10 χώρες του κόσμου με τα καλύτερα και χειρότερα πιάτα.

Το φαγητό και οι διεθνείς γεύσεις είναι από τους λίγους τρόπους που μας έχουν μείνει για να ταξιδέψουμε τον τελευταίο χρόνο. Μια μπουκιά από ένα εξωτικό πιάτο μπορεί να οδηγήσει το νου μας σε φανταστικούς προορισμούς ή να τον προσγειώσει απότομα. Οι παρακάτω προορισμοί ξεχωρίζουν για τις γαστρονομικές αναζητήσεις τους, και μας σερβίρουν τα καλύτερα και τα χειρότερα πιάτα τους. 

H.Π.Α
Ίσως βρίσκονται στη λίστα, επειδή εκεί θα βρεί κανείς τα περισσότερα φαγητά από κάθε μέρος του κόσμου. Μπορείς αν θέλεις να φας πίτσα, κινέζικο, ταϊλανδέζικο και σούσι σχεδόν σε κάθε γωνιά. Υπάρχουν φυσικά και τα γνήσια αμερικάνικα πιάτα, όπως Key Lime Pie, cobb salad και φυσικά burger. 
To καλύτερο: Φυσικά οι Η.Π.Α φημίζονται για το αγαπημένο cheeseburger, αλλά και τα κλασσικά μπισκότα με chips σοκολάτας. Σχεδόν όπου και να τα φάτε, είναι εξίσου νόστιμα. 
Το χειρότερο: Όλα τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα και το υπερβολικό fast food. 

Μεξικό
Αν έπρεπε να διαλέξετε μόνο μια κουζίνα για να τρώτε στο υπόλοιπο της ζωής σας, ίσως αυτή να έπρεπε να είναι η Μεξικάνικη. Έχει νόστιμες γεύσεις και μια απίστευτη ποικιλία. Ανάμεσα στα enchiladas και τα tacos θα βρείτε την απόλαυση των ελληνικών σαλατών, τον πλούτο του ινδικού κάρυ, τα καυτερά των ταϊλανδέζικων και την ευκολία των tapas. 
To καλύτερο: Mole - αρχαία σάλτσα από πιπεριές τσίλι, μπαχαρικά, σοκολάτα και μαγικές πινελιές. Tacos al pastor και tamales. 
To χειρότερο: Tostadas. Βασικά το ίδιο με ένα taco ή burrito, αλλά σερβίρεται σε μια τραγανή τηγανισμένη τορτίγια που σπάει σε κομμάτια μόλις τη δαγκώσετε.  



Ταϊλάνδη 
Το Street food είναι η ατραξιόν στην Ταϊλάνδη. Ο συνδυασμός τόσων πολλών βοτάνων και μπαχαρικών σε κάθε πιάτο παράγει πολύπλοκες γεύσεις που κατά κάποιο τρόπο συνδυάζονται όπως η ορχηστρική μουσική. Ταιριάζουν με πικάντικο, ξινό, αλμυρό, γλυκό. Με επιρροές από την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τη Μιανμάρ και μια βασιλική μαγειρική παράδοση, η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι η καλύτερη για πολλούς.
Το καλύτερο: Tom yam kung, Massaman curry - ένα ταϊλανδέζικο κάρυ με ισλαμικές ρίζες και Som tam - η δημοφιλής πράσινη σαλάτα παπάγιας είναι ξινή, εξαιρετικά πικάντικη, γλυκιά και αλμυρή. 
To χειρότερο: Pla som - ένα ζυμωμένο ψάρι που τρώγεται άψητο είναι δημοφιλές στη Lawa ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι είναι καρκινογόνο. 

Ελλάδα
Το να ταξιδεύεις και να τρως στην Ελλάδα, είναι η πιο όμορφη εικόνα που δεν χρειάζεται καν photoshop. Όπως οι γαλάζιες θάλασσες και τα άσπρα σπίτια, οι ελιές της Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι όλα καρτ ποστάλ ιδανικά για κάθε προτίμηση. Το μυστικό? Φυσικά το λαμπερό ελαιόλαδο. Δώρο των θεών, το ελαιόλαδο είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδας, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σκέφτονται για τα τρόφιμα και τη διατροφική αξία. 
Το καλύτερο: Το ελαιόλαδο, για τη μαγειρική ή απλά με ψωμί, είναι σχεδόν τόσο διαφορετικό όσο το κρασί στις γεύσεις του.Σπανακόπιτα και φυσικά σουβλάκι σε όλες τις μορφές του.
Το χειρότερο:Λαχανόριζο. Θρεπτικό αλλά για πολλούς αρκετά βαρετό. 



Ινδία
Όταν μια κουζίνα χρησιμοποιεί μπαχαρικά σε τέτοια αφθονία που το κρέας και τα λαχανικά μοιάζουν να έχουν τόσες διαφορετικές πτυχές, γνωρίζετε ότι έχετε να κάνετε με μάγειρες αφιερωμένους στη γεύση. Δεν υπάρχουν κανόνες για τη χρήση μπαχαρικών, εφόσον οδηγεί σε κάτι νόστιμο. Το ίδιο μπαχαρικό μπορεί να προστεθεί ως ξύσμα στα αλμυρά και γλυκά πιάτα ή μερικές φορές μπορεί να καταναλωθεί από μόνο του.
Το καλύτερο: Dal. Η Ινδία κατάφερε να κάνει τις βραστές φακές συναρπαστικές. Dosa - μια τηγανίτα γεμάτη από οτιδήποτε, από τυρί έως πικάντικα λαχανικά, ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό. Chai - δεν αρέσει σε όλους ο καφές και δεν αρέσει σε όλους το απλό τσάι, αλλά είναι δύσκολο να αντισταθείς στο chai.
To χειρότερο: Το κοτόπουλο Balti. 

