Αυγοφέτες (French Toast) από τον Jamie Oliver

Ένα νόστιμο και πολύ εύκολο πρωινό από τον διάσημο Βρετανό σεφ, ο οποίος με τα best seller βιβλία του και τις εκπομπές μαγειρικής είναι γνωστός σε κάθε πλευρά του πλανήτη.

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φέτες φρέσκου ψωμιού (πάχους 1,5 εκ. περίπου) 
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. γάλα 
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Με ένα πιρούνι χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα. 
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε μια φέτα ψωμιού στο μείγμα αυγού, γυρνώντας τη μερικές φορές να αλειφτεί καλά. Αφήνουμε τυχόν περίσσεια να στάξει σε ένα μπολ. 
3. Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ανακινούμε να πάει παντού. Τοποθετούμε προσεκτικά τη φέτα ψωμιού στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τη βγάζουμε προσεκτικά από το τηγάνι και τη μεταφέρουμε σε πιάτο. Κάνουμε το ίδιο με τη δεύτερη φέτα ψωμιού. 
4. Συνοδεύουμε τις αυγοφέτες με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι, με κομπόστα φρούτων ή με ψητές ντομάτες.

Προηγούμενο

Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα από τον Giancarlo Perbellini, σεφ του Casa Perbellini στη Βερόνα

Επόμενο

Καπνιστός σολομός με σάλτσα τσαγιού και μήλο από τον Leonardo Di Clemente