10 πράγματα που μπορώ να κάνω και να δω στο Σάλτσμπουργκ

Η πόλη του Μότσαρτ μάς αποκαλύπτεται.  Εμείς συγκεντρώσαμε τα sos του επόμενου ταξιδιού σας στην «αλπική Ρώμη», όπως πολλοί χαρακτηρίζουν το Σάλτσμπουργκ. 

1. Επισκεφτείτε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, το Mozarts Geburtshaus στην παλιά πόλη (Getreidegasse 9), αλλά και την κατοικία Mozarts Wohnhaus στη νέα πόλη (Makartplatz 8) όπου έζησε για 7 χρόνια. 

2. Ανεβείτε με τελεφερίκ στο ηλικίας 900 ετών φρούριο Hohensalzburg, που εποπτεύει όλο το Σάλτσμπουργκ από ύψος 120 μέτρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα συντηρημένο κάστρο της Κεντρικής Ευρώπης του 11ου αιώνα (www.hohensalzburg.com). 
 
3. Κάντε ένα οργανωμένο tour σε όλες τις τοποθεσίες όπου έγιναν τα γυρίσματα της «Μελωδίας της Ευτυχίας»- από το St. Gilgen, Wolfgangsee, όπου λαμβάνει χώρα η εναρκτήρια σεκάνς, μέχρι τους κήπους του Mirabell Palace, όπου χόρευε η Μαρία με τα παιδιά, και την εκκλησία του Mondsee, όπου παντρεύτηκε το ζευγάρι των πρωταγωνιστών (τηλ.: 0043 662 883 211, www.panoramatours.com).


Mozarts Geburtshaus

4. Πιείτε melange (μείγμα αχνιστού καφέ με αφρόγαλα) στο Café Tomaselli, το παλιότερο στην Αυστρία, που υπήρξε αγαπημένο μέρος του Μότσαρτ (Alter Markt 9, τηλ.: 0043 662 844488).
 
5. Δείτε το περίφημο εκκλησιαστικό όργανο που φιλοξενείται στον Καθεδρικό της πόλης, στην Domplatz, ο οποίος -για πολλούς- είναι από τα ωραιότερα αναγεννησιακά κτίρια στη Βόρεια Ευρώπη. 
 
6. Κάντε μια βόλτα για ψώνια στο εμπορικό κέντρο Europark Salzburg, έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Massimiliano Fuksas, όπου θα βρείτε τις γνωστότερες φίρμες (Europastraße 1, τηλ.: 0043 662 442021-0, www.europark.at). 


Café Tomaselli

7. Αγοράστε γευστικά τυριά από το Kaslοchl. Στο μικροσκοπικό μαγαζί της Barbara θα βρείτε πάνω από 120 ποικιλίες (Hagenauerplatz 2, τηλ.: 0043 662 844100). 

8.  Ξεναγηθείτε στο παλάτι Mirabell, που χτίστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Wolf Dietrich von Raitenau (1606) για την ερωμένη του. Στους πανέμορφους κήπους με τα αγάλματα των ηρώων της ελληνικής μυθολογίας, γυρίστηκαν αρκετές σκηνές από την ταινία «Η Μελωδία της Ευτυχίας».
 

Mirabell

9.  Περιπλανηθείτε στους φροντισμένους κήπους με τα σιντριβάνια του επιβλητικού παλατιού Hellbrunn του 17ου αιώνα, που βρίσκεται στα νότια περίχωρα του Σάλτσμπουργκ (Fürstenweg 37).

10. Προμηθευτείτε τα αυθεντικά χειροποίητα σοκολατάκια Mozartkugel, απαραίτητο γλυκό-σουβενίρ στις αποσκευές κάθε επισκέπτη της πόλης, από τα τέσσερα Café Konditorei Fürst που θα βρείτε στην παλιά πόλη (www.original-mozartkugel.com). 


Mozartkugel

Προηγούμενο

Mozarts Geburtshaus