Πεζοπορία στην Τσαγκαράδα

Ανακαλύψτε τις κρυφές ομορφιές της Τσαγκαράδας περπατώντας τα λιθόκτιστα καλντερίμια και τα σκιερά μονοπάτια της μέσα στα πυκνά δάση καστανιών. 

Από την Τσαγκαράδα στη Νταμούχαρη: Η κλασική- και καλύτερη για πολλούς- διαδρομή είναι αυτή που ξεκινάει από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και καταλήγει στον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό της Νταμούχαρης. Θα περπατήσετε το παλιό καλντερίμι που ακολουθούσαν οι Τσαγκαραδιανοί για να κατεβάσουν τα εμπορεύματά τους στο μοναδικό φυσικό λιμάνι της περιοχής. Θα διασχίσετε το δάσος και θα περάσετε από μικρά γεφύρια και πηγές. Από το τελευταίο κομμάτι του μονοπατιού, το περίφημο «καγκιόλι», θα απολαύσετε τη θέα που φτάνει έως τη Χαλκιδική. Θα σας πάρει περίπου μιάμιση ώρα. 
Από την Αγία Παρασκευή στους Ταξιάρχες: Η διαδρομή ενώνει τις δύο μεγάλες συνοικίες της Τσαγκαράδας. Αρχικά, θα δείτε το πετρόχτιστο Δημοτικό Σχολείο και την Αχιλοπούλειο Σχολή, πριν μπείτε στο δάσος με τις καστανιές. Μετά τη διασταύρωση του μονοπατιού με το δρόμο του Μυλοπόταμου, περπατώντας πάνω στο παλιό καλντερίμι θα διασχίσετε τη συνοικία των Ταξιαρχών με τα παλιά σπίτια με τις λιθανάγλυφες πορτοσιές και τις κρήνες με τα παγωμένα νερά, για να καταλήξετε στην πλατεία με την εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών. Δεν χρειάζεται πάνω από μιάμιση ώρα περπάτημα. 

Προηγούμενο

20 πράγματα που μπορώ να κάνω και να δω

Επόμενο

Σκι σε γαλάζιο φόντο