια μπαρ είναι λίγα από αυτά που καθιστούν το συγκεκριμένο μαγαζί ότι πιο κοντινό στον όρο «boutique» κρεάτων. Γιαπωνέζικο kobe, rib-eye marbling, κοτόπουλο Mojito, μοσχάρι Mexicana , βιολογική γαλοπούλα αλλά και όλα τα κυνήγια είναι λίγα μόνο από αυτά που θα βρείτε στα δύο καταστήματα του Δρακούλη. 
Βασ. Παύλου 103, Βούλα, τηλ. 210 8955655 & Αγίας Σοφίας 90, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109320211, 2109343087 

Eυβιότοποι
Οι Ευβιότοποι είναι ένα από τα λίγα καταστήματα, που μπορεί να σας εγγυηθεί 100% για το κρέας που τρώτε, αφού το βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας από τα αγροκτήματα τους ελέγχεται σε κάθε στάδιο παραγωγής. Σωστά φροντισμένα κρέατα , από ζώα που τρέφονται με βιολογική τροφή υψηλής ποιότητας. Αφήστε τους να σας προτείνουν ανάμεσα σε  βοδινό οσομπούκο, κόντρα φιλέτο με μπαχαρικά, πικάνια, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, χοιρινό κότσι,  και ρολό χοιρινό με αποξηραμένα φρούτα και κάστανα.
Λ. Κηφισίας 359, Ν. Ερυθραία Τηλ. 210 6207981 & Αγγελοπούλου 4, Ν. Ψυχικό Τηλ. 210 6777730

Μeat The Butcher 
Ένα κρεοπωλείο που εκτός από τα κρέατα του, φημίζεται και για το απίστευτο σέρβις  και το άμεσο delivery κατευθείαν στην πόρτα του σπιτιού σας. Θα βρείτε κρέατα έτοιμα για μαγείρεμα, μαριναρισμένα και πεντανόστιμα και τη διάσημη picanha τους. Τα κρέατα τους είναι ελληνικά, με ιδιαίτερη αγάπη στη Νάξο και την Μυτιλήνη. “Μeat” the Butcher και δεν θα χρειαστεί να ξαναψάξετε για κρεοπωλείο.
Γούναρη 231, Γλυφάδα, τηλ. 2109640493 &  Διγενή 17,  Βούλα, τηλ. 2108955651



Farma Χρονά
Από το 1971 η οικογένεια Χρονά, προμηθεύει τους κατοίκους του Φαλήρου, με κρέατα με σημείο αναφοράς τη Νάξο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει δύο ακόμα καταστήματα στη Γλυφάδα και στη Βάρη. Ο κ.Παναγιώτης  στο Φάληρο, θα σας συμβουλέψει για τις αγορές σας με χαμόγελο και γνώση, ενώ εκτός από εξαιρετικής ποιότητας κατσίκια γάλακτος και μοσχάρια Νάξου ,εκεί θα βρείτε και την νοστιμότερη γραβιέρα του νησιού. 
Αχιλλέως 24 Παλαιό Φάληρο, τηλ.2109814222 & Αγίου Κωνσταντίνου 1, Γλυφάδα, τηλ. 2108940715 & Βασ. Κωνσταντίνου 38, Βάρη, τηλ 2108900077


 Κρεοπωλείο O Γιάννης 
O Γιάννης Μαρόλης και η γυναίκα του Γωγώ, ίσως να μην φαντάζονταν ποτέ ότι το κλειστό κρεοπωλείο στα Εξάρχεια ,στην γωνία Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου, ήταν μόνο η αρχή για να εδραιωθεί  αυτό που έμελλε να γίνει το αγαπημένο των Αθηναίων, το «Κρεοπωλείο ο Γιάννης». Mε διαφορετική πλέον έδρα, αλλά με την ίδια αγάπη και γνώση για αυτό που κάνουν, και με την άριστη ποιότητα , τις τέλειες κοπές , ο Γιάννης είναι από τους καλύτερους κρεοπώλες και όχι άδικα. Μην φύγετε αν δεν πάρετε τα γεμιστά ρολά του από κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί, φραγκόκοτα, πάπια και χοιρινό, με διάφορες γεμίσεις. Μοναδικά είναι και τα λουκάνικα δικής τους παραγωγής, με αυτό από  αγριογούρουνου με cranberries και κεράσι να ξεχωρίζει.Καλλιδρομίου 51 & Εμ. Μπενάκη, Αθήνα, τηλ. 210 3301230



