Το οσκαρικό σνίτσελ του Wolfgang Puck

Αν ψάχνετε συνταγή για το τέλειο τηγανητό χοιρινό σνίτσελ, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την ακόλουθη. Ο Αυστριακός celebrity σεφ της Αμερικής-  ιδιοκτήτης 20 εστιατορίων σε όλο τον κόσμο,  ο οποίος επιμελείται το μενού της τελετής των Όσκαρ- συνοδεύει το διάσημο σνίτσελ του με μια λιτή, ζεστή πατατοσαλάτα. Ταιριάζει όμως τέλεια και με ρύζι, πουρέ ή τηγανητές πατάτες.

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 φέτες χοιρινού, κομμένες και χτυπημένες για σνίτσελ
1/2 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. θυμάρι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
500 γρ. μικρές πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα με 2 κ.σ. νερό
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα 
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση 

1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ξίδι με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2. Βάζουμε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις κόβουμε σε  φέτες. Περιχύνουμε με το ντρέσιγνκ και ανακατεύουμε. Πετάμε το σκόρδο. 
3. Βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά ρηχά μπολ. Αν χρειαστεί χτυπάμε κι άλλο τα κομμάτια του κρέατος για να γίνουν πολύ λεπτά. Στεγνώνουμε το κρέας να μην έχει υγρά. Αλατοπιπερώνουμε κάθε κομμάτι κρέατος και το περνάμε από το αλεύρι. Ύστερα τα βουτάμε στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές. 
4. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετούμε όσα σνίτσελ χωράνε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. 
5. Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά μαζί με την πατατοσαλάτα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Προηγούμενο

Για φαγητό στα πιο όμορφα εστιατόρια της Ευρώπης.

Επόμενο

Σολομός σε μαρινάδα με πράσινο τσάι από τον Charlie Ayers