Πρωτοχρονιά στη Βιέννη.

Η αυστριακή πρωτεύουσα αστράφτει παραπάνω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή, ενώ τα γκαλά, τα κονσέρτα και τα ballrooms (όπως το Imperial Ball που πραγματοποιείται στο υπέροχο Hofburg Palace) προσφέρουν σε ντόπιους και επισκέπτες αύρα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Ο κόσμος μαζεύεται στην πλατεία μπροστά από το φωταγωγημένο Δημοτικό Μέγαρο, η οποία περικλείεται από πολλά σπιτάκια που πουλάνε hot dogs, punch (ζεστό κρασί) και κουκλάκια-γουρουνάκια που φέρνουν τύχη.
 
 
 
  
 
 
 
Η μεγάλη κεντρική σκηνή γεμίζει με Βιεννέζους ντυμένους με σμόκιν και τουαλέτες, ενώ στην Stephansplatz, δίπλα από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, επαγγελματίες χορευτές μαθαίνουν τον κόσμο να στροβιλίζεται στον μεθυστικό ίλιγγο των βαλς.
 
 
 
 
Όλοι οι δρόμοι στην παλιά πόλη φιλοξενούν μουσικές σκηνές με live εμφανίσεις και DJs που παίζουν disco και ροκ. Με την αλλαγή του χρόνου, τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα τραβούν τον κόσμο προς το Prater και τη Heldenplatz όπου η μπύρα ρέει άφθονη, συναγωνιζόμενη τη σαμπάνια.
 
Wientourismus 7
 
 
 
photo credits: ©WienTourismus
 

Tags:Βιέννη χριστούγεννα πρωτοχρονιά 

Προηγούμενο

Σούπερ Προσφορά Αποκλειστικά στο Art Travel: Γιορτάστε τα Φώτα στη Βιέννη

Επόμενο

Gourmet πόλεις: 8 ταξίδια για να χορτάσεις