Ετοιμαζόμαστε για Βαρκελώνη: Best restaurants.

Όσο βρισκόμαστε στο σπίτι και αναζητάμε τον επόμενο προορισμό μας, η Βαρκελώνη είναι ένα μέρος που δεν πρέπει να λείπει από την λίστα μας. Και αν οι απέραντες ακτές με τη χρυσή άμμο και η μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική του Γκαουντί είναι σημαντικοί λόγοι, ένας είναι ο βασικός λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Βαρκελώνη. Και αυτός δεν είναι άλλος από το φαγητό. Από παγκοσμίου φήμης εστιατόρια Michelin μέχρι τα γνωστά σε όλους tapas, λίγες πόλεις μπορούν να συναγωνιστούν την Καταλανική πρωτεύουσα στο γαστρονομικό μεγαλείο της. Παρακάτω θα βρείτε 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης για όλα τα γούστα, που σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας.

Red Fish
Aν και τα παραθαλάσσια εστιατόρια της Βαρκελώνης, σπάνια θα σας αποζημιώσουν, το Red Fish σίγουρα είναι η ευχάριστη εξαίρεση στον κανόνα. Τα πάντα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά που σερβίρονται σε γενναιόδωρες μερίδες είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Αφήστε τα παιδιά να παίζουν στην παραλία όσο εσείς απολαμβάνετε ένα παγωμένο βερμούτ και ξεγελάτε την όρεξη σας με γευστικότατα ορεκτικά μέχρι να έρθει η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού: ριζότο με αστακό ,που σίγουρα θα σας αποζημιώσει με την πρώτη μπουκιά.



Benzina 
Μπορεί το πρώην αυτό γκαράζ να φημίζεται για τα κοκτέιλ του και τον ιδιαίτερο χώρο με τα fancy  ψηλά σκαμπό και τραπέζια για πιο επίσημα δείπνα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των φανατικών επισκεπτών  έρχονται γιατί γνωρίζουν ότι εδώ θα γευτούν πραγματική αλλά και ευφάνταστη ιταλική κουζίνα: πάστα με σκόρδο ,λάδι και αστακό, ριζότο σαφράν με εσκαλόπς και στρατσιατέλλα αλλά ακόμα και την κλασσική Ιταλική καρμπονάρα. Και αν δεν σας παρασύρει η μουσική ,τότε σίγουρα θα σας συνεπάρει το ταλέντο του σεφ Nicola Valle. 



Assunta Madre
Aν και εσείς ονειρεύεστε τεράστιες μακαρονάδες με θαλασσινά που μυρίζουν ωκεανό, τότε το Assunta Madre είναι σίγουρα τα μέρος που θα κάνει τα όνειρα σας πραγματικότητα. Τα ωμά οστρακοειδή, από στρείδια και αστακό μέχρι αχινούς, φτάνουν στο τραπέζι σας με ιταλική μαεστρία, ως αχιβαδομακαρονάδες ή ως “πύργος” θαλασσινών.Πριν παραγγείλετε κάποιο από τα πιάτα ημέρας,σιγουρευτείτε για την τιμή στον κατάλογο για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. 



Tickets 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία που αυτό το εστιατόριο βρίσκεται στη θέση 20 ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2019. Αποδομημένα tapas σε μορφή μοριακής κουζίνας υπό την υπογραφή των αδερφών Adrià, καναπεδάκια χελιού με ταραμά από yuzu,τραγανά tacos με χοιρινό τύπου Πεκίνου και λεπτοί κύβοι πατάτας με Ιαπωνικό μοσχάρι wagyu είναι λίγα μόνο από τα εντυπωσιακά πιάτα. Κάντε την κράτηση σας τουλάχιστον τρεις μήνες πριν, και να θυμάστε: στο Tickets τα πιάτα είναι έργα τέχνης, και τιμολογούνται ανάλογα.

The Green Spot
Γνωστό σαν χορτοφαγικό εστιατόριο με  άπειρες επιλογές για αυτούς που δεν θέλουν να στερηθούν τίποτα, το Green Spot πράγματι καταφέρνει να ικανοποιήσει και τους μεν και τους δε. Αν έχετε χορτάσει από τις τηγανιτές κροκέτες και το καλαμάρι στα εστιατόρια του κέντρου, εδώ θα βρείτε φαγητό που θυμίζει σπιτικό, όπως τηγανιτό κουνουπίδι με μέντα και σάλτσα tamarind ,πίτσα με τέσσερα τυριά, κολοκυθανθούς αλλά και πιο υγιεινές επιλογές όπως ψητά λαχανικά. Από θέμα κόσμου, αν αγαπάτε το μούσι και τα τατουάζ, εδώ θα νιώσετε σαν το σπίτι σας. 



