Η πιο σουρεαλιστική παραλία των Κυκλάδων.

Στην παραλία Σαρακίνικο της Μήλου, το σεληνιακό τοπίο, αγκαλιάζεται από μια καταγάλανη θάλασσα ενώ ιδιαίτερες σπηλιές και λευκά βράχια λειτουργούν σαν αψίδες πάνω από τα κύματα. Και όλα λάμπουν κάτω από τον ζεστό ήλιο του Αιγαίου.
Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε ηλιοθεραπεία, βουτιές και να εξερευνήσετε σήραγγες και ένα ναυάγιο - ή απλώς να χαζέψετε το φυσικό θαύμα που μοιάζει περισσότερο με το σελήνη παρά με μια απλή παραλία.Πώς θα πάτε 
Η παραλία Σαρακίνικο απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Αδάμαντα και 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Μήλου, την Πλάκα. 
Λεωφορείο: Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου τα λεωφορεία εκτελούν πολλές φορές την ημέρα δρομολόγια από το λιμάνι του Αδάμαντα προς την παραλία Σαρακίνικο. 
Αυτοκίνητο : Το να έχετε τον δικό σας τρόπο μεταφοράς είναι ο καλύτερος τρόπος να δείτε το νησί. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτάσετε στην παραλία Σαρακίνικο πριν το πλήθος. Θα καταλάβετε που πρέπει να σταθμεύσετε, αφού από ένα σημείο και έπειτα το τοπίο γίνεται βραχώδες. 
Περπάτημα: Το περπάτημα δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα συνιστούσαμε, αφού αν είναι καλοκαίρι η ζέστη θα κάνει τα 35 λεπτά από το λιμάνι να φαντάζουν πιο δύσκολα. Εάν είστε τολμηροί, να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας μικρός δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε να κατεβείτε στον κεντρικό δρόμο με αυτοκίνητα. Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε στο GPS σας για να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τον σωστό δρόμο.Πότε να πάτε 
Ο Αύγουστος είναι η περίοδος αιχμής, οπότε σίγουρα θα συναντήσετε περισσότερο κόσμο. Προτιμήστε να έρθετε νωρίς το καλοκαίρι ή ακόμα και το Σεπτέμβρη και ιδανικά νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και τη δύση του ηλίου, για μια πιο ήσυχη εμπειρία μακριά από τα πλήθη.

Η αμμώδης παραλία
Υπάρχει μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι άμμου και γεμίζει αρκετά γρήγορα με κόσμο. Με μόνο ένα δέντρο και λίγες σπηλιές λαξευμένες στα βράχια, εδώ θα βρείτε τη μοναδική σκιά στην παραλία. Το νερό ξεκινά ρηχά από την άκρη της άμμου και σταδιακά γίνεται βαθύτερο. Είναι επίσης εξαιρετικά καθαρό, οπότε θα μπορείτε να δείτε πολλά ψάρια να κολυμπούν.Το σεληνιακό τοπίο
Η  ηλιοθεραπεία στα βράχια είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτήν τη μοναδική παραλία. Σταματήστε στην αγορά πριν φτάσετε εκεί, ώστε να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα. Θα ζεσταθείτε αρκετά γρήγορα, αφού τα βράχια τραβούν τις ακτίνες του ήλιου, αλλά μπορείτε να βουτήξετε στα υπέροχα νερά από όποιο σημείο και αν θέλετε. 

Οι βουτιές
Στο άκρο της παραλίας  οι βράχοι σχηματίζουν μια αψίδα πάνω από το νερό. Εδώ θα βρείτε επισκέπτες όλων των ηλικιών που βουτούν από ψηλά στο Αιγαίο Πέλαγος. Το νερό είναι βαθύ και τα άλματα κυμαίνονται από πολύ εύκολα στα πιο χαμηλά σημεία, μέχρι πιο δύσκολα για τους τολμηρούς που ανεβαίνουν ψηλά. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις βουτιές, καθώς δεν υπάρχει ναυαγοσώστης ή κάποιο προσωπικό για πρώτες βοήθειες. Αν δεν ανήκετε στους τολμηρούς, μπορείτε απλά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το θέαμα. Τα βασικά 
Σκιά: Όπως αναφέραμε παραπάνω, εκτός από δύο μικρές σπηλιές δεν υπάρχει καμία κάλυψη στην παραλία. Με το έντονο φως του ήλιου που αντανακλάται στη λευκή πέτρα, είναι ένα μέρος που θα χρειαστείτε πολλά αντηλιακά και καπέλο. 
Φαγητό: Δεν υπάρχουν εστιατόρια ή τρόφιμα που πωλούνται στην παραλία, οπότε θα πρέπει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.
Νερό: Αυτό είναι ένα μέρος που δεν θέλετε να μείνετε χωρίς νερό. Φροντίστε να πάρετε αρκετό νερό μαζί σας, γιατί ο ζεστός ήλιος θα σας κάνει να διψάτε συχνά.
Οργάνωση: Φυσικά αυτό το μοναδικό μέρος, δεν θα μπορούσε να είναι οργανωμένο αφού θα έχανε μερική από την άγρια ομορφιά του. Φροντίστε να έχετε μια αρκετά χοντρή πετσέτα, αφού τα βράχια δεν είναι τόσο άνετα. Tags:Mήλος παραλίες Σαρακίνικο 

Προηγούμενο

Κύθηρα: Οι παραλίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Επόμενο

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου.