Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα μαγαζιά για ψάρι και θαλασσινά

Πού τρώμε καλό ψάρι στη Θεσσαλονίκη; Ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα σημεία για γεύσεις που...σπαρταράνε. Από απλές ταβέρνες και ουζερί μέχρι γκουρμέ εστιατόρια, αυτά είναι τα μαγαζιά που πρέπει να επισκεφτούν οι λάτρεις της ψαροφαγίας.


7 Θάλασσες 

Μία από τις κορυφαίες επιλογές για ψάρι και θαλασσινά στην πόλη, σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Οι υψηλές γαστρονομικές δημιουργίες, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ανάδειξη των φρεσκάδας των πρώτων υλών με σεβασμό πάντα στη μαγειρική σοφία της Μεσογείου και το προσεγμένο σέρβις δένουν με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του χώρου. Οι  λάτρεις της ψαροφαγίας θα λατρέψουν τη μελωμένη βλαχοσφυρίδα, μαγειρεμένη με τον αγιορείτικο τρόπο, και το καρπάτσιο από λαβράκι με αυγά πέστροφας. Καλαποθάκη 10, τηλ.: 2310 233173, www.7thalasses.eu, από €30 το άτομο.







Μαύρη Θάλασσα
Ψαροταβέρνα με παράδοση από το 1926. Η ιστορία της ξεκίνησε στην Τούμπα αλλά πλέον τη βρίσκουμε στην Καλαμαριά, μπροστά στη θάλασσα και με υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο. Αξίζει να δοκιμάσετε όστρακα, λευκή ταραμοσαλάτα, πολίτικη λακέρδα, καβουροσαλάτα, αχνιστό ψάρι με λεμονάτη σος, γαριδομακαρονάδα και καρπάτσιο μπαρμπούνι. Στα συν η θαυμάσια λίστα κρασιών. Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, τηλ.: 2310 932542, από €25 το άτομο.






Μαϊάμι
Φημισμένη ψαροταβέρνα της Κρήνης, που από το 1945 σερβίρει καλή ελληνική κουζίνα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σε νησιώτικη ατμόσφαιρα δίπλα στη θάλασσα. Παέγια θαλασσινών, γαριδοπίλαφο και γεμιστό καλαμάρι με τυριά και πολύχρωμες πιπεριές είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Αφήστε χώρο για τα λαχταριστά γλυκά όπως τον παραδοσιακό λευκό σιμιγδαλένιο χαλβά του. Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη, τηλ. 2310447996, από €25 το άτομο.






Marea Sea Spirit 
Λίγα βήματα από τη Διαγώνιο, το Marea Sea Spirit είναι το αδελφάκι του αγαπημένου Γλυκάνισου στην Πυλαία. Τα αδέλφια Σταύρος και Χρήστος Σωτηρούδης σε συνεργασία με τον Θεόκτιστο Σαρασίδη προτείνουν μια μικρή κάρτα με  ευφάνταστα θαλασσινά πιάτα που ξεφεύγουν από τα κλασικά, αλλά και μια μεγάλη σειρά από μεζέδες που βασίζονται πάντα σε φρέσκες πρώτες ύλες. Στα συν η αισθητική του χώρου και η ενημερωμένη wine list. Στρ. Καλλάρη και Λώρη Μαργαρίτη 13, τηλ. 2310 257696, από €25 το άτομο.








Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα εστιατόρια για εξαιρετικά θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη στο άρθρο του Art Table




Tags:φαγητό Θεσσαλονίκη ταβέρνες εστιατόρια ψαροταβέρνες 

Προηγούμενο

Θεσσαλονίκη φαγητό.15 δοκιμασμένες διευθύνσεις

Επόμενο

Θεσσαλονίκη: 5+1 μαγαζιά με υπέροχες αυλές.