Τα πιο δημοφιλή πιάτα της Ευρώπης σύμφωνα με τους ντόπιους.


Ένα από τα καλύτερα μέρη του ταξιδιού είναι το φαγητό σε μια νέα πόλη. Ακόμα καλύτερο, είναι να ανακαλύπτετε τις must λιχουδιές του κάθε προορισμού με τη βοήθεια ενός ντόπιου. Όσο απίστευτο και να φαίνεται μερικά πιάτα συνοψίζουν την ταυτότητα μιας πόλης σε ένα μόνο πιάτο. Παρακάτω θα βρείτε τα πιο εμβληματικά πιάτα κάθε προορισμού σύμφωνα με τους ντόπιους αλλά και που θα δοκιμάσετε τα καλύτερα από αυτά. 

Άμστερνταμ: bitterballen
Αυτές οι μικρές, στρογγυλές κροκέτες είναι ένα βασικό σνακ πριν το δείπνο σε κάθε «brown bar» της Ολλανδίας. Συνήθως περιέχουν μοσχαρίσιο κρέας και είναι καλά τηγανισμένες και πολύ τραγανές. Οι ντόπιοι τις βουτούν σε μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.
Δοκιμάστε το καλύτερο: Θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο De Vergulde Gaper  , ένα σπιτικό «brown bar» παλιού τύπου στο Prinsengracht - μια όμορφη τοποθεσία, ακριβώς στο κέντρο.



Βαρκελώνη: patatas bravas
Οι πικάντικες πατάτες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως σνακ μπαρ στη Μαδρίτη στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και η συνταγή δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε: oι bravas a la madrileña αποτελούνται από κύβους τηγανητής πατάτας με πικάντικα καρυκεύματα.
Δοκιμάστε το καλύτερο: Σίγουρα το έχετε ακούσει ξανά, αλλά θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο Bar Tomás , το απόλυτο bravas spot της Βαρκελώνης: δεν έχουν αλλάξει τη συνταγή εδώ και 40 χρόνια.

Βερολίνο: currywurst
Το Currywurst υπήρξε fast food σε όλη τη Γερμανία από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και ως σήμερα αποτελεί το σύμβολο του ανοίγματος της χώρας στον εξωτερικό κόσμο. Απλό και φθηνό, περιέχει κομματάκια από τηγανητό χοιρινό λουκάνικο που σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές και μια σάλτσα κάρυ-κέτσαπ.
Δοκιμάστε το καλύτερο: Αναμφισβήτητα, το καλύτερο currywurst στο Βερολίνο σερβίρεται στο Konnopke's Imbiss  . Το 1930, ο Max Konnopke και η σύζυγός του Charlotte ξεκινούσαν με το δίσκο του πωλητή τους στη γωνία των Schönhauser Allee και Danziger Straße και πουλούσαν τα λουκάνικα τους μέχρι αργά το βράδυ. Στη δεκαετία του 1960, η οικογένεια δημιούργησε μόνιμη βάση σε μια κοντινή σιδηροδρομική διασταύρωση, όπου θα την βρείτε ακόμα και σήμερα.

Βουδαπέστη: gulyás ( Γκούλας)
Κάτι ανάμεσα σε σούπα και στιφάδο, το gulyás ή γκούλας είναι πλούσιο, παχύ, έντονο  και ίσως το απόλυτο χειμωνιάτικο φαγητό. Οι ντόπιοι το συνοδεύουν συνήθως με φέτες λευκού ψωμιού, και ένα ποτήρι (ή δύο) κρασιού, όπως το kadarka.
Δοκιμάστε το καλύτερο: Το Stand25 προσφέρει μια αριστοκρατική νότα σε πολλά κλασικά ουγγρικά πιάτα. Το γκούλας εδώ είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που σερβίρεται στις περισσότερες κουζίνες σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά θα σας δώσει το ίδιο ζεστό, σπιτικό αποτέλεσμα. 



Κοπεγχάγη: smørrebrød
Αυτά τα ανοιχτά σάντουιτς είναι βασικό δείπνο για τους ντόπιους και εκτός από τη συνηθισμένη βάση σίκαλης και μια γενναιόδωρη δόση βούτυρο, δεν υπάρχουν πραγματικοί κανόνες για το τι συμβαίνει στην κορυφή. Θα μπορούσε να είναι τηγανητή ρέγγα, σπιτικό λουκάνικο, καπνιστό χέλι ... ή οτιδήποτε άλλο.
Δοκιμάστε το καλύτερο: Το Restaurant Schønnemann μοιάζει και αισθάνεται σαν να επισκέπτεστε την κουζίνα κάποιας γιαγιάς, αλλά το φαγητό ετοιμάζεται με φινέτσα και προσοχή στον βαθμό που θα περιμένατε από πολλά εστιατόρια Michelin της πόλης. 

