Κυλλήνη: 10 λόγοι για να την επισκεφθείτε

Ένας προορισμός που αγαπάμε ιδιαίτερα λόγω της βαθιάς χαλάρωσης και αναζωογόνησης, που μας προσφέρει, αφού συνδυάζει υπέροχα ιαματικά λουτρά, spa σε πολυτελή ξενοδοχεία και μπάνιο στη θάλασσα, όσο ο καιρός το επιτρέπει. Επιπλέον, με εξαιρετικό φυσιολατρικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, η Κυλλήνη έχει 10 λόγους για να μας προσελκύσει.

Επισκεφτείτε το κάστρο Χλεμούτσι στην κορυφή του λόφου του γραφικού χωριού Κάστρο Κυλλήνης. Ήταν τo σημαντικότερο κάστρο του Πριγκιπάτου της Αχαΐας και χτίστηκε μεταξύ του 1220 και του 1223 κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας.

Επισκεφτείτε οπωσδήποτε την Αρχαία Ολυμπία, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Κυλλήνη, σε μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 40 λεπτά και με απόλυτο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.Κάντε βαρκάδα στο νησάκι της Καυκαλίδας, απέναντι από το λιμάνι της Κυλλήνης. Με μια βαρκούλα θα περάσετε στο νησάκι για να δείτε ρωμαικούς τάφους, τα ερείπια ενός παλαιοχριστιανικού ναΐσκου και τον ύψους 15 μέτρων φάρο που έχει χτιστεί από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ανάψτε ένα κερί στο γυναικείο βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγιάς της Βλαχέρνας, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μια κοιλάδα περιτρυγισμένο από αιωνόβιες ελιές.

Διαλέξτε έναν προορισμό ανάμεσα στην Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ή ακόμα και τους τρεις αν έχετε το χρόνο και πάρτε το πλοίο, για κοντινές, ενδιαφέρουσες εκδρομές γεμάτες χρώματα.

Δείτε από κοντά τα περίφημα ιαματικά λουτρά της περιοχής με τις θερμές πηγές και τα ερείπια των ρωμαϊκών λουτρών από τους ρωμαϊκούς χρόνους και έκτος από μπάνιο στα ιαματικά λουτρά μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες της πηλοθεραπείας, κάνοντας λασπόλουτρο. Απέχουν από την Κυλλήνη γύρω στα 9 χιλιόμετρα και θεωρείται ότι θεραπεύουν νοσήματα δέρματος, ρευματισμούς, νευραλγίες και ημικρανίες μεταξύ άλλων.Κολυμπήστε στην εξωτική αμμουδιά των Λουτρών, μήκους 6 χλμ. Είναι η αγαπημένη των πιο αθλητικών τύπων, αφού διαθέτει γήπεδα beach volley και ενδείκνυται για θαλάσσια sports.

Περπατήστε από το λιμάνι της Κυλλήνης μέχρι το βράχο της Κεφαλόπετρας. Θα χρειαστείτε περίπου 45 λεπτά.

Αγοράστε μοναδικά, χειροποίητα ενθύμια και κεραμικά από το Greek Art Camara στο Κάστρο αλλά και ελαιόλαδο, ούζο και κρασί.

Επισκεφτείτε την αρχαία Γλαρέντζα. Υπήρξε σημαντική οχυρωμένη πόλη και λιμάνι της Πελοποννήσου κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας και χτίστηκε τον 13ο αιώνα.

Tags:Κυλλήνη ιαματικά λουτρά τι να δω τι να κάνω