Παπούλιας 
Εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις.  Ο Παναγιώτης Παπούλιας , μετράει πάνω από 40 χρόνια στην αγορά και προμηθεύει χρόνια την Αθήνα  με τα καλύτερα σιτεμένα κρεατικά. Τι και αν αποτελεί την αγαπημένη επιλογή των κορυφαίων σεφ και προμηθεύει τα καλύτερα εστιατόρια, ο κ.Παναγιώτης παραμένει ένας χασάπης παλαιάς κοπής, μέγας γνώστης που γνωρίζει να σου πει για τα κρέατα καλύτερα από κάθε άλλον. Αποκορύφωμα του μαγαζιού το αρνάκι γάλακτος, το κόντρα μοσχαρίσιο που το σιτεύει για τρεις εβδομάδες και η απίστευτα τρυφερή côte de veau. 
Πύρρωνος 4-6, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ 2107518000. 

 10
Όνομα και πράγμα, γιατί όντως αυτό το κρεοπωλείο αξίζει ένα μεγάλο 10. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια το 10, είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στην παράδοση και το μοντέρνο.Εκεί θα βρείτε παραδοσιακά κρέατα αλλά και νέες κοπές.Βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη (το best seller)  ,Μοσχαρίσιες ουρές, μάγουλα, αρνίσια γλυκάδια, κοπές από γουρουνόπουλο, νεροβούβαλο, μπιφτέκια από black angus και μπριζόλες Fiorentina από τις επιλεγμένες Ιταλικές ποικιλίες. Αν σχεδιάζετε ένα μπάρμπεκιου τελευταίας στιγμής, είναι ανοιχτά και τις Κυριακές. 
Λ. Παϊζη 10, Βάρη Τηλ. 2109654610


Τα Παιδιά-Πάσχος 
Κρέατα από όλη την Ελλάδα, υψηλής ποιότητας και γεύσης. Το πρώτο κρεοπωλείο με την επωνυμία “Τα Παιδιά” άνοιξε από τον Αντώνιο Πάσχο το 1975 στα Κάτω Πατήσια. Σήμερα τα παδιά της οικογένειας, έχουν τρία επιτυχημένα καταστήματα, συνεχίζοντας την παράδοση στο καλό και ποιοτικό κρέας. Λαχταριστές μπριζόλες, τραγανά και ζουμερά παϊδάκια, θεϊκά χειροποίητα μπιφτέκια, εξαιρετικά rib-eyes και T-bones όλα  από μικρές ελληνικές φάρμες που έχουν περάσει αυστηρό έλεγχο ποιότητας. Αν δεν είστε από αυτούς που ψωνίζουν με το μάτι, τα καταστήματα διαθέτουν και e-shop. 
Ηρακλείτου και Πολυδεύκους 32, Αιγάλεω, τηλ. 210 5911337 & Κεφαλληνίας και Λέρου 1, Μπουρνάζι, τηλ. 2105761668 & Αγίου Κηρύκου 68, Ανθούπολη, τηλ. 210 5741557


Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης 
Πρωτοποριακό concept που μετρά 30 χρόνια, με ανοιχτό εργαστήριο υψηλών προδιαγραφών όπου ο σεφ ετοιμάζει μπροστά μας το κρέας , μοιράζοντας έμπειρες συμβουλές για το μαγείρεμα του. Νωπά κρέατα εξαιρετικής ποιότητας από πιστοποιημένες ελληνικές φάρμες, Black angus και gourmet δημιουργίες. Στην πίσω πλευρά του καταστήματος στο Πικέρμι, υπάρχει η οικογενειακή ταβέρνα του βραβευμένου κρεοπωλείου με πιάτα από της εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά.
Λ. Μαραθώνος 82, Πικέρμι, τηλ.: 210 6039870.

Tags:φαγητό αθήνα τι να κάνω 

Προηγούμενο

Ψητά ρεβίθια με μέλι και κανέλα από τον Bobby Flay

Επόμενο

Ψητά ρεβίθια με μέλι και κανέλα από τον Bobby Flay