Cheeceburger με καραμελωμένα κρεμμύδια από τον Βρετανό celebrity chef Marcus Wareing

Ποιος λέει όχι σε ένα ζουμερό σπιτικό cheeseburger; Σε αυτή τη συνταγή, ο Βρετανός celebrity chef Marcus Wareing και ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Marcus, δίνει στο κλασικό αμερικάνικο μπέργκερ έναν ρουστίκ χαρακτήρα χρησιμοποιώντας ψημένη τραγανή τσιαπάτα και συνδυάζοντας το με νόστιμα, γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια, πιπεράτη ρόκα και κρεμώδες χούμους. 

Υλικά
(για 4 άτομα) 

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια 
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό ελευθέρας βοσκής, ελαφρώς χτυπημένο
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. κέτσαπ
φυτικό λάδι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
 
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια 
25 γρ. ανάλατο βούτυρο
3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση 
4 φέτες τυρί έμενταλ 
2 φρατζόλες τσιαπάτα, κομμένες οριζόντια στη μέση 
4 κ.σ. χούμους
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 
ρόκα



Εκτέλεση 

1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα μπέργκερ. Πλάθουμε τον κιμά σε 4 μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. 
2. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. 
3. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε τα μπιφτέκια για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε από 1 φέτα τυρί στο καθένα, για να λιώσει απαλά.
4. Αλείφουμε το εσωτερικό των ψωμιών με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε ελαφρά. Απλώνουμε στη μία πλευρά το χούμους και στην άλλη βάζουμε τα μπιφτέκια. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τη ρόκα, κλείνουμε το ψωμί σε σάντουιτς, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε. 

Πηγή: www.greatbritishchefs.com

Προηγούμενο

Cheesecake μοτσαρέλα από τη Rosanna Marziale, σεφ του Le Colonne στην Caserta της Ιταλίας

Επόμενο

Ριζότο με παρμεζάνα και πιπέρι (Cacio e Pepe) από τον Massimo Bottura