Ρώμη: Σ’αυτά τα μέρη θα φάτε το καλύτερο παγωτό.



Αυτή η πόλη έχει τόσα πολλά να μας προσφέρει, που όσες φορές και να βρεθούμε στους δρόμους της, νιώθουμε ότι δεν έχουμε χορτάσει. Μοναδική αρχιτεκτονική, μεγαλεπήβολα κτίρια, πλακόστρωτες πλατείες με σιντριβάνια-έργα τέχνης, αξιοθέατα, trattorias και φυσικά…το καλύτερο gelato στον κόσμο. Αν είστε τυχεροί και «χαθείτε» στα σοκάκια της Αιώνιας Πόλης, σιγουρευτείτε ότι έχετε μπει στα σωστά μέρη για να δοκιμάσετε το καλύτερο gelato της ζωής σας.  

Otaleg
Το φυσικό gelato του Otaleg βρίσκεται στη γειτονιά Trastevere και έγινε γρήγορα θεσμός στη Ρώμη, λόγω της αργής διαδικασίας παρασκευής και της προσεκτική επιλογή συστατικών. Εδώ, η ποιότητα προτιμάται από την ποσότητα, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι γεύσεις αλλάζουν συχνά και μερικές από τις πιο δημιουργικές είναι τα αλμυρά cacio e pepe και φάβα με τυρί Pecorino. Εξαιρετικό είναι επίσης το eggnog με το κρασί Marsala και τα σορμπέ φρούτων. http://www.otaleg.com/EN/Home



Come Il Latte
Όταν μπείτε στο Come Il Latte στη συνοικία Sallustiano, θα παρατηρήσετε αμέσως την εμπειρία του σεφ Nicoletta Chiacchiari στη σκηνογραφία. Ένα κομψό και προσεκτικά σχεδιασμένο εσωτερικό είναι το ιδανικό περιβάλλον για την υπέροχη εμπειρία που θα ακολουθήσει. Το παγωτό είναι πάντα φρέσκο, η γκοφρέτα χειροποίητη και η σοκολάτα που ψεκάζεται στην κορυφή δημιουργεί μια υπέροχη διακόσμηση. Η φρεσκάδα είναι βασική και η εκτίμηση για κάθε χρησιμοποιημένο συστατικό είναι εμφανής. http://www.comeillatte.it/nuovosito/?lang=en



Neve di Latte
Αυτή η gelateria έχει δύο καταστήματα, ένα κοντά στο MAXXI (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικής) και ένα στη γειτονιά Prati. Και στους δύο προορισμούς, απολαύστε το καλύτερο παγωτό της πόλης ενώ κάθεστε άνετα σε μια μοντέρνα και μινιμαλιστική διακόσμηση. Η ουσία εδώ βρίσκεται στα οργανικά και βιολογικά συστατικά, τα οποία επιλέγονται προσεκτικά. Οι κρέμες είναι πλούσιες και γευστικές, τα σορμπέ φρούτων βελούδινα και χυμώδη και η εκδοχή του παγωτού κεράσι είναι παραδεισένια. Via Luigi Poletti, 6, 00196 Roma / Via Federico Cesi, 1, 00193 Roma.



Gelateria dei Gracchi
Ένα διάσημο μαγαζί για παγωτό στην περιοχή Prati κοντά στο Βατικάνο, το Gelateria dei Gracchi, είναι ένα μέρος που η αναμονή θα σας ανταμείψει. Η ουρά από κόσμο και το μικρό εσωτερικό επιτρέπουν ένα γρήγορο παγωτό στο χέρι, αλλά αυτό που θα δοκιμάσετε κάνει την αναμονή να αξίζει τον κόπο. Απολαύστε το gelato σας περπατώντας στον εμπορικό δρόμο Cola di Rienzo και προς το Βατικανό. http://www.gelateriadeigracchi.it/



Günther Gelato Italiano
Από το άνοιγμα της πρώτης gelateria το 2012 πίσω από το Campo de 'Fiori, ο Günther Rohregger εγκαινίασε δύο ακόμη χώρους στην καρδιά της πόλης. Το κλειδί για την επιτυχία του; Μια προσεκτική επιλογή συστατικών: βιολογικό γάλα από ντόπιους αγρότες, εποχικά φρούτα και νερό από το βουνό Plose.  https://www.gunthergelatoitaliano.com/



FataMorgana
Η FataMorgana μετρά εννέα καταστήματα στην πόλη. Η γεννημένη στο Taranto Maria Agnese Spagnuolo είναι ο πρωταγωνιστής πίσω από τους τολμηρούς αλλά υπέροχους συνδυασμούς  των φυσικών υλικών και της υψηλής ποιότητας συστατικών. Οι γεύσεις αλλάζουν συχνά, ανάλογα με την εποχική διαθεσιμότητα, αλλά αυτό που δεν λείπει ποτέ είναι ένα δημιουργικό μείγμα μπαχαρικών, βοτάνων, ξηρών καρπών και σπόρων, φρέσκων φρούτων, δημητριακών, μελιού και αλκοολούχων ποτών, σοκολάτας και καφέ.  http://www.gelateriafatamorgana.com/web/



Gelateria del Teatro
Δεν υπάρχει μέρα χωρίς μεγάλες ουρές τουριστών και ντόπιων που περιμένουν τη γλυκιά τους απόλαυση στο Gelateria del Teatro. Οι προσεκτικές μέθοδοι παραγωγής που χρησιμοποιούνται επιδιώκουν να ενισχύσουν κάθε συστατικό και οι δημιουργικές γεύσεις βρίσκονται δίπλα-δίπλα με αυθεντικές δημιουργίες όπως φασκόμηλο και βατόμουρο, δεντρολίβανο, μέλι και λεμόνι ή λεβάντα και λευκό ροδάκινο. Συμβουλή: Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το gelato εδώ είναι σε χωνάκι, με φρέσκια κρέμα χωρίς ζάχαρη στην κορυφή. https://www.gelateriadelteatro.it/gdt_en/



Fiordiluna
Μια μινιμαλιστική προσέγγιση (μερικές γεύσεις γίνονται με δύο μόνο συστατικά), λίγη έως καθόλου χρήση ζάχαρης και η κρεμώδης υφή έχουν κάνει το Fiordiluna αγαπημένο στη μοντέρνα γειτονιά Trastevere για περίπου τριάντα χρόνια. Χρησιμοποιώντας κυρίως μικρότερους παραγωγούς, οι ιδιοκτήτες προτιμούν υψηλής ποιότητας συστατικά, συμπεριλαμβανομένων φρούτων που είναι εποχιακά και φρέσκα. https://fiordiluna.com/


Tags:Ρώμη παγωτό gelato 

Προηγούμενο

Αθήνα: 8 εστιατόρια για ρομαντικά γεύματα.

Επόμενο

Μάνη: Φαγητό στις πέτρινες πολιτείες