Σολομός σε μαρινάδα με πράσινο τσάι από τον Charlie Ayers

Μια εναλλακτική συνταγή για όσους λατρεύουν το σολομό, από τον πρώτο σεφ της Google, Charlie Ayers.

Υλικά
6-8 φιλέτα σολομού

Για τη μαρινάδα 
3/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας 
180 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 
80 ml φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 φλιτζάνι οργανικό πράσινο τσάι 
1/2 φλιτζάνι ξηρό σέρι
4 κ.σ. ξίδι ρυζιού 
2 κ.σ. σησαμέλαιο
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κ.σ. τζίντζερ σκόνη

Εκτέλεση 
1. Ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με τους χυμούς στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το μέλι.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, προσθέτουμε το μέλι με τους χυμούς και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά. 
3. Βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα σολομού σε ένα δοχείο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το ψάρι στο ψυγείο να μαριναριστεί για 24 ώρες. 
4. Βγάζουμε το σολομό από τη μαρινάδα περίπου 30 λεπτά πριν τον μαγειρέψουμε. Μπορούμε να τον ψήσουμε στη σχάρα ή στο γκριλ. Γυρνάμε τα φιλέτα 2-3 φορές να ψηθούν ομοιόμορφα.

Προηγούμενο

Το οσκαρικό σνίτσελ του Wolfgang Puck

Επόμενο

Παγωτό μαργαρίτα από τη διάσημη τηλεοπτική σεφ Nigella Lawson