Παγωτό μαργαρίτα από τη διάσημη τηλεοπτική σεφ Nigella Lawson

Η μεγάλη κυρία της βρετανικής κουζίνας μάς δίνει τη συνταγή για ένα απολαυστικό και ελαφρύ παγωτό με τεκίλα και υπέροχο άρωμα λάιμ. Με άλλα λόγια, σαν να πίνεις το κοκτέιλ σου με κουταλάκι. Φτιάχνεται πανεύκολα, χωρίς αυγά, και δεν χρειάζεται ανάδευση αφού, λόγω της σύστασής του, δεν παγώνει υπερβολικά και λιώνει πολύ εύκολα στο στόμα. 

Υλικά 
(για 6 άτομα)

125 ml χυμό λάιμ 
2 κ.σ. τεκίλα 
3 κ.σ. cointreau
150 γρ. ζάχαρη άχνη 
500 ml κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση
1. Βάζουμε τον χυμό λάιμ, την τεκίλα και το cointreau σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε απαλά μέχρι να αρχίζει να πήζει, χωρίς να σφίξει πολύ. 
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές σκεύος και το αφήνουμε στην κατάψυξη όλο το βράδυ να παγώσει. Το βγάζουμε από την κατάψυξη λίγο πριν το σερβίρουμε, γιατί, λόγω σύστασης, λιώνει πολύ εύκολα στο στόμα.

Πηγή: www.nigella.com

Προηγούμενο

Σολομός σε μαρινάδα με πράσινο τσάι από τον Charlie Ayers

Επόμενο

Oι πιο νόστιμοι προορισμοί της Ελλάδας.