Ιαπωνία
Οι Ιάπωνες εφαρμόζουν την ίδια ακρίβεια στο φαγητό τους όπως και στη μηχανική τους. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα kaiseki πολλών πιάτων που παρουσιάζει τις εποχές σε μια οπτική και γαστρονομική ποίηση. Ή πάρτε θέση σε ένα περιστρεφόμενο τραπέζι σούσι για μια μοναδική εμπειρία. 
Το καλύτερο: Miso soup,  παρουσιάζει μερικές από τις βασικές γεύσεις του ιαπωνικού φαγητού, απλή και υγιεινή. Σούσι και σασίμι - ποιος ήξερε ότι το ωμό ψάρι στο ρύζι θα μπορούσε να γίνει τόσο δημοφιλές; Tempura - η τελειότητα του τηγανίσματος, χωρίς λιπαρότητα, λεπτό, ελαφρύ και τραγανό τηγάνισμα.
Το χειρότερο: Fugu - είναι κάτι πραγματικά τόσο νόστιμο που αξίζει να ρισκάρετε τη ζωή σας για φαγητό;Το δηλητηριώδες ψάρι σκότωσε πρόσφατα ανθρώπους στην Αίγυπτο, αλλά συνεχίζει να είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία.



Ισπανία
Η κουλτούρα του φαγητού στην Ισπανία είναι κάτι που όλοι θα θέλαμε να απολαμβάνουμε καθημερινά. Όλα αυτά τα μπαρ-hopping και τάπας, τα δείπνα των 9 μ.μ., οι ατελείωτες προκλήσεις, η ισπανική είναι μια κουλτούρα που βασίζεται, γύρω και μερικές φορές ακόμη και μέσα στο φαγητό.
Το καλύτερο: Jamon Iberico, ένα ολόκληρο ωριμασμένο ζαμπόν. Churros, η καλύτερη έκδοση γλυκιάς τηγανητής ζύμης στον κόσμο.
Το χειρότερο: Gazpacho,  είναι αναζωογονητικό, αλλά είναι βασικά μια υγρή σαλάτα.

Γαλλία
Εάν θεωρείτε ότι το φαγητό δεν είναι ζωή, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Παρίσι. Είναι μια πόλη όπου όλοι οι κάτοικοι της πιστεύουν στη σημασία του καλού φαγητού. Τα μεσημεριανά διαλείμματα δύο ωρών για γεύματα τριών πιάτων είναι de rigeur. Ολόκληρες διακοπές δύο εβδομάδων επικεντρώνονται στην εξερεύνηση συνδυασμών κρασιών και τυριών σε όλη τη χώρα. 
Το καλύτερο: Macarons. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε από ένα ζαχαροπλαστείο στη Γαλλία φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από παραμυθένιες συνταγές. Baguette, το πρώτο και τελευταίο πράγμα που θα θελήσετε να φάτε στη Γαλλία. 
Το χειρότερο: Φουά γκρα. Μπορεί η γεύση του να μην είναι η χειρότερη, αλλά καταδικάζουμε σίγουρα τη βαρβαρότητα πίσω από την δημιουργία του. 



Κίνα
Οι άνθρωποι που αντί για «γειά» λένε «έχεις φάει;», σίγουρα βάζουν το φαγητό πιο ψηλά από οποιονδήποτε στον κόσμο. Το φαγητό υπήρξε μια μορφή απόδρασης για τους Κινέζους σε όλη την ταραχώδη ιστορία τους. Οι τοπικές κουζίνες της Κίνας είναι τόσο διαφορετικές, που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι προέρχονται από το ίδιο έθνος. Δεν είναι μια κουλτούρα τροφίμων που μπορείτε εύκολα να συνοψίσετε, και σίγουρα δεν θα μπορέσετε να τα δοκιμάσετε όλα.
Το καλύτερο: Γλυκόπικρο χοιρινό, μια ένοχη απόλαυση που έχει διάφορες μορφές. Dim sum, μια μεγάλη παράδοση από το Χονγκ Κονγκ στη Νέα Υόρκη. Χοιρινό ψητό και πάπια Πεκίνου. 
Το χειρότερο: Σούπα καρχαρία. Το ράλι για τα κινέζικα εστιατόρια να απαγορεύσουν το πιάτο ήταν ένα ζήτημα των πράσινων εκστρατειών τα τελευταία χρόνια.

Ιταλία
Το ιταλικό φαγητό σαγηνεύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο για αιώνες, με τις σάλτσες ντομάτας, τα μοναδικά ζυμαρικά και τα επιδόρπια. Είναι τόσο απλό. Πάρτε μερικές χυλοπίτες, πάρτε λίγο ελαιόλαδο, πάρτε λίγο σκόρδο, ίσως μια ντομάτα ή μια φέτα μπέικον. Στη ιταλική κουζίνα είναι τόσο εύκολο να μαγειρέψετε όσο και να φάτε. Το ιταλικό φαγητό έχει γίνει το φαγητό όλων των ανθρώπων. 
Το καλύτερο: Ragu alla bolognese, πίτσα, σαλάμι ιταλικού στιλ και φυσικά ο cappuccino.
Το χειρότερο:Μοτσαρέλα Buffalo .Αυτές οι μπάλες από διακριτικά αρωματισμένα τυριά γάλακτος βουβάλου. Η γεύση είναι τόσο ουδέτερη που πρέπει να πάντα να το συνδυάσετε με κάτι άλλο. 



Tags:φαγητό διεθνείς κουζίνες ταξίδι 

Προηγούμενο

Το πρώτο vegan εστιατόριο της Γαλλίας με αστέρι Michelin.

Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή επιδόρπια από όλο τον κόσμο.