Oι πιο νόστιμοι προορισμοί της Ελλάδας.

Μια χώρα με τόσες γεύσεις, τόσο όμοιες μα και τόσο διαφορετικές σε κάθε γωνιά της. Ταξιδεύουμε σε μια Ελλάδα γεμάτη από μυρωδιές και γευστικές εμπειρίες, και γνωρίζουμε τα μέρη εκείνα που φημίζονται για την κουζίνα τους και την αγάπη τους στο φαγητό. 

Τήνος και Άνδρος: Τα πιο νόστιμα νησιά 
Η ζωή και το φαγητό στην Τήνο και την Άνδρο ακολουθούν τις εποχές. Οι βοσκοί, οι ψαράδες και οι αγρότες αυτών των νησιών ξεπερνούν ακόμα και τους τουρίστες σε αριθμό. Στην Άνδρο, αφεθείτε στην κουλτούρα του «αργού» φαγητού στις Μέλισσες, όπου η Allegra Pomilio φιλοξενεί εργαστήρια μαγειρικής  μαζί με σημαντικούς φωτογράφους και συγγραφείς της κουζίνας. Μεταξύ ψησίματος, δοκιμών και πικ νικ , η Allegra θα σας συστήσει στους ντόπιους τυροκόμους και μελισσουργούς. Αν και γενικά είναι ένα βραχώδες και ξηρό νησί, η Τήνος  παράγει μια σημαντική ποικιλία τυριών, μελιού και  μερικών από των πιο γνωστών κρασιών της Ελλάδας στα Οινοποιεία T-Oinos, Volacus και Domaine de Kalathas. Διαλέξτε το μεσημεριανό σας στους κήπους του Xinara House, τον παραδοσιακό ξενώνα της Sue και του Peter Marston, που είναι γεμάτος από σύγχρονη τέχνη και vintage θησαυρούς. 



Μαθήματα μαγειρικής στη Σαντορίνη
Οι γεύσεις της Κυκλαδίτικης Σαντορίνης βασίζονται στις ντόπιες λευκές μελιτζάνες, τη φάβα,  τις baby ντομάτες, την κάπαρη και τα λουκάνικα και τυριά από τα γειτονικά νησιά. Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, επικεφαλής σεφ στο φημισμένο Selene Restaurant του χωριού Πύργος, έχει συμβάλει στην αναβίωση της παραδοσιακής νησιωτικής μαγειρικής. Το Selene προσφέρει τέσσερις εμπειρίες φαγητού που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σε ένα λαογραφικό μουσείο, επιδείξεις μαγειρικής και εκλεκτό φαγητό.



Μια γεύση από Κρήτη 
Από τη δεκαετία του 1990, η Κρήτη μεσουρανεί στην προώθηση της παραδοσιακής ελληνικής μαγειρικής και των υλικών της. Το μπιστρό-deli Bakaliko, στην κεντρική πλατεία του χωριού Αρχάνες, 14 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου, προσφέρει ελαφριά μενού , καθώς και τοπικά προϊόντα για να πάρετε στο σπίτι, όπως κρασί, ρακί, παξιμάδια , ελαιόλαδο και πάστα ελιάς, τυρί, αλλαντικά και άλλα. Διαθέτει επίσης μαθήματα τεσσάρων ωρών μαγειρικής. Μετά από ένα μικρό καλωσόρισμα με φαγητό και τις γιορτές από τους τοπικούς παραγωγούς, το μάθημα ξεκινάει με πέντε ελληνικές συνταγές και τελειώνει με τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν  ό,τι δημιούργησαν.



Η συγκομιδή της Μονεμβασιάς 
Το πολυτελές Kinsterna Hotel, 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της οχυρωμένης Μονεμβασιάς, άνοιξε το 2010 σε ένα επιμελώς ανακαινισμένο αρχοντικό του 17ου αιώνα. Το σπα, τα δωμάτια, οι σουίτες και οι «κατοικίες» του έχουν δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς ποιότητας για την Πελοπόννησο και είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού. Εκτός από μαθήματα μαγειρικής, οι επισκέπτες μπορούν, ανάλογα με την εποχή, να λάβουν μέρος στη συγκομιδή σταφυλιών, να βοηθήσουν στο μάζεμα των ελιών, να γνωρίσουν τις μέλισσες ή να δοκιμάσουν την απόσταξη παραδοσιακών οινοπνευματωδών ποτών. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα από τα τρία εστιατόρια του ξενοδοχείου.



