Σαλάτα με ροδάκινα, καπνιστή μοτσαρέλα και μπαλσάμικο από τον Gregory Marchand, σεφ του παριζιάνικου Frenchie

Αφού μαθήτευσε στο Λονδίνο, δίπλα στον Jamie Oliver, o Gregory Marchard άνοιξε το 2009 το μπιστρό Frenchie στη συνοικία Sentier στο Παρίσι, το οποίο έγινε αμέσως διάσημο, αποσπώντας μάλιστα πρόσφατα το πρώτο αστέρι Michelin. Στην κουζίνα του δανείζεται στοιχεία από την αγγλο-αμερικάνικη παράδοση και βασίζεται σ’ έναν αυτοσχεδιασμό που προκύπτει από τα καθημερινά, φρέσκα προϊόντα της αγοράς. Ένα από τα πιο ξεχωριστά καλοκαιρινά πιάτα του είναι αυτή η σαλάτα- μια παραλλαγή της παραδοσιακής καπρέζε, που χρησιμοποιεί πολύ ώριμα και ζουμερά ροδάκινα αντί για ντομάτες, σε συνδυασμό με καπνιστή μοτσαρέλα και παλαιωμένο μπαλσάμικο. 

Υλικά
(για 2 άτομα)

1 μπάλα (περίπου 200 γρ.) καπνιστή μοτσαρέλα
2 ώριμα ροδάκινα
6-8 μεγάλα φύλλα βασιλικού, σκισμένα με το χέρι
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο παλαιωμένο 
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση 

1. Κόβουμε τα ροδάκινα στα δύο με τα χέρια μας και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ξανακόβουμε σε ακανόνιστα σχήματα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα σκισμένα φύλλα βασιλικού και μία πρέζα αλάτι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. 
2. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, χοντροκόβουμε τη μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. 
3. Τοποθετούμε τα ροδάκινα με τον βασιλικό πάνω και γύρω από τη μοτσαρέλα. Τέλος, ραντίζουμε με το μπαλσάμικο, και λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν θέλουμε, και σερβίρουμε. 

Πηγή: dianeabroad.com

Προηγούμενο

Χοιρινό φιλέτο τυλιγμένο σε μπέικον με αρακά a la francaise από τον Eric Ripert, σεφ του νεοϋορκέζικου Le Bernardin

Επόμενο

Ριζότο με αντζούγια, λεμόνι και κακάο από τον Carlo Cracco, σεφ του μιλανέζικου Ristorante Cracco