Λισαβόνα: bacalhau
Θα τα βρείτε σχεδόν σε κάθε πορτογαλικό εστιατόριο στην πρωτεύουσα. Λένε ότι υπάρχουν 1.001 τρόποι μαγειρέματος αυτού του φαγητού, κάτι που πιθανότατα ισχύει. Ουσιαστικά πρόκειται για μπακαλιάρο, ψημένο, σε κροκέτες ή σε οποιαδήποτε μορφή φαντάζεστε. 
Δοκιμάστε το καλύτερο: Για ένα κλασικό μπακαλιάρο, δοκιμάστε το Zé da Mouraria, (R. João do Outeiro 24) όπου σερβίρεται απλό, αλατισμένο bacalhau με πατάτες και ελαιόλαδο. Θα βρείτε επίσης εκπληκτικά πιάτα σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, όπως το Alma, όπου ο σεφ Henrique Sá Pessoa ετοιμάζει calçada de bacalhau, με κομμάτια κρόκου αυγού, πουρέ κρεμμυδιού και μαϊντανό.

Λονδίνο: fish and chips
Δεν είμαστε δίπλα στη θάλασσα, και δεν είναι η δεκαετία του 1960, αλλά οι ντόπιοι μίλησαν: οι Λονδρέζοι θεωρούν ότι το fish and chips είναι το αστέρι αυτής της πόλης, όσο έχει να κάνει με το φαγητό.
Δοκιμάστε το καλύτερο: Επιστρέψτε στο παρελθόν στο ρετρό Poppies στο Spitalfields, όπου έχετε την αίσθηση μιας παραθαλάσσιας πόλης  και όπου υπάρχουν φρέσκα αλιεύματα από το Billingsgate Market στο μενού κάθε μέρα.

 

Μαδρίτη: cocido madrileño
Θα βρείτε αυτό το στιφάδο με βάση τα ρεβίθια σε εστιατόρια σε όλη την Ισπανία, αλλά οι ρίζες του είναι εδώ στην πρωτεύουσα. Το Cocido είναι βασικό πιάτο σε όλα τα σπίτια καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ πολλά εστιατόρια το εντάσσουν στο μενού σαν το «αστέρι» της εβδομάδας. 
Δοκιμάστε το καλύτερο: Το Cocido βρίσκεται στο μενού σχεδόν σε κάθε παραδοσιακό ισπανικό εστιατόριο στη Μαδρίτη. Τα La Bola  ή το Cruz Blanca de Vallecas  είναι ίσως τα καλύτερα.

Μιλάνο: risotto milanese con ossobuco
Το Μιλάνο μπορεί να αποτελεί τον παράδεισο των παραδοσιακών ιταλικών πιάτων όπως τα ζυμαρικά και η bruschetta, αλλά το ριζότο milanese con ossobuco είναι ίσως η πιο διάσημη και αγαπημένη συνταγή του. Όταν μαγειρευτεί, το πιάτο δημιουργεί ένα πλούσιο άρωμα λευκού κρασιού, λεμονιού και βουτύρου. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί τόσοι πολλοί προσπαθούν να μιμηθούν αυτό το μαγειρικό αριστούργημα στο σπίτι.
Δοκιμάστε το καλύτερο: Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή έκδοση του εμβληματικού πιάτου, κατευθυνθείτε προς το Trattoria Masuelli San Marco , ένα ιστορικό μέρος που διαθέτει διακόσμηση, όνομα και ένα μπαρ που χρονολογείται από το 1921.

Νάπολι: pizza margherita
Για ένα πιάτο τόσο εξαιρετικά απλό, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κανόνων που πρέπει να ακολουθούνται κατά τη δημιουργία μιας άψογης Neapolitan margherita. Κατ 'αρχάς, κανένα εργαλείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν άλλο, εκτός από τα χέρια του «pizzaiolo». Η κρούστα πρέπει να είναι τραγανή αλλά παχιά και αφράτη στο εσωτερικό της. Τα συστατικά (ντομάτα, φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκος βασιλικός, αλεύρι, ελαιόλαδο) πρέπει όλα να είναι υψηλής ποιότητας και να προέρχονται από την περιοχή. Και η πίτσα πρέπει να μαγειρευτεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (400-500C) για χρόνο 90 δευτερολέπτων.
Δοκιμάστε το καλύτερο: Ενώ υπάρχουν πολλές διεθνώς φημισμένες πιτσαρίες στη Νάπολη, δεν μπορούν όλοι να τηρούν με συνέπεια την ίδια υψηλή ποιότητα. Η αγαπημένη margherita των ντόπιων βρίσκεται στο Fiorenzano, στην Piazza Montesanto. Via Montesanto, 6, 80135 Napoli NA, Ιταλία.



Παρίσι: steak frites
Το Steak frites μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής παραγγελία σε μπιστρό και μπρασερί σε όλο το Παρίσι - τόσο βαθιά ριζωμένη στη γαλλική λαϊκή κουλτούρα που εξυμνείται ακόμα και από τον Roland Barthes, στις «Μυθολογίες» του. 
Δοκιμάστε το καλύτερο: Θα βρείτε μια εκπληκτική Michelin έκδοση στο Clover Grill , ενώ το εξίσου γοητευτικό (και πολύ πιο παραδοσιακό) Le Petit Vendôme  ακριβώς απέναντι από το Λούβρο, σερβίρει μπριζόλες και άλλα γαλλικά κλασικά κυρίως σε γνώστες της πόλης. 


Tags:φαγητό Ευρώπη 

Προηγούμενο

Τα πιο "γλυκά" delivery της Αθήνας.

Επόμενο

Οι 5 συνταγές που θα χρειαστείτε για τα Χριστούγεννα.