Το έθιμο της πτώσης μιας μπάλας στην Τάιμς Σκουέρ που γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη φέτος θα γιορταστεί ψηφιακά

Η πανδημία του κορωνοϊού διαταράσσει άλλη μια εμβληματική νεοϋορκέζικη παράδοση.

Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 100 χρόνια, η Πόλη της Νέας Υόρκης δε θα διοργανώσει ένα δημόσιο πάρτι για την πτώση της μπάλας της νέας χρονιάς στην Τάιμς Σκουέρ. Αντί γι' αυτό, η πόλη υπόσχεται να διοργανώσει έναν ψηφιακό εορτασμό που θα μεταδώσει την ενέργεια της Τάιμς Σκουέρ στα σπίτια των θεατών.

Στην Τάιμς Σκουέρ, οι αρχές σχεδιάζουν ένα μειωμένο σε αριθμό παρευρισκομένων γεγονός που περιλαμβάνει ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, απλώς χωρίς τα εκατομμύρια των θεατών που συνήθως συνωστίζονται στο κεντρικό Μανχάταν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το συγκρότημα BTS ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στον περσινό εορτασμό.Ορισμένα τιμώμενα πρόσωπα που θα παρευρεθούν -μια πιθανή ομάδα θα περιλαμβάνει όσους ανταποκριθούν πρώτοι στο κάλεσμα και τους επαγγελματίες της περίθαλψης- θα κληθούν να προσέλθουν την Πρωτοχρονιά στην Τάιμς Σκουέρ, αλλά για τους υπόλοιπους θα είναι δύσκολο να δουν δια ζώσης την πτώση της μπάλας από την καρδιά της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Οι θεατές θα κληθούν να συμμετάσχουν στον εορτασμό μέσω μιας ειδικής ψηφιακής εφαρμογής, εκτός της Τάιμς Σκουέρ. “Ο κόσμος χρειάζεται απεγνωσμένα την επαφή, συμβολικά και ψηφιακά, για να γιορτάσει τους ανθρώπους και τα πράγματα που αγαπάμε και για να κοιτάξει μπροστά με μια αίσθηση ανανέωσης και νέου ξεκινήματος,” αναφέρει ο Τιμ Τόμκινς, πρόεδρος του Ομίλου της Τάιμς Σκουέρ, σε δήλωση που ανακοινώνει τις αλλαγές στον παγκοσμίως διάσημο εορτασμό της Πρωτοχρονιάς της Πόλης της Νέας Υόρκης.Οι αστυνομικοί της Πόλης της Νέας Υόρκης σχεδιάζουν να εμποδίσουν την πρόσβαση του κοινού στη διάσημη πλατεία την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το CBS. Η Νέα Υόρκη διοργανώνει την πρωτοχρονιάτικη πτώση της μπάλας κάθε χρόνο από το 1907. Τα προηγούμενα χρόνια, τα πλήθη συγκεντρώνονταν για ώρες πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια με θέα στο One Times Square, το κτίριο όπου διεξάγει όλη την εκδήλωση, διοργάνωναν πάρτι με θέα το επιβλητικό γεγονός.

Για παράδειγμα, η είσοδος σε ένα πάρτι με θέα στην ταράτσα του ξενοδοχείου Knickerbocker Hotel ξεκινούσε από τα 4.335 δολάρια, χωρίς δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, μια τιμή που ήταν σαφές πως δεν περιλάμβανε θέα του γεγονότος από το δωμάτιο όποιου συμμετείχε. Αντίστοιχα, το δείπνο στο Olive Garden στην Τάιμς Σκουέρ συνήθως ξεκινούσε από κάποιες εκατοντάδες δολάρια το άτομο, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.Tags:Νέα Υόρκη drop ball Times Square 

Προηγούμενο

Φάροι που έγιναν ξενοδοχεία

Επόμενο

10 budget hotels στη Νέα Υόρκη