Δείπνα Michelin στην Αθήνα
 Η Αθήνα πλέον ανταγωνίζεται σοβαρά τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης στην δημιουργική και εξαιρετική κουζίνα. Ο οδηγός Michelin του 2019 έδωσε αστέρια σε τέσσερα εστιατόρια της πόλης , αλλά είναι αμέτρητοι οι νεοφερμένοι δημιουργικοί σεφ που κρατούν ζωντανή την γαστρονομική σκηνή. Το Varoulko Seaside στον Πειραιά θεωρείται ευρέως ως το κορυφαίο εστιατόριο θαλασσινών στην Ελλάδα. Εδώ, ο ιδιοκτήτης-σεφ Λευτέρης Λαζάρου σερβίρει εξαιρετικά πιάτα σε τραπέζια με θέα στα ψαροκάικα στο Μικρολίμανο . Δοκιμάστε το φρέσκο λαβράκι ή την τσιπούρα,  με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κα μια φέτα λεμονιού.



«Εις υγείαν» της Ηπείρου 
Στους πρόποδες της Πίνδου, στο Μέτσοβο το Katogi Averoff Hotel & Winery συνδυάζει ένα boutique ξενοδοχείο 15 δωματίων και ένα ιδιαίτερα γνωστό οινοποιείο, που περιβάλλεται από απότομες πλαγιές με αμπελώνες και δασικές εκτάσεις. Προσφέρει μία ώρα ξενάγησης στο οινοποιείο, το οποίο θα σας οδηγήσει στα τεράστια υπόγεια κελάρια που στεγάζουν περίπου 1.200 δρύινα βαρέλια, περιλαμβάνει μια οπτικοακουστική παρουσίαση της διαδικασίας οινοποίησης και της ιστορίας του οινοποιείου, και ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου χωρίζονται σε κόκκινα και λευκά, όπως και τα κρασιά, και τα καλύτερα διαθέτουν μπαλκόνι και τζάκι.



Street food στη Θεσσαλονίκη 
Ένας προορισμός γεμάτος φαγητό, πολιτισμό και ιστορία. Μια πόλη που σφύζει από ζωή, καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Αν πάτε στα μέσα Μαΐου θα μπορέσετε να παρευρεθείτε στο Φεστιβάλ Τροφίμων της Θεσσαλονίκης, το οποίο συνδυάζει τη μουσική και την κουζίνα με εξαιρετικό αποτέλεσμα.



Το ήσυχο Πήλιο 
Στην Πορταριά, στις πλαγιές του Πηλίου, γνωστή για τα αγροτικά χωριά και τις πηγές γλυκού νερού, το φιλόξενο, Hotel Kritsa προσφέρει μαθήματα μαγειρικής, είτε στο ίδιο το ξενοδοχείο είτε σε ένα κοντινό αγρόκτημα. Χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και παλιές συνταγές, θα μάθετε να ετοιμάζετε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, όπως πίτες ζαχαροπλαστικής, πλούσιο στιφάδο και σιρόπιαστά γλυκά. Τα δωμάτια είναι ήσυχα και άνετα, και τα καλύτερα διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στην κεντρική πλατεία. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου διαθέτει υπαίθρια τραπέζια σε μια όμορφη βεράντα με ορτανσίες και σκιά από πλατάνια, ενώ σερβίρει νόστιμα πιάτα που συνδυάζουν δημιουργική και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. 



Tags:Ελλάδα φαγητό τι να δω 

Προηγούμενο

Παγωτό μαργαρίτα από τη διάσημη τηλεοπτική σεφ Nigella Lawson

Επόμενο

Η ελληνική σαλάτα του Michael Psilakis, σεφ του νεοϋρκέζικου MP Taverna