Ρεβεγιόν με παγοπέδιλα.

Αψεγάδιαστη εμφάνιση, αναμμένο τζάκι, σαμπάνια και πλουσιοπάροχοι μπουφέδες. Αυτή είναι η μια όψη του ρεβεγιόν. Για τους λάτρεις του χιονιού, το μόνο που χρειάζεται είναι άφθονο χιόνι, δυνατή μουσική κι ένα ζευγάρι πέδιλα. Ενίοτε και αναμμένοι πυρσοί και μπόλικα πυροτεχνήματα.

Καϊμακτσαλάν Με όνομα που σου γεμίζει το στόμα με πλούσιο, λευκό καϊμάκι χιονιού και υψόμετρο που ζαλίζει, το βουνό των συνόρων φιλοξενεί το πιο σύγχρονο και funky χιονοδρομικό της χώρας. Για την φετινή παραμονή πρωτοχρονιάς έχουν ετοιμάσει live DJ sets και νυχτερινό σκι. Fast Facts: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμακτσαλάν απέχει μόλις 16 χλμ. από τον Άγιο Αθανάσιο και βρίσκεται στο τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, με υψόμετρο 2.524μ. και αποτελεί το ψηλότερο κέντρο χειμερινών σπορ της Ελλάδας με εγκαταστάσεις που ξεκινούν από τα 2.018μ. και καταλήγουν στα 2.480μ. (τηλ.: 23810 32000, www.kaimaktsalan.gr, €15 η ημερήσια κάρτα).

 
Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες για να μείνετε τα Χριστούγεννα στον Άγιο Αθανάσιο και κάντε κράτηση στις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια για το χριστουγεννιάτικο γεύμα.
 
 
 
 
Βίγλα-Πισοδέρι Λίγα πράγματα συγκρίνονται με την εμπειρία μιας νυχτερινής κατάβασης στη φωτισμένη κεντρική πίστα του χιονοδρομικού κέντρου Πισοδερίου, με το χιόνι να λάμπει και τις πυκνοφυτεμένες ορεινές οξιές να γέρνουν έκπληκτες. Έτσι τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως άλλωστε συμβαίνει, κάθε Σαββατοκύριακο, όταν πέφτει ο ήλιος, η κεντρική πίστα φωτίζεται και λειτουργεί για νυχτερινό ski υπό τους ήχους δυνατής μουσικής ενώ ο ουρανός φωτίζεται από πυροτεχνήματα. Φημισμένα είναι και τα ξέφρενα βραδινά πάρτι και το νυχτερινό σκι με πυρσούς. Fast Facts: Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου απέχει από την πόλη της Φλώρινας 19 χλμ. και βρίσκεται στον αυχένα που σχηματίζεται από τα δυο βουνά της Μακεδονίας, τον Βαρνούντα (2334 μ.) και το Βίτσι (2128 μ.), στο νομό της Φλώρινας (τηλ.: 23850 45800, www.vigla-ski.gr, €15 η ημερήσια κάρτα).
 
Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες για να μείνετε τα Χριστούγεννα στη Φλώρινα και κάντε κράτηση στις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια για το χριστουγεννιάτικο γεύμα.
 
 
 
Λαϊλιάς Σερρών Μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος οξιάς και πεύκης το χιονοδρομικό διαθέτει φωτισμό για να αλλάξουμε το χρόνο με νυχτερινή κατάβαση στη βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους χιλίων μέτρων. Fast Facts: Απέχει από την πόλη των Σερρών 27 χλμ και ο δρόμος που το συνδέει με την πόλη είναι ασφαλτοστρωμένος και εκχιονίζεται καθημερινά, στις περιόδους των χιονοπτώσεων. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Aλή Mπαμπά, σε υψόμετρο 1600μ. και δημιούργημα του Eλληνικού Oρειβατικού Συλλόγου (EOΣ) Σερρών (τηλ.: 23210 58783, €15 η ημερήσια κάρτα).
 
Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες για να μείνετε τα Χριστούγεννα στις Σέρρες και κάντε κράτηση στις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια για το χριστουγεννιάτικο γεύμα.
 
 
  
 
 
Καλάβρυτα Καταφύγιο για κάθε χειμερινό δραπέτη της μεγαλούπολης, σε παραδεισένιο τοπίο στις πλάγιες του Χελμού, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων προσφέρει εξαιρετική οργάνωση και μια από τις ωραιότερες πίστες της χώρας: την εκπληκτική Στύγα. Μπείτε στο πρωτοχρονιάτικο mood με βόλτες με έλκηθρα αλλά και νυχτερινό σκι στην πίστα Δανάη του χιονοδρομικού κέντρου. Fast Facts: Απέχει 14 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού. Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων θα βρείτε 11 πίστες ενώ οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2328μ. και φτάνουν έως τα 1700μ. Υψόμετρο (www.kalavrita-ski.gr, τηλ.: 26920 24452, ημερήσια κάρτα €25, έλκηθρο από €10).
 
Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες για να μείνετε τα Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα και κάντε κράτηση στις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια για το χριστουγεννιάτικο γεύμα.
 
 
 

Tags:πρωτοχρονιά χιονοδρομικό σκι Παρνασσός Καλάβρυτα 

Προηγούμενο

Καλάβρυτα: Σκι με τα παιδιά

Επόμενο

Budget Tips: Τα 7 καλύτερα χιονοδρομικά της χώρας