Bar Cañete
Το Bar Cañete φιγουράρει σχεδόν σε όλους τους γαστρονομικούς οδηγούς της Βαρκελώνης, και όχι άδικα αφού έχει καταφέρει να διατηρήσει την φήμη του σαν ένα στέκι των ντόπιων. Μπορεί αν έρθετε πριν τις 10 το βράδυ, να συναντήσετε μόνο τουρίστες αλλά την ώρα που οι Ισπανοί παίρνουν το δείπνο τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μόνη γλώσσα που θα ακούτε από τα διπλανά τραπέζια είναι τα Καταλανικά. Η επιλογή εδώ είναι μια:tapas, tapas, tapas. Συνδυάζονται τέλεια με ένα ντόπιο κρασί από τον κατάλογο. 



Slow & Low
Εδώ όλοι θέλουν να κάτσουν σε κάποιο από τα έξι σκαμπό μπροστά από τον πάγκο της κουζίνας, στο ίδιο ύψος με τους σεφ, ακριβώς όπως και η ιδέα που πρεσβεύει το Slow &Low: επιλέξτε οτιδήποτε ταιριάζει στις γεύσεις σας από το μενού γευσιγνωσίας και αφεθείτε σε αυτό. Ο head –chef Francesc Beltri, φέρνει τις γεύσεις από την ζωή του στο Μπαλί και στη Σιγκαπούρη στη κουζίνα και τις ενώνει περίτεχνα με την μεξικάνικη, τη μεσογειακή και την περουβιανή κουζίνα. Η εμπειρία σίγουρα θα είναι γεμάτη ρίσκο, πρωτόγνωρες γεύσεις και υπέροχες πρώτες ύλες. 



La Barra de Carles Abellan
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Carles Abellán είναι ο Μίδας της κουζίνας, και σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο γαστρονομικό προσκήνιο της πόλης. Mετά ιστορικό Tapas 24 και το αξιοσέβαστο Suculent, το La Barra έρχεται να επιβεβαιώσει πως ότι αγγίζει γίνεται χρυσός. Ιδιαίτερα tapas, ψάρι τόσο φρέσκο που δεν χρειάζεται καν να μαγειρευτεί, όλα εδώ ανταπεξέρχονται της φήμης του Abellán-ακόμα και η ζωντανή προβολή των όσων γίνονται στην κουζίνα σε δύο γιγαντοοθόνες. 



Gresca
Ένα μικροσκοπικό wine bar,με ελάχιστα τραπέζια,στην αριστερή πλευρά της συνοικίας  Εσάμπλε, το Gresca μπορεί να μην σας εντυπωσιάσει με την πρώτη εντύπωση,αλλά το καλό φαγητό και το κρασί θα σας αλλάξουν γνώμη. Με κάτι παραπάνω από  45€, επιλέξτε το μενού με τα επτά ασυνήθιστα  πιάτα «για τη μέση» και συνδυάστε τα με κάποια από τις εξαιρετικές επιλογές από βιολογικά κρασί. Η φήμη του δεν έχει φτάσει ακόμα μέσα στην πόλη, γιατί το Gresca προσελκύει κυρίως ντόπιους.



Enigma 
Ακριβώς ότι υπόσχεται το όνομα του, ένας μυστηριώδης χώρος, το Enigma είναι το πιο πρόσφατο εγχείρημα  από τους διάσημους αδελφούς σεφ Ferran και Albert Adrià. Με την κράτηση σας θα λάβετε έναν μοναδικό κωδικό για να μπορέσετε να μπείτε στον χώρο ,ξεκλειδώνοντας μόνοι σας την είσοδο. Αφού προχωρήσετε μέσα από τους εντυπωσιακούς καθρέφτες προετοιμαστείτε για την πιο εκπληκτική γαστρονομική εμπειρία της ζωής σας, με γευσιγνωσία ανάμεσα σε 40 με 50 πιάτα γεμάτα διαφορετικές γεύσεις, υφές και στοιχεία. Όλο αυτό, σίγουρα σας προετοίμασε για τον λογαριασμό που θα ακολουθήσει. 



Solomillo 
Ένας παράδεισος για τους λάτρεις του κρέατος , το όνομα του εστιατορίου σας προετοιμάζει ήδη για το τι θα παραγγείλετε: solomillo σημαίνει κόντρα φιλέτο. Ιδανικό για ένα επαγγελματικό γεύμα αλλά και για ένα ρομαντικό ραντεβού, εκτός φυσικά αν ο συνοδός σας είναι χορτοφάγος .



Picnic 
Από τους θαμώνες μέχρι τους hipster τουρίστες που περιπλανιούνται στην πόλη, το Picnic φαίνεται ότι έχει γοητεύσει τους πάντες, και παραμένει σταθερά γνωστό για το brunch του. Tο Αμερικανό-Χιλιανό μενού του σας προτείνει να διαλέξετε ανάμεσα σε κινόα με σοταρισμένο κρέας με πατάτες και λαχανικά, πράσινες τηγανιτές ντομάτες με αλμυρό τυρί και κόκκινη σάλτσα και τορτίγια από καλαμπόκι και λωρίδες χοιρινού με ποσέ αυγό και γουαγκαμόλε.  

Tags:φαγητό Βαρκελώνη εστιατόρια 

Προηγούμενο

Τα «πειραγμένα» Scotch eggs του βρετανού σεφ Hayden Groves

Επόμενο

Τα «πειραγμένα» Scotch eggs του βρετανού σεφ Hayden Groves