Για φαγητό στα πιο όμορφα εστιατόρια της Ευρώπης.

Από δείπνο υπό το φως των κεριών στην Ίμπιζα μέχρι το πιο χαρούμενο  café της Μαδρίτης,  καθόμαστε για φαγητό στα πιο όμορφα εστιατόρια της Ευρώπης, που φυσικά δεν θα αφήσουν και τον ουρανίσκο μας ανικανοποίητο.

Botanic, Μαγιόρκα 
Ένα εστιατόριο σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 16ου αιώνα που μετατράπηκε σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο. Τα αναρριχώμενα φυτά Ivy στροβιλίζονται στους τοίχους της αίθουσας, τα κλουβιά των πτηνών ταλαντεύονται από την οροφή, τα πάντα δίνουν ζωή στο μέρος. Το όραμα του καταξιωμένου σεφ Andrés Benitez είναι μια ωδή στα θαύματα της κηπουρικής της Μαγιόρκα. Ο ίδιος εφευρίσκει, αποδομεί και προσαρμόζει τις συνταγές για να προσφέρει υψηλές γεύσεις, διατηρώντας την υγιεινή πλευρά των υλικών. Το αβοκάντο στον ατμό «κάθεται» σε ένα μαξιλάρι από πουρέ κολοκύθας, μπρόκολο και γκρέιπφρουτ. Χορτοφαγικές γευστικές επιλογές στο πιο όμορφο ξενοδοχείο της Πάλμα. 
 


Alchemist, Κοπεγχάγη
Σε μια παλιά αποθήκη καλά προστατευμένη από το φυσικό φως, αυτό το εστιατόριο αναγάγει ένα απλό δείπνο σε μια επική εμπειρία. Πενήντα συναρπαστικά πιάτα, σερβίρονται σε πέντε δωμάτια για έξι ώρες. Το ένα δωμάτιο αναπαριστά τους ήχους και τα φώτα της Νέας Υόρκης ενώ στο άλλο οι επισκέπτες παρακολουθούν τους σεφ να μαγειρεύουν με υψηλής τεχνολογίας εργαστηριακό εξοπλισμό. Αυτό το μέρος το διακατέχει ένας αέρας επανάστασης, Ο μπακαλιάρος σερβίρεται με τουρσί άνηθο και βρώσιμο «πλαστικό». Τα πόδια του κοτόπουλου περισσεύουν από ένα μικρό κλουβί και το μυαλό από το αρνί είναι κομμένο στη μέση του τραπεζιού. Το παράδοξο; Όλα τα παραπάνω, μπορούν να μαγειρευτούν και ειδικά για χορτοφάγους. Σε μια εποχή που το φαγητό είναι περιβαλλοντικό ζήτημα,  ο σεφ Munk, χρησιμοποιεί τα πιάτα του για να εκφραστεί. Μια νύχτα εδώ μπορεί να πυροδοτήσει τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που είχατε ποτέ.  



Bar Shuka, Φρανκφούρτη 
Μια γεύση από Τελ Αβίβ στη Φρανκφούρτη. Το Bar Shuka (shuk σημαίνει αγορά στα εβραϊκά) με σεφ τους Stephan Kaiser και Yossi Elad, τον εγκέφαλο του Palomar στο Λονδίνο, να δημιουργούν ένα ξεχωριστό μενού. Υπάρχουν πιάτα για τη μέση, με σπιτική harissa και ζάταρ, ψητό κουνουπίδι με σάλτσα  ντομάτας και αμύγδαλα, ραβιόλια με πολέντα και τραγανή μελιτζάνα με πουρέ μάνγκο. Το μπαρ είναι εξίσου άξιο λόγου, όπου τα γράμματα φωτισμένα με νέον σχηματίζουν τη λέξη «φιλία»  στα εβραϊκά και αραβικά. Ένα ζωντανό μέρος που όσο χαμηλώνουν τα φώτα, ανεβαίνει η μουσική. 



Il Pescatore, Σαρδηνία 
Kαι ενώ τα εστιατόρια σε τέτοιους προορισμούς, συνήθως μας απογοητεύουν με τις υψηλές τιμές χωρίς 
όμως και την αντίστοιχη ποιότητα, το Il Pescatore κάνει κάτι διαφορετικό. Περιτριγυρισμένο από πεύκα και μια ξύλινη βεράντα με θέα στη θάλασσα, είναι τουλάχιστον γοητευτικό. Σχεδιασμένο από τον Jacques Couelle στη δεκαετία του 1960, ήταν το πρώτο μέρος για ψάρι στην παραθαλάσσια πόλη του Πόρτο Τσέρβο και από τότε απλά εκτοξεύει τις γεύσεις του. Μετά από την ανακαίνιση από τους σχεδιαστές του Blacksheep του Λονδίνου, διαμορφώθηκε σε μια μοντέρνα καλύβα, με σκεπή από λευκά ξύλα, πλακάκια από τερακότα και ένα πέτρινο μπαρ. Αλλά η ανανέωση δεν τελειώνει στην εμφάνιση, αφού με τις γεύσεις του Antonio Mellino, το μενού εξακολουθεί να επικεντρώνεται στα θαλασσινά σε πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές. 
 


