Αθήνα: 8 οικονομικές ταβέρνες στα Βόρεια

Ποιος είπε ότι η έξοδος για φαγητό στα Βόρεια Προάστια είναι απαραίτητα ακριβή; Από το Χαλάνδρι μέχρι το Μαρούσι και τα Μελίσσια, εντοπίσαμε 8 αξιόλογα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία όπου απολαμβάνουμε καλό φαγητό ξοδεύοντας από 10 ως €20 το άτομο. 

Νικόπολις Θαλασσομεζέδες
Αυτή η όμορφη γωνιά στη βόρεια άκρη του Χαλανδρίου είναι ό,τι πιο κοντινό θα βρείτε σε θάλασσα. Κι αυτό γιατί από το 2010 σερβίρει τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά την περιοχής. Εδώ η υπόθεση είναι αυστηρά οικογενειακή: ο κύριος Χρήστος και η κυρία Βούλα αλλά και τα παιδιά, Κώστας και Λία, βάζουν στην κουζίνα τους τους πιο φρέσκους θησαυρούς της θάλασσας και θα σε υποδεχτούν σαν να σε ήξεραν από χρόνια για να σε χορτάσουν με κριθαρότο γαρίδας ή πεσκανδρίτσας, πλούσια ψαρόσουπα και μύδια αχνιστά που μοσχοβολούν θάλασσα. Με τις πρώτες ζέστες, την τιμητική της έχει η αυλή ενώ από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο τη σκυτάλη παίρνει η ζεστή σάλα με ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο βράδυ και τη μεγάλη φωτογραφία της αρχαίας Νικόπολης να δεσπόζει στον τοίχο (Ιερού Λόχου 1-7 & Ηρακλείτου 54, Πάτημα Χαλανδρίου, τηλ.: 210 6131992, www.ouzerinikopolis.gr, από €15 το άτομο).



Μπεμπέκα 
Σε τούτη την παλιά μονοκατοικία του Χαλανδρίου, με τις ζεστές γωνιές, τις παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους και την κουκλίστικη αυλή, θα νιώσετε σαν να τρώτε σε φιλικό σπίτι. Σπιτικά είναι και τα πιάτα, φτιαγμένα με καλές ελληνικές πρώτες ύλες, ενώ ο κατάλογος είναι μικρός και ανανεώνεται συχνά. Αξίζει να δοκιμάσετε το ναξιώτικο φουρνιστό τυροπιτάρι, τους λαχανοντολμάδες, τη μοσχαρίσια μπριζόλα με πατάτες τηγανητές και σπιτική μαγιονέζα και τον κόκορα με χοντρό μακαρόνι. Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6854880, από €15 το άτομο.



Κίτσουλας
Κλασικό μαγέρικο που μοιάζει να μην το έχει αγγίξει ο χρόνος από το 1946, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί στο Χαλάνδρι. Στελέχη από τις γύρω εταιρείες, οικογένειες και εργένηδες έρχονται εδώ καθημερινά για καλό σπιτικό φαγητό, μαγειρεμένο με αγνά υλικά, σε πολύ ικανοποιητικές τιμές. Από την κουζίνα βγαίνουν πλούσιοι λαχανοντολμάδες, πληθωρικό αρνάκι φρικασέ, μοσχαράκι κοκκινιστό με τηγανητές πατατούλες, τρομερός μουσακάς και πολλά ακόμη μαμαδίσια πιάτα που δεν απογοητεύουν ποτέ κανέναν. Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814798, από €12 το άτομο.



Ασβεστόλακος
Το συμπαθητικό κουτούκι που άνοιξε ο παππούς των σημερινών ιδιοκτητών έχει αλλάξει αρκετά. Το μαγαζί πλέον δεν προσφέρει μόνο κεφτέδες, γαύρο λαδορίγανη και κρασί μεσογείων. Στο τιμόνι βρίσκεται η τρίτη γενιά, σερβίροντας εκσυγχρονισμένες ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μια ζεστή σάλα με ρουστίκ διακόσμηση. Προτείνουμε τον "εναλλακτικό" γύρο κόκορα και το γευστικότατο γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά. Καλό κρασί, παρεϊστικη ατμόσφαιρα και ζωντανή μουσική. Βασ. Σοφίας & Κοιμ. Θεοτόκου 4, Μαρούσι, τηλ: 2108025298, από €18 το άτομο, asvestolakos.gr





Ανακαλύψτε τη συνέχεια στο άρθρο του Art Table

Tags:Αθήνα ταβέρνες εστιατόρια Μαρούσι Χαλάνδρι Αγία Παρασκευή 

Προηγούμενο

Αθήνα: τα ξεχωριστά εστιατόρια-παντοπωλεία

Επόμενο

Αθήνα: 9 εξαιρετικά ζαχαροπλαστεία στο κέντρο