Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε

Φροντίστε πριν αναχωρήσετε να προμηθευτείτε τα παραδοσιακά καλούδια που παράγει η Ευρυτανία: το φημισμένο προσούτο αλλά και σαλάμια αέρος και καπνιστό μπέικον από την Αλλαντοποιία Στρεμμένου (φωτό), που λειτουργεί από το 1992 (Προυσός, τηλ.: 22370 80 810), μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό από το Σπίτι του Μελιού της  Μελισσοκομίας Καρανίκα (Ζηνοπούλου 15, Καρπενήσι, τηλ. 22370 24624), τυρόπιτα, χορτόπιτα, κολοκυθόπιτα και πεντανόστιμη πρασόπιτα από το εργαστήριο παραδοσιακής πίτας “Το Παραδοσιακόν” (Ζηνοπούλου 48, Καρπενήσι, τηλ.: 22370 25944). γλυκό του κουταλιού αγριοβατόμουρο και μαρμελάδα από κράνα από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό “Η Ευρυτανία” (2ο χλμ Καρπενησίου-Λαμίας, τηλ.: 22370 21026), χειροποίητες χυλοπίτες με βασιλικό και πολλά ακόμα παραδοσιακά ζυμαρικά από το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων “Παναγιώτης Καρίπης στην είσοδο του Μεγάλου Χωριού (τηλ.: 22370 41265).
 

Προηγούμενο

Η Ευρυτανία είναι ο παράδεισος των extreme sports

Επόμενο

Ανεράδα Inn: Ένα νεραϊδένιο hotel