Quardi Restaurant, Βενετία 
Mέσα στο πέρασμα των χρόνων αυτό το καφέ είχε κάποιους τακτικούς θαμώνες, ανάμεσα τους τον Λόρδο Μπάιρον και τον Μάρσελ Προυστ. Στα τέλη του 20ου αιώνα , το μέρος παύει να είναι αυτό που ήταν. Το 2011 ο σεφ Massimiliano Alajmo  και ο αδερφός του  Raffaele αναλαμβάνουν την κουζίνα και δεν αργεί να έρθει το πρώτο αστέρι Michelin. Τα μενού αντικατοπτρίζουν τις προσωπικότητες των δύο αδερφών: την καινοτομία του Max και την παραδοσιακή άποψη του Raf. To μενού όμως γευσιγνωσίας με τα 16 πιάτα για δύο άτομα, είναι συνδυασμός και των δύο. Κρατήστε ένα τραπέζι δίπλα στο παράθυρο στον πρώτο όροφο για θέα στην μπροστινή σειρά πάνω από την πλατεία, χαζεύοντας το πλήθος από ψηλά.



Carbon, Παρίσι
Με έμπνευση από την Αργεντίνικη parilla  όλα εδώ μαγειρεύονται με ισπανικό ψήσιμο. Καπνιστή πάπια, ψητά στρείδια και υπέροχο φιλέτο με πατάτες. Οι γυμνοί τοίχοι και τα δάπεδα από τούβλα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το Μπουένος Άιρες και οι βιομηχανικοί λαμπτήρες, τα ξύλινα παγκάκια και τα στοιχεία του πράσινου συνθέτουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Για ένα  ποτό, πηγαίνετε στον κάτω όροφο όπου θα βρείτε το καλά κρυμμένο μπαρ La Mina. Το αποτέλεσμα των παραπάνω δίνει ένα από τα πιο "καυτά" εστιατόρια στο Παρίσι αυτήν τη στιγμή.



Wanda Café, Μαδρίτη 
Μπορεί ένα καφέ να συνοψίσει την διάθεση μιας ολόκληρης πόλης; Η απάντηση είναι ναι και το Wanda το έχει πετύχει.  Πουθενά το αισιόδοξο vibe της πόλης δεν είναι τόσο ορατό όσο εδώ. Ζωτικότητα, χαρά και χρώμα. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι στο χρώμα του παγωτού και φλούο τόνοι αναδύονται από τα μαξιλάρια κάτω από τα καλοκαιρινά πόστερ της Καλιφόρνια. Η ίδια αισθητική εκτείνεται και στο μενού: καρπάτσιο λαβράκι, μπιφτέκια με φακές και tofu με παντζάρια. 
 


Woodstockholm, Στοκχόλμη 
H αυθόρμητη κοινωνικοποίηση δεν είναι κάτι που συνηθίζεται με τους ντόπιους σ’αυτή την πόλη. 
Το woodstockholm στην καρδιά του Södermalm, ενώνει τον κόσμο σε μεγάλα τραπέζια για μια πιο οικεία εμπειρία στα βραδινά δείπνα. Τα τραπέζια αυτά δεν είναι κάτι απλό. Το Woodstockholm ξεκίνησε ως επιχείρηση επίπλων και τα όμορφα κομμάτια ξύλου του εστιατορίου, σχεδιασμένα από τον Lars Stensö, πωλούνται επίσης στο διπλανό κατάστημα. Το μενού είναι έντονο και δυναμικό, χρησιμοποιώντας βιώσιμα σκανδιναβικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της αγριόπαπιας με σάλτσα βατόμουρου, με το περίπλοκο φαγητό να έρχεται σε αντίθεση με την απλότητα του εσωτερικού χώρου.

 


Προηγούμενο

Μοσχαρίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε καφέ από τον Roberto Petza, σεφ του S'Apposentu στη Σαρδηνία

Επόμενο

Το οσκαρικό σνίτσελ του Wolfgang Puck