Τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2020.

Νέες γεύσεις, καινοτόμο περιβάλλον και μια θέση στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2020. Τα παρακάτω εστιατόρια ξεχώρισαν μέσα από τη λίστα, ανάμεσα στις νέες αφίξεις της περσινής χρονιάς, και εμείς απλά ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά και να μπορέσουμε να καθίσουμε σε κάποιο από τα τραπέζια τους. 

Maison, Παρίσι
Το «σπίτι» του σεφ  Sota Atsumi βρίσκεται στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού.  Ένας ονειρικός χώρος γεμάτος αναφορές στον κόσμο των διαστάσεων : To κεντρικό τραπέζι είναι 25 μέτρα, ενώ το ύψος  της οροφής είναι απίστευτο.  Οι αποξηραμένες ορτανσίες είναι ένα κομμάτι αισθητικής που παραπέμπει σε εξοχικό σπίτι, ενώ τα εξαγωνικά πλακάκια δημιουργούν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα οπτικής ψευδαίσθησης. Τα μενού γευσιγνωσίας αντιπροσωπεύουν μια έξυπνη μαγειρική που εστιάζει στα προϊόντα που έχει γίνει ο νέος κανόνας από τις δυτικές Η.Π.Α έως το Ανατολικό Λονδίνο. Μικροσκοπικές τάρτες κρεμμυδιού, φουντουκιού, μπακαλιάρου και παντζαριού, μπισκότο με καβούρι και ψάρι με γαλάκτωμα μυδιών. Ο Atsumi δημιουργεί έξυπνες αντιθέσεις με πιάτα γεμάτα αυτοπεποίθηση, όπως  περιστέρι με yuzu πουρέ. maison-sota.com



Veronika, Νέα Υόρκη 
Ο Stephen Starr έχοντας ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στα 21 του, είναι ο άνθρωπος πίσω από άλλες επιτυχίες της Νέας Υόρκης όπως το Le Coucou, το Pastis και το La Mercerie. Στο Verōnika, το ανακτορικό σκηνικό είναι το είδος του χώρου που θα δειπνήσει ένας Δούκας, με οροφές 7 μέτρων, σχολαστικά αποκατεστημένο βιτρό και επιχρυσωμένες πλάκες που λάμπουν σε κάθε τραπέζι.Οι ευρωπαϊκές γεύσεις που βγαίνουν από την κουζίνα είναι μια απολαυστική συνέχεια του περιβάλλοντα χώρου: οι καραβίδες σερβίρονται σε ένα πλούσιο σκόρδο και βούτυρο φουντουκιού. Για επιδόρπιο, η ψημένη Αλάσκα φλογίζεται στο τραπέζι σε μια παράσταση που κάνει όλους τους θαμώνες να κοιτάξουν. Πρόκειται για εστιατόριο- μουσείο, αν και βρίσκεται ανάμεσα στους ορόφους της πρόσφατης Fotografiska - το προαύλιο της φημισμένης γκαλερί φωτογραφίας της Στοκχόλμης , και εισιτήρια με έκπτωση είναι διαθέσιμα σε όλους τους επισκέπτες.  veronikanyc.com



Davies and Brook, Λονδίνο
Το Eleven Madison Park του σεφ Daniel Humm στη Νέα Υόρκη στέφθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2017. Μετά από αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια χωρίστηκε από τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Will Guidara , λίγο πριν το άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου στο Λονδίνο. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο , ο σεφ κόβει την κορδέλα μέσα στο Claridge's τον Δεκέμβριο του 2019. Γοητευτικά, σιωπηλά ισλανδικά τοπία καλύπτουν τους τοίχους, δημιουργώντας ένα διαχωρισμένο πανόραμα, ενώ ένα καλά χορογραφημένο καρουσέλ από σερβιτόρους κινείται δεξιόστροφα γύρω από το δωμάτιο. Ενώ υπάρχει μια επιλογή μενού γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από ένα μενού τεσσάρων πιάτων. Η θρυλική πάπια του (στεγνή για έως 14 ημέρες - όσοι είναι αρκετά τυχεροί για να μπουν στην κουζίνα θα τις δουν να κρέμονται σε σειρές πίσω από ένα γυάλινο τζάμι) είναι σχεδόν τόσο διάσημη όσο και ο ίδιος ο Humm. Μαγειρεύεται παρασκευασμένη με μέλι, λεβάντα και παντζάρια. Αλλά αν υπάρχει ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι, είναι το χαβιάρι, που σερβίρεται με κολοκυθάκια σε ένα πουρέ από βούτυρο με κρέμα. Οι Λονδρέζοι περίμεναν περισσότερο από ένα χρόνο για να ανοίξει αυτό το εστιατόριο και εξακολουθεί να είναι το μέρος οπού ακόμα και οι μεγαλύτεροι σεφ περιμένουν στην σειρά για ένα τραπέζι.  daviesandbrook.co.uk



