Η ελληνική σαλάτα του Michael Psilakis, σεφ του νεοϋρκέζικου MP Taverna

Με ένα αστέρι Michelin και τίτλους όπως "Σεφ της Χρονιάς" από κορυφαία περιοδικά γαστρονομίας, ο Μιχάλης Ψιλάκης είναι αναμφίβολα ένας από τους διασημότερους Έλληνες σεφ παγκοσμίως.Στα εστιατόριά του, τα οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, μυεί τους Αμερικανούς στην ελληνική κουζίνα μαγειρεύοντας με φαντασία και τόλμη. Από το Μεγάλο Μήλο μάς στέλνει τη δική του, πληθωρική εκδοχή για την αγαπημένη χωριάτικη σαλάτα. 
Υλικά
(για 10-15 άτομα)

24 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
350 γρ. αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές φέτες 
1 μεγάλο μαρούλι, λεπτοκομμένο
500 γρ. φινόκιο, κομμένο σταυρωτά σε λεπτές φέτες
4 μικρές κόκκινες πιπεριές, ψημένες 
1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες 
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 
1/2 φλιτζάνι κλωναράκια άνηθο, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι κλωναράκια μαϊντανό, χοντροκομμένα
1 κ.σ. ρίγανη ξερή 
50 πράσινες και μαύρες ελιές (ανάμεικτες), χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση 
1/2 φλιτζάνι μεγάλη κάπαρρη
3/4 φλιτζανιού βινεγκρέτ από κόκκινο κρασί και φέτα
2/3 φλιτζανιού τυρί φέτα, τριμμένη
4 pepperoncini (πιπεριές τουρσί), κομμένα σε φέτες 
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 



Εκτέλεση 
1. Αλείφουμε τις φέτες κρεμμυδιού με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και ύστερα τις χωρίζουμε σε ροδέλες. 
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά εκτός από τη βινεγκρέτ, τη φέτα και τα pepperoncini. 
3. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και σερβίρουμε.

Προηγούμενο

Oι πιο νόστιμοι προορισμοί της Ελλάδας.

Επόμενο

Κοτόπουλο με 40 σκελίδες σκόρδου από τον Emeril Lagasse