Τα πιο δημοφιλή επιδόρπια από όλο τον κόσμο.

Ο όρος «επιδόρπιο» περιλαμβάνει σχεδόν οτιδήποτε έχει μια βάση ζάχαρης (ή ακόμα και χωρίς ζάχαρη, όπως ορίζουν οι καινοτόμες συνταγές), οπότε είναι αρκετά δύσκολο να καθοριστεί ποια είναι τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα αυτές οι γλυκές λιχουδιές που οι άνθρωποι θα επιλέξουν έναντι οποιουδήποτε άλλου και χάρη σε αυτό το γεγονός ορισμένα επιδόρπια έχουν κερδίσει περισσότερη φήμη έναντι άλλων. Τα πιο δημοφιλή επιδόρπια του κόσμου δεν έχουν καμία σχέση με συγκεκριμένες χώρες ή πόσο καλά ένα μέρος κατέχει τέλεια την τέχνη της ζαχαροπλαστικής σε σχέση με ένα άλλο. Όλα εδώ έχουν να κάνουν με την γεύση αποκλειστικά. Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παρακάτω, τότε πραγματικά θεωρείστε ειδήμων των επιδορπίων. Αν όχι, μέχρι να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές από το κάθε ένα σε πολλά ζαχαροπλαστεία της χώρας μας. 

Τιραμισού
Αν και η προέλευση του Τιραμισού είναι κάπως αμφιλεγόμενη (πιστεύεται ότι προήλθε από το Βένετο της Ιταλίας), είναι ένα επιδόρπιο που αποτελείται από μπισκότα που είναι εμποτισμένα με οποιοδήποτε καφέ ή, ακόμα καλύτερα, εσπρέσο. Τα τελευταία χρόνια, το ποτό προστέθηκε στο μείγμα και το επιδόρπιο έγινε ακόμη πιο εξωτικό και πολυτελές φινίρισμα σε ένα γεύμα. Ανάμεσα σε κάθε στρώμα μπισκότων βρίσκεται μια νόστιμη και όχι υπερβολικά γλυκιά δόση μασκαρπόνε, και επιπλέον, μια γενναιόδωρη σκόνη από κακάο προσθέτει ακόμη την απαραίτητη ισορροπία και γεύση σοκολάτας σε ένα ήδη δυναμικό προφίλ γεύσης. Φυσικά το καλύτερο τιραμισού παραδοσιακά θα το φάτε στην Ιταλία. Ξεχωρίζουμε αυτό των Pompi, στη Ρώμη. https://barpompi.it/

Μακαρόν
Τα Macarons είναι ένα από τα πιο δύσκολα επιδόρπια που μπορούν να φτιάξουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους και συχνά είναι πιο ακριβά σε σχέση με άλλα επιδόρπια που μοιάζουν με μπισκότα, Αυτές οι γαλλικές λιχουδιές δεν είναι τίποτα λιγότερο από ελαφρά, ελάχιστα ελαφρώς τραγανά μπισκότα μεταξύ των οποίων απλώνεται μια γέμιση κρέμας. Το κομμάτι των μπισκότων χρειάζεται προσεκτική προετοιμασία και ψήσιμο για να βγει το σωστό αποτέλεσμα. Τα καλύτερα φυσικά θα τα δοκιμάσετε στο Παρίσι και στο Ladurée.  https://www.laduree.fr/laduree-paris-champs-elysees.html



Ντόνατς 
Αυτό το Αμερικάνικο επιδόρπιο τρώγεται περισσότερο για πρωινό από ό, τι για γλυκό μετά το δείπνο. Ωστόσο, σε πολλά μέρη του κόσμου, τα ντόνατς χρησιμοποιούνται σε εορτασμούς και τρώγονται μετά το δείπνο αντί κέικ ή άλλα γλυκά. Πολλές χώρες έχουν τις δικές τους εκδόσεις για το τι είναι ένα ντόνατ, με διαφοροποιήσεις που έχουν να κάνουν με την γέμιση, το γλασάρισμα μέχρι και το μέγεθος. Αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι θα τα βρείτε σε κάθε καφέ της Αμερικής και η ποιότητα τους θα είναι εξαιρετική. 

Milkshake
Μια ρετρό αναδρομή στις μέρες που τα milkshakes ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ μετά το σχολείο, στις Η.Π.Α ένα milkshake εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια ακόμα σήμερα. Τα ροφήματα έχουν ως βάση βανίλια, σοκολάτα, φράουλα και μερικές φορές άλλες μοναδικές γεύσεις παγωτού και μίξη σιροπιών για να δημιουργήσουν την κρεμώδη, χορταστική, παγωμένη λιχουδιά. Για τα milkshakes του φημίζεται το Black Tap της Νέας Υόρκης. https://blacktap.com/location/soho/



Μους
Η μους είναι ένα ελαφρύ και γευστικό επιδόρπιο που, όταν φτιαχτεί σωστά, έχει υφή σαν σύννεφο που συνοδεύεται από μια πλούσια γεύση, συνήθως σοκολάτας. Η τέχνη της δημιουργίας μους έγκειται στο κτύπημα για να ενσωματώσει τον αέρα καθώς και να μοιάζει σε σαντιγί. Αυτό το επιδόρπιο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ή πάνω από ένα κέικ ή μια πίτα. H προέλευση της είναι γαλλική και αν βρεθείτε στο Παρίσι μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την υπέροχη μους του La Fine. http://www.lafinemousse.fr/

Wagashi 
Το Wagashi είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με όλα τα φυσικά συστατικά όπως τα φασόλια azuki και συγκεκριμένους κόκκους. Η εύκολα μορφοποιούμενη ζύμη μετατρέπεται σε τέχνη ζαχαροπλαστικής, με πολλά κομμάτια αυτής της λιχουδιάς να μοιάζουν με άνθη κερασιάς σύμφωνα με την άνοιξη της Ιαπωνίας. Στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά Wagashi Shops όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές λιχουδιές. 



Βrownies
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα brownies είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για επιδόρπιο, αν και πολλοί θα ισχυριστούν ότι είναι καλά σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μπορεί να είναι φοντάν ή κέικ και είναι ότι καλύτερο για τους λάτρεις της σοκολάτας και, τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, όπως blondie brownies, φυστικοβούτυρο brownies, ακόμη και cheesecake brownies, οι οποίες δίνουν άπειρες επιλογές στο αγαπημένο γλυκό. Τα καλύτερα brownies θα τα δοκιμάσετε στην Αμερική, και συγκεκριμένα στο Magnolia Bakery του Σικάγο. https://www.magnoliabakery.com/



Παγωτό
Ή, για να τιμήσουμε και την χώρα προέλευσης του, gelato. Οι δρόμοι της Ιταλίας είναι γεμάτοι με gelaterias που πωλούν μια ιταλική έκδοση παγωτού που μοιάζει περισσότερο με μαλακή κρέμα σε σχέση με το παραδοσιακό αμερικανικό παγωτό. Το gelato διαθέτει μεγάλη ποικιλία γεύσεων, όπως βατόμουρο, φιστίκι, ρούμι και σοκολάτα. Σχεδόν όπου και να το δοκιμάσετε αποτελεί εγγύηση γεύσης, αλλά δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε τo La Carraia της Φλωρεντίας. http://www.lacarraiagroup.eu/

Μπακλαβάς 
Μία από τις σπεσιαλιτέ της Τουρκίας, ο μπακλαβάς, αποτελείται από ζύμη φυλλώματος σε στρώσεις μεταξύ ενός μείγματος ψιλοκομμένων ξηρών καρπών. Τα τετράγωνα συγκρατούνται μαζί με σιρόπι ή μέλι. Ο μπακλαβάς και γενικά τα σιροπιαστά γλυκά, απαιτούν τέχνη και τα πιο αυθεντικά θα τα δοκιμάσετε στο Karaköy Güllüoğlu. https://www.karakoygulluoglu.com/baklavas


Tags:γλυκά χώρες δημοφιλή 

Προηγούμενο

10 χώρες του κόσμου με τα καλύτερα και χειρότερα πιάτα.