Βasque, Λισαβόνα 
Σε έναν ήσυχο δρόμο στην ανερχόμενη γειτονιά της Alcântara, ανάμεσα σε ερειπωμένες αποθήκες, μια πινακίδα νέον τρεμοπαίζει πάνω από πράσινες μεταλλικές πόρτες. Μόλις μπει κανείς μέσα θα νομίσει ότι βρέθηκε ξαφνικά σε κάποιο τελείως διαφορετικό μέρος. Μαρμάρινο δάπεδο που πλαισιώνεται από κόκκινες βελούδινες κουρτίνες οδηγεί σε ένα τεράστιο δωμάτιο με οροφή ύψους 5 μέτρων με μεταλλικά στηρίγματα και φωτισμό ορείχαλκου που αντανακλάται σε vintage καθρέφτες. Αυτή η ανακαινισμένη αποθήκη, παλαιότερα γνωστή ως το Alcântara Café, ήταν το κέντρο της νυχτερινής ζωής της Λισαβόνας στην δεκαετία του '80. Τώρα, το εστιατόριο, από τον σεφ Eneko Atxa (κάποτε ο νεότερος σεφ της Ισπανίας που έχει τρία αστέρια Michelin), μεταφέρει τις μαγειρικές γεύσεις που δίδαξε η γιαγιά του στη μητέρα του. Για αρχή δοκιμάστε πικάντικες αντσούγιες σαλάτας σε τηγανητό ψωμί, λεπτό καλαμάρι tempura και ένα γλυκό ταρτάρ από παντζάρια. Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν μύδια με πράσινη σάλτσα, μαζί με αρνί carré στα κάρβουνα με κουνουπίδι. Στη λίστα των ποτών βρίσκεται το Txakoli, ένα ελαφρύ, ξηρό λευκό κρασί από τη Χώρα των Βάσκων που προέρχεται απευθείας από τον οικογενειακό αμπελώνα και σερβίρεται σε μικρά βαρέλια και όχι σε φιάλες. enekoatxalisboa.com/basque



Lola, Κοπεγχάγη
Αυτός ο ανεμόμυλος του 18ου αιώνα έχει πρόσφατα υποβληθεί σε εκτενή ανακαίνιση για να καλωσορίσει την επιστροφή μιας από τους μελλοντικούς σεφ της χώρας, της Kamilla Seidler. Στο Lola, θα βρείτε έναν ευρύτερο κατάλογο πιάτων με επιρροές από την κουζίνα της Ινδίας και της Κεντρικής Αμερικής. Το κυριότερο είναι το καλαμάρι podi σε σάλτσα ζυμωμένης μπύρας. Ένα άλλο πιάτο είναι εμπνευσμένο από το El Salvadorean pupusa, ένα είδος πίτας, που σερβίρεται με κρέμα. Ξεχωρίζει το εκπληκτικά πλούσιο paratha με ινδικά μπαχαρικά και σέλινο. Για επιδόρπιο, το παγωτό chanterelle με φαγόπυρο και αλατισμένη καραμέλα δεν πρέπει πραγματικά να λείπει από καμία παραγγελία. restaurantlola.dk



Tags:φαγητό Ευρώπη gourmet 

Προηγούμενο

Πίτσα με άγρια μανιτάρια και τηγανητό αυγό από τον Jean-Georges Vongerichten, σεφ του νεοϋορκέζικου Jean Georges

Επόμενο

Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα από τον Giancarlo Perbellini, σεφ του Casa Perbellini στη Βερόνα