Οι ταβέρνες bacari της Βενετίας που ανυπομονούμε να επισκεφτούμε ξανά.

Θαλασσινά που αγοράζονται στις τοπικές αγορές, τηγανητά φαγητά, τοπικά προϊόντα που παρασκευάζονται με απλό και αυθεντικό τρόπο όπως υπαγορεύει η παράδοση αλλά και πολλά cicheti είναι μερικά μόνο από όσα θα βρείτε σε κάποιο bacaro της Βενετίας. Τι είναι όμως ακριβώς το bacaro; Πρόκειται για αρχαίες βενετσιάνικες ταβέρνες, σύμφωνα με τον μύθο που oνομάστηκαν έτσι από τον Βάκχο. Αν και υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι το όνομα προέρχεται από το «far bàcara», μια διαλεκτική έκφραση που σημαίνει «να γιορτάζουμε». Σε κάθε περίπτωση, τα bacari είναι μέχρι σήμερα ανάμεσα στα πιο δημοφιλή μέρη στη Βενετία, χάρη στην γνήσια προσφορά τους σε συνδυασμό με τα τοπικά κρασιά. Παρακάτω θα βρείτε τα αγαπημένα bacari των ντόπιων, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας και τον βασικό κανόνα τους: «Εκεί όπου σταματούν οι γονδολιέρηδες. Εκεί θα βρείτε πάντα το καλό φαγητό.» Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν, είναι να ελπίζουμε να μπορέσουμε να τα επισκεφτούμε όσο πιο σύντομα γίνεται. 


Cantina Do Spade 
Ένα από τα παλαιότερα, μόνο μερικά βήματα από τη Γέφυρα του Ριάλτο, που ιδρύθηκε το 1448. Οι άνθρωποι του Cantina Do Spade πιστοί στην παράδοση της βενετσιάνικης κουζίνας, προσφέρουν τις πιο κλασσικές συνταγές, σεβόμενοι πάντα την εποχικότητα των συστατικών. Μια τελευταία πινελιά καινοτομίας είναι αυτό που κάνει κάθε πιάτο αυθεντικό και σύγχρονο.  https://cantinadospade.com/en/



Cantina Do Mori
Κοντά στη Γέφυρα Ριάλτο, το Cantina Do Mori είναι το αρχαιότερο bacaro της Βενετίας, αφού ιδρύθηκε το 1462. Σύμφωνα με το μύθο, ο νεαρός Casanova πραγματοποίησε εδώ τα πρώτα ραντεβού του. Η ιδιαιτερότητα αυτού του μέρους έγκειται στη διακόσμηση. Η οροφή είναι διακοσμημένη με δεκάδες χάλκινα δοχεία, ενώ χάρη στον ξύλινο πάγκο, τις ντεμιτζάνες, τα μπουκάλια με επένδυση εδώ και εκεί και τις αρχαίες εικόνες, η Cantina do Mori έχει πραγματικά μια μοναδική, διαφορετική εποχική ατμόσφαιρα. Calle Do Mori, 429, 30125, Βενετία



Ca 'd'Oro alla Vedova
 Ένα bacaro με ξεχωριστή ατμόσφαιρα, είναι το Ca 'd'Oro alla Vedova, ένα από τα πιο ιστορικά και διάσημα της πόλης. Στο εσωτερικό υπάρχει μια παριζιάνικη ατμόσφαιρα, όπως το bistrò Cartier-Bresson, όπου όλα συνδυάζονται μαζί με ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα πιο παραδοσιακά πιάτα της Βενετίας που λατρεύουν πολλοί, όπως τα περίφημα κεφτεδάκια. Δίπλα στα κεφτεδάκια μπορείτε να βρείτε το «sarde in saor», το μπακαλιάρο ή το καλαμάρι στη σχάρα που ονομάζεται «sépe roste» με το συνηθισμένο «ombra» (ποτήρι κρασί) του οποίου η τιμή είναι από τις φθηνότερες στην πόλη. Ramo Ca' d'Oro, 3912, 30121, Βενετία. 



All'Aciugheta 
Αυτό το bacaro δίπλα στην πλατεία San Marco είναι ένας συνδυασμός γεύσεων, ενώ η ατμόσφαιρα είναι κομψή και εκλεπτυσμένη και η εξυπηρέτηση είναι φιλική και εγκάρδια. Ο γαύρος, ο μπακαλιάρος με κρέμα γάλακτος και τα κεφτεδάκια σαρδέλας, πεκορίνου και μέντας αποτελούν το μενού του εστιατορίου, μαζί με ιδιαίτερα κρουτόν όπως αυτά με σολομό και αβοκάντο ή με ταϊλανδέζικο βόειο κρέας. Υπάρχουν επίσης πίτσες χωρίς γλουτένη και μερικά άλλα μαγειρεμένα πιάτα, για να συνδυάσετε με την εξαιρετική λίστα κρασιών. https://www.aciugheta.com/



Codroma 
Πρόκειται για ένα ωραίο bacaro με πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και ιδιαίτερη διακόσμηση, με ωραία ξύλινα τραπέζια και τοίχους που καλύπτονται από ξύλο. Φροντίστε να πιάσετε τραπέζι κοντά στο παράθυρο, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα της γέφυρας στο «rio dei Carmini», ή επιλέξτε ένα τραπέζι στο δωμάτιο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ταβέρνας. Ο πάγκος της κουζίνας είναι πάντα γεμάτος κεφτεδάκια ή ψάρια, ψωμί με μπακαλιάρο σε βούτυρο, τηγανητό τυρί μοτσαρέλα ή ρέγγες και τα κλασικά «μισά αυγά» με γαύρο και το τοπικό ombra. Φυσικά αν βρεθείτε εδώ καλοκαίρι, δεν γίνεται να μην καθίσετε σε κάποια από τα τραπέζια του εξωτερικού χώρου και κατά μήκος του καναλιού. Fondamenta Briati, 2540, 30123, Bενετία. 



Cantine del Vino già Schiavi
Το ιστορικό βενετσιάνικο bacaro, που ονομάζεται «il bottegon» από τους φανατικούς πελάτες, υπήρξε τόπος συνάντησης για πάνω από έναν αιώνα. Υπάρχουν πολλά cicheti για να διαλέξετε, φτιαγμένα από την ταλαντούχα Alessandra De Respini, και άλλα τόσα μπουκάλια για γευσιγνωσία ή για αγορά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ταρτάρ τόνου με πικρό κακάο. https://www.cantinaschiavi.com/en/


Tags:Βενετία bacari 

Προηγούμενο

Τα καλύτερα ethnic delivery της Αθήνας.

Επόμενο

10 ταξίδια για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα.