Ψωμί μπανάνας από τον Jamie Oliver

Εκμεταλλευτείτε δημιουργικά τις μπανάνες που είναι ένα βήμα πριν την... καταστροφή, φτιάχνοντας αυτό το εύκολο, νόστιμο και υγιεινό άγλυκο κέικ που προτείνει ο διάσημος Βρετανός σεφ. 

Υλικά
(για 12 μερίδες)

3 ώριμες μπανάνες
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (συν λίγο περισσότερο για πασπάλισμα)
2 κ.σ. φρέσκο χυμό μήλου 
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
2 μεγάλα αυγά 
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μέλι αραιωμένο 
ελαιόλαδο
50 γρ. πεκάν (προαιρετικά)

Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Πασπαλίζουμε τα τοιχώματα με λίγο αλεύρι και χτυπάμε ελαφρά να φύγει η περίσσεια.
2. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε το χυμό μήλου και ανακατεύουμε. 
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας το πρώτο καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Ενσωματώνουμε απαλά το αλεύρι, την κανέλα, το μέλι και τη λιωμένη μπανάνα. Αν χρησιμοποιούμε πεκάν, τα χοντροκόβουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα. 
4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να δούμε ότι έχει ψηθεί μέσα (να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από μέσα). 
5. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Προηγούμενο

Το πιπεράτο φιλέτο του Joël Robuchon

Επόμενο

Μοσχαρίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε καφέ από τον Roberto Petza, σεφ του S'Apposentu στη Σαρδηνία