Κως: οι καλύτερες διευθύνσεις για τοπική κουζίνα



Βάζουμε πλώρη για την άκρη των Δωδεκανήσων και δοκιμάζουμε κιώτικο κρασοτύρι, ζυμωτά ψωμάκια, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, χοιρινό με πλιγούρι και άλλες παραδοσιακές νοστιμιές με αγνό τοπικό ελαιόλαδο και μέλι. Τα συνοδεύουμε με τα εκλεκτά κρασιά του νησιού για έξτρα απόλαυση.

 

1. Zia No Stress

Σκαρφαλωμένο στο ψηλότερο σημείο του χωριού Ζια, μακριά από τη φασαρία και τα πολυσύχναστα τουριστικά στέκια, αυτή η γραφική ταβέρνα με την πανοραμική θέα προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις και τοπικούς μεζέδες. Μη χάσετε το ζυμωτό ψωμάκι τους, τους κολοκυθοανθούς, το εξαιρετικό ντόπιο κρασοτύρι που οι ιδιοκτήτες προτείνουν να το συνοδέψετε με θυμαρίσιο μέλι της Κω, το τζατζίκι, τα ντολμαδάκια, αλλά και το σιγομαγειρεμένο αρνάκι στον ξυλόφουρνο με δενδρολίβανο. Στο τέλος θα σας γλυκάνουν με σπιτική καρυδόπιτα (Ζια, τηλ.: 22420 68173).

 


2
. Πέρασμα

Όμορφο μαγαζί πάνω στον κεντρικό δρόμο με έμφαση στα προϊόντα και τις συνταγές του νησιού. Οι πρώτες ύλες τους είναι δικής τους παραγωγής και τα κρασιά τους τοπικά. Ζητήστε οπωσδήποτε το πεντανόστιμο σαγανάκι κρασοτύρι με μέλι, την κριθαρένια κουλούρα με τριμμένη ντομάτα και τυρί, τη σαλάτα τους με παξιμάδι, κάπαρη και τυρί της πόσας και τη δική τους μακαρονάδα με χοιρινό και μυζήθρα. Στον κατάλογο θα βρείτε και μερικά κλασσικά μαγειρευτά, αλλά και ψητά κρεατικά. Στο τέλος θα σας προσφέρουν φρέσκα φρούτα ή σπιτικό μπακλαβά (Επαρχιακή Οδός Κω-Αεροδρομίου, τηλ.: 22420 41900, www.tavernaperasmakos.com).

Διαβάστε τις υπόλοιπες προτάσεις μας στο arttable.gr

Tags:τοπική κουζίνα φαγητό Κως 

Προηγούμενο

Αθήνα: τα πιο ρομαντικά εστιατόρια του κέντρου

Επόμενο

Ζάκυνθος: οι πιο νόστιμες στάσεις για μαγειρευτό φαγητό