Τρίκαλα-Μετέωρα: Οι γευστικές στάσεις που αξίζει να κάνετε

Με ορμητήριο μια ολοζώντανη πόλη που συνδυάζει την άπλα του κάμπου με τη μαγεία του βουνού, επιδιδόμαστε σε ασκήσεις αντιστρές με μεζεδοκατανύξεις και σάουντρακ Τσιτσάνη και δοκιμάζουμε τοπικές σπεσιαλιτέ στη σκιά των Μετεώρων. 


Το Χάνι

Δίπλα στις γραμμές του τρένου και στον Μύλο των Ξωτικών, το αναπαλαιωμένο, αυθεντικό χάνι του 1918 στεγάζει μία από τις πιο γνωστές και καλές ταβέρνες των Τρικάλων, που σερβίρει κλασική παραδοσιακή κουζίνα. Η μοσχαροκεφαλή ψητή σε ξυλόφουρνο, η χοιρινή πρασοτηγανιά, η πλούσια καραβιδομακαρονάδα και το λουκάνικο δικής τους παραγωγής είναι μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε, μαζί με βαρελίσιο κρασί από το κελάρι, και τα βρήκαμε εξαιρετικά. Πύλης 2, Τρίκαλα, τηλ.: 24310 28502, tavernatoxani.gr, από €15 το άτομο.



Κατώγι
Για καλή, ελληνική κουζίνα, όλοι οι ντόπιοι θα σας στείλουν στην ταβέρνα Κατώγι, που μπορεί να έχει μοντέρνα διακόσμηση αλλά το μενού είναι αυστηρά παραδοσιακό: αρνάκι κλέφτικο, μπριζολάκια σούβλας, σαγανάκι Μετσόβου, πρασοτηγανιά και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες - όλα δένουν απόλυτα με το βαρελίσιο κρασί παραγωγής τους. Καραϊσκάκη 58, Τρίκαλα, τηλ.: 24310 20150, από €15 το άτομο.



Τσικάλι
Στην καρδιά των Τρικάλων, στη συνοικία Μανάβικα, σε ένα νεοκλασικό κτίριο με σύγχρονη διακόσμηση, σερβίρει πιάτα κρητικής κουζίνας μέσα από ένα μενού μεσογειακών αποχρώσεων. Στα τραπέζια παρελαύνουν κοχλιοί και καλτσούνια, σαλάτες εμπνευσμένες από την Κρήτη, μαγειρευτά όπως αρνάκι τσιγαριστό και κοτόπουλο με ελιές και φέτα, ψητά σχάρας και παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά. Υψηλάντου & Χατζηπέτρου, Τρίκαλα, τηλ.: 24315 51199, από €15 το άτομο.



Λαδοφάναρο 
Σε αυτήν την ταβέρνα στα Μανάβικα θα σας ενθουσιάσει η μεγάλα γκάμα πιάτων που ετοιμάζει με φαντασία και μεράκι ο σεφ  Λάμπρος Πλιάτσικας: από γεμιστές πατάτες που έρχονται σε μπακιρένιο σκεύος μέχρι συκώτι με κρεμμύδια και διάφορες άλλες συνταγές με τα καλύτερα ντόπια υλικά. Κάνιγγος & Υψηλάντου, τηλ.: 24310 74610, από €15 το άτομο.





Ανακαλύψτε τη συνέχεια στο άρθρο του Art Table















Tags:Τρίκαλα Μετέωρα εστιατόρια 

Προηγούμενο

Ελλάδα: 5 πανέμορφα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO.

Επόμενο

48 ώρες σε Τρίκαλα-